IN BEELD – Eerste Christmas Show in Lotto Arena was denderend succes

© Foto FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Deep Bridge bracht voor de eerste keer een Vlaamse versie van de in Nederland zo populaire The Christmas Show. Ook in ons land liep de Lotto-Arena bomvol om dit uniek familiegebeuren mee te maken. Met namen als Paul Michiels, Silvy De Bie, Wim Soutaer, Tine Oltmans en Ian Thomas werden er geen risico’s genomen. Dit moest een prachtshow worden en dat werd het ook.

En dan nu het verhaal achter de show: de Kerstman heeft een spiksplinternieuwe slee en gaat ze voorstellen op een groots presentatiefeest. Alle artiesten laat hij overkomen met de trein, maar bij het begin van het feest is niks te bespeuren. Een neef van de Kerstman, Claus Strofobi – prachtig vertolkt door Ludo Hellinx – haat Kerstmis en heeft alles en iedereen weggetoverd. De zoektocht van de elfjes loopt langs vele grote steden van New York tot Parijs en Rio de Janeiro.

Zo raken alle artiesten terug op het feest waar een tot inkeer gekomen Claus mee mag genieten. Het werd een gezellig feest waar alle zangers, zangeressen, dansers en danseressen meer dan hun best deden. Wanneer Paul Michiels een combinatie zong van Wonderful Christmas Time en zijn grote hit Way To Your Heart was er in de zaal een ovatie om U tegen te zeggen, zo prachtig gebracht.

Op het einde van de show kwam een in Kerstman verklede Bart De Wever nog de valse burgemeester van Antwerpen van het podium verjagen en iedereen een Vrolijk Kerstfeest toe wensen. Na afloop waren dan ook enkel blije gezichten te zien. Komt er een vervolg? Natuurlijk, noteer nu al maar 22 december 2019 in je agenda.

(PADI)