Voor de pauze mochten George Baker (72 - hij komt op 8 december eerstkomend 73 jaar !) én de drie charmante vrouwen van Luv het publiek animeren. George Baker verkocht maar liefst 25 miljoen cd's en schreef zelf honderden liedjes. In Oostende zong hij verscheidene van zijn hits en natuurlijk ook zijn monsterhit Una Paloma Blanca. Voor die song kreeg hij wel het publiek uit hun zitjes en vanaf toen bleven de vele aanwezigen ook rechtstaan. Op dat moment werd het publiek door George ook al op de hoogte gebracht dat het maar liefst 20 jaar geleden was dat hij nog eens in Oostende te gast was. "Oostende, ligt dat aan de Stille Oceaan ? Neen toch, aan de Noordzee hé", maakte George een grapje. De Nederlandse zanger zei ook dat zijn allereerste optreden in België dateert van 1969. 't Was in een discotheek in Mechelen en 't was de tijd van de kusjesdans... Bij de songs van de groep Luv hadden we toch meer ambiance verwacht in de zaal. Het duurde heel lang - het optreden was bijna gedaan - vooraleer het publiek recht veerde en enthousiast meedeed. Niet dat ze bij de andere songs niet bewogen. We zagen de mensen meezingen, wel eens een dansje maken, maar het was qua ambiance toch niet 100% dat. Soms weerklonk er ook een valse noot. Vroeger klonk het net iets sterker en was het op 't podium ook iets meer sexy. Tijdens de pauze vernamen we dat het geluid overstuurd van podium naar mix in de zaal ging. Het zal dus niet de beste avond zijn geweest voor de geluidsjongen van Luv.

In tegenstelling tot Luv klonk het na de pauze verbluffend. Ruim anderhalf uur stonden Jan Keizer en Anny Schilder op het podium om de favoriete BZN-hits te zingen. Wat een muzikale adrenaline stroomt er door de aderen van deze mensen. Wat een enthousiasme op het podium. Wat een sterk orkest. "Toen we begonnen, leefden we in complete armoede. We hadden gaten in onze broek. Nu kopen ze broeken aan met gaten in", glimlacht Jan Keizer, richting publiek. Ze waren trots op de song Mon Amour, waarmee ze toen vijf weken na elkaar op nummer één stonden in hun land. BZN bracht ook een Franstalige medley, verweefde muziek met een praatje over bepaalde liedjes. Anny Schilder vertelde dat in 1982 de song Blue Eyes uitkwam en dat in hetzelfde jaar haar dochter werd geboren. "En precies vandaag - op dit optreden - is mijn kleindochter vijf jaar", verklapte ze ook. En dan was er die Mexico-medley. Eerst stonden er maar enkele mensen recht om mee te doen, daarna kreeg BZN toch de volledige zaal recht en was het feesten geblazen. Mogen we besluiten met het volgende : Graag nog een extra portie BZN aub ! Wij kregen en krijgen er nu nog niet genoeg van.

Tijdens de aan- en afkondiging van de diverse shows vertelde VBRO-presentator Rudy Meyns dat VBRO de volgende maanden nogal wat in petto heeft. Zo is er op 26 december een exclusief kerstconcert van Dana Winner in Kursaal Oostende. Op 21 juli 2018 is er een nieuwe editie van Unforgettable. Rudy had nog meer nieuws, want VBRO gaat vanaf 1 januari nationaal als radio. Om dat luister bij te zetten trekt de radio volgend jaar doorheen Vlaanderen. Een ronde van Vlaanderen met een topartiest Frans Bauer en vier shows in Hasselt, Antwerpen én twee in Kursaal Oostende, namelijk op 30 april en 1 mei.

(PADI)