Ida de Nijs is geen onbekende in de muziekwereld. Ze zingt pas professioneel vier jaar, maar ze bracht al drie originele full-albums uit, waarvan er twee zelfs 'CD van de Week' werden in Nederland (NPO5) én in België (Radio2). Ida behaalde ook één Loftrompet, bracht een duet uit met Kris de Bruyne, kreeg een verzoek van Mary Boduim om een tekst van haar te zingen. Ze werkte ook al samen met Sabien Tiels, Bart Herman, Belinda Meuldijk, Udo Mechels, enz. Haar muzikaal palmares is al heel groot en ze krijgt er maar niet genoeg van.

Van de componisten en tekstschrijvers van Ida de Nijs is Maarten Peters een van haar favorieten. Niet zo vreemd als je bedenkt dat hij schreef voor Frank Boeijen, Liesbeth List, Willeke Alberti en - samen met Belinda Meuldijk - voor Ida èn Rob de Nijs en vele anderen. Maarten houdt van Ida de Nijs haar stem en haar interpretatie en emotie in zijn liedjes en stuurde haar onverwacht de orkestband van 'Hoop' na zijn optreden voor radio en TV in Nederland op Wereld Kankerdag. Maarten schreef en zong het lied voor mensen die aan een levensbedreigende ziekte lijden, maar eveneens voor hun verwanten. Omdat ook Ida haar kot niet uit mocht en zelfs de ACE-studio dicht ging, zong ze het eenmaal voor haar fans live op Facebook. De duizenden die ernaar luisterden en de vele positieve en dankbare reacties maakte dat ze contact zocht met Frank Van Bogaert. Hij beloofde Ida te waarschuwen wanneer hij weer open mocht. Die eerste dag zong Ida 'Hoop' in en beloofde Hans Kuster van HKM het meteen uit te brengen. Dat gebeurt dit weekend op alle digitale platforms. 'Hoop' is een pakkend nummer, met intieme begeleiding op de piano van Co Vergouwen en de gitaar van Maarten Peters zelf. De kracht van het lied ligt echter in de fragile stem van Ida de Nijs die ervoor zorgt dat je, met haar, gelooft dat er hoop is voor onze kinderen en de kinderen van onze kinderen, ook na deze crisis. (PADI)

Ida de Nijs is geen onbekende in de muziekwereld. Ze zingt pas professioneel vier jaar, maar ze bracht al drie originele full-albums uit, waarvan er twee zelfs 'CD van de Week' werden in Nederland (NPO5) én in België (Radio2). Ida behaalde ook één Loftrompet, bracht een duet uit met Kris de Bruyne, kreeg een verzoek van Mary Boduim om een tekst van haar te zingen. Ze werkte ook al samen met Sabien Tiels, Bart Herman, Belinda Meuldijk, Udo Mechels, enz. Haar muzikaal palmares is al heel groot en ze krijgt er maar niet genoeg van.Van de componisten en tekstschrijvers van Ida de Nijs is Maarten Peters een van haar favorieten. Niet zo vreemd als je bedenkt dat hij schreef voor Frank Boeijen, Liesbeth List, Willeke Alberti en - samen met Belinda Meuldijk - voor Ida èn Rob de Nijs en vele anderen. Maarten houdt van Ida de Nijs haar stem en haar interpretatie en emotie in zijn liedjes en stuurde haar onverwacht de orkestband van 'Hoop' na zijn optreden voor radio en TV in Nederland op Wereld Kankerdag. Maarten schreef en zong het lied voor mensen die aan een levensbedreigende ziekte lijden, maar eveneens voor hun verwanten. Omdat ook Ida haar kot niet uit mocht en zelfs de ACE-studio dicht ging, zong ze het eenmaal voor haar fans live op Facebook. De duizenden die ernaar luisterden en de vele positieve en dankbare reacties maakte dat ze contact zocht met Frank Van Bogaert. Hij beloofde Ida te waarschuwen wanneer hij weer open mocht. Die eerste dag zong Ida 'Hoop' in en beloofde Hans Kuster van HKM het meteen uit te brengen. Dat gebeurt dit weekend op alle digitale platforms. 'Hoop' is een pakkend nummer, met intieme begeleiding op de piano van Co Vergouwen en de gitaar van Maarten Peters zelf. De kracht van het lied ligt echter in de fragile stem van Ida de Nijs die ervoor zorgt dat je, met haar, gelooft dat er hoop is voor onze kinderen en de kinderen van onze kinderen, ook na deze crisis. (PADI)