IN BEELD Disneyland Paris viert zilveren jubileum met nieuwe parade, Star Tours, een trits BV’s én… PADI

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het is al bijna 25 jaar geleden dat Disneyland Paris het levenslicht zag. In de voorbije jaren werden er regelmatig nieuwe attracties bijgezet en officieel geopend, terwijl het bezoekersaantal ook telkens toenam. Er kwam eveneens wel eens minder positief nieuws naar boven rond de financiële kant, maar uiteindelijk blijft Disneyland Paris nog altijd overeind staan en is men van plan om er zeker nog 25 jaar en méér bij te doen.

Om 25 jaar Disneyland Paris te vieren kijken Mickey en zijn vrienden vooruit en worden ze ontdekkingsreizigers van de toekomst in een buitengewone, splinternieuwe parade. Verder zijn er ook twee nieuwe Star Wars attracties : Star Tours : The Adventures Continue en Star Wars Hyperspace Mountain. De feestelijke sfeer zet zich ook verder met twee nieuwe dagshows naast het Kasteel van Doornroosje. En alsof dat nog niet genoeg is : het Disneyland Park introduceert ook een nieuwe avondshow Disney Illuminations.

Van James Cooke tot Astrid Coppens

Disneyland Paris verwelkomde heel wat bekende Vlamingen om die verjaardag te vieren. Karen Damen (ex-K3) kwam samen met haar echtgenoot en zoontje. Karen en haar zoontje mochten poseren bij Darth Vader. Ook Nafissatou Thiam was van de partij, net zoals Annelien Coorevits met echtgenoot Olivier Deschacht en de twee kinderen. Löic Nottet had nood aan ontspanning, want zijn nieuw album Selfocrazy was opgenomen. Vandaag werd het officieel voorgesteld. James Cooke (bekend van onder andere Studio 100) had zijn partner en twee jonge familieleden mee. Aan de Casey’s Corner zei hij : “Amaai, die kinderen. Ze sleurden mij al mee op één of andere attractie. Mijn patatten draaien een beetje in mijn buik. Ik kan daar niet goed tegen. Moet ik mij laten schminken voor de foto’s? Echt? Dat is toch niet nodig zeker? Doen de BV’s dat allemaal ? Aha, oké, dan zal ik mij ook maar in de schminkstoel zetten.”

In Auberge de Cendrillon mocht Alice on the Roof poseren voor foto’s, net zoals Astrid Coppens (ex-Astrid Bryan) en haar echtgenoot Bram Coppens. Ze keken allebei lief naar de lens, maar toch piekerden ze nog over hun toekomst en vooral over wanneer ze gaan verhuizen. Het proces met Den John is nog niet voorbij. Pas daarna kan Astrid dat hoofdstuk afsluiten en voor altijd stralen in de armen van haar man Bram. Twee jaar geleden was Astrid ook van de partij in Disneyland Paris. “Leuk, ‘t was heel leuk. Disney spreekt mij sterk aan”, zei ze.

(PADI – Foto’s FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier