Wie deelneemt aan deze bijzondere theaterwandeling, georganiseerd door Historalia van bedenker / bezieler / drijvende kracht Prins Simon de Merode en zijn creatieve rechterhand Luc Stevens, komt in een unieke wereld terecht. De kastelen zijn omgetoverd tot oogverblindende kerstpaleizen en in ieder kamertje ontdek je leuke theaterstukjes, prachtige muziek en grappige figuurtjes. De verschillende verhalen komen uit de kerstmuts van regisseur Luc Stevens, die naast de voorgaande edities van Kerstmagie, voor Historalia ook alle musicalspektakels ('Marie-Antoinette', 'Albert I', 'Rubens') op het kasteeldomein in Westerlo regisseerde.

Wie deelneemt aan deze theaterwandeling doorheen het kasteel komt gedurende een uurtje in een unieke wereld terecht. De kamers van de kastelen zijn voorzien van betoverende decoraties en worden tijdelijk bewoond door enkele kerstfiguren. Aan de hand van een zelfgeschreven verhaal ontdekken de toeschouwers de verschillende kamers van het kasteel. In Torhout en Hingene volgen ze het verhaal Paniek in het Kerstkasteel, Westerlo zal bevriezen door Het IJs van het Kerstparadijs, in Sint-Truiden ontrafelen de elfjes Het geheim van de torenkamer, Vlamertinge wordt betoverd door Het magische sprookjesboek en het slot van Laarne zal groen kleuren onder Het mysterie van de groene Kerstman.

De historische waterburcht van het Kasteel van Wynendaele in Wijnendale bij Torhout is omgeven door 180 hectare bos. Het huidige kasteel is grotendeels een 19e eeuwse reconstructie. Een deel van de noordelijke vleugel is 15e-eeuws. De oudste vleugel van het kasteel wordt nog bewoond. De familie Matthieu de Wynendaele stelt voor de eerste keer de deuren van het kasteel open voor deze gezellige Kerstmagie.

Heel wat schoolkinderen woonden het toonmoment bij. © FODI

De rode draad doorheen de theaterwandeling is een kerstverhaal bedacht door Luc Stevens en het team achter Historalia. Dit jaar brengen ze Paniek in het kerstkasteel naar Wijnendale, een prachtig meeslepend verhaal op kindermaat. Leuke elfjes, rendier Rudolf, professor Snoeperbol en tal van beroemde gasten brengen de bezoekers langs magisch versierde kerstkamers tot bij de kerstman. Of toch niet? Onderweg gebeuren er grappige, maar plots ook vreemde dingen. Wie weet kom je wel langs griezelige trappen in enkele geheime kasteelkamers terecht? De twee prinsessen zorgen alvast voor een ongelooflijke verrassing...

Voor de bezoekers aan de voorstelling is het boek een mooie meerwaarde en vooral een bijzondere herinnering. Wie de voorstelling heeft moeten missen, kan via het boek van een extra verhaallijn van het hoofdpersonage genieten. De illustraties van de verschillende boeken zijn bovendien telkens geïnspireerd op een van de deelnemende kastelen. Het boek en de voorstelling passen naadloos bij elkaar, maar zijn ook apart te genieten. Alle Kerstmagie-boeken zijn te koop voor 10 euro online en tijdens het evenement.

Praktische info: Data en uren: 7, 8, 9, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 en 23 december - Maandag van 17.00u t.e.m. 19.15u, 10 voorstellingen per dag - Dinsdag van 17.00u t.e.m. 19.15u, 10 voorstellingen per dag - Woensdag van 17.00u t.e.m. 19.15u, 10 voorstellingen per dag - Donderdag van 17.00u t.e.m. 19.15u, 10 voorstellingen per dag - Vrijdag van 17.00 - 20.15u, 14 voorstellingen per dag. Zaterdag van 14.00u - 20.15u, 25 voorstellingen per dag - Zondag van 14.00u - 19.15u, 21 voorstellingen per dag.

(PADI)

Adres: Kasteel van Wynendale, Oostendestraat 390, 8820 Torhout - Tickets: kerstmagie.be. Prijs: vanaf 14,95 euro per persoon. Kinderen tot en met vier jaar mogen de kastelen gratis ontdekken.

Wie deelneemt aan deze bijzondere theaterwandeling, georganiseerd door Historalia van bedenker / bezieler / drijvende kracht Prins Simon de Merode en zijn creatieve rechterhand Luc Stevens, komt in een unieke wereld terecht. De kastelen zijn omgetoverd tot oogverblindende kerstpaleizen en in ieder kamertje ontdek je leuke theaterstukjes, prachtige muziek en grappige figuurtjes. De verschillende verhalen komen uit de kerstmuts van regisseur Luc Stevens, die naast de voorgaande edities van Kerstmagie, voor Historalia ook alle musicalspektakels ('Marie-Antoinette', 'Albert I', 'Rubens') op het kasteeldomein in Westerlo regisseerde.Wie deelneemt aan deze theaterwandeling doorheen het kasteel komt gedurende een uurtje in een unieke wereld terecht. De kamers van de kastelen zijn voorzien van betoverende decoraties en worden tijdelijk bewoond door enkele kerstfiguren. Aan de hand van een zelfgeschreven verhaal ontdekken de toeschouwers de verschillende kamers van het kasteel. In Torhout en Hingene volgen ze het verhaal Paniek in het Kerstkasteel, Westerlo zal bevriezen door Het IJs van het Kerstparadijs, in Sint-Truiden ontrafelen de elfjes Het geheim van de torenkamer, Vlamertinge wordt betoverd door Het magische sprookjesboek en het slot van Laarne zal groen kleuren onder Het mysterie van de groene Kerstman.De historische waterburcht van het Kasteel van Wynendaele in Wijnendale bij Torhout is omgeven door 180 hectare bos. Het huidige kasteel is grotendeels een 19e eeuwse reconstructie. Een deel van de noordelijke vleugel is 15e-eeuws. De oudste vleugel van het kasteel wordt nog bewoond. De familie Matthieu de Wynendaele stelt voor de eerste keer de deuren van het kasteel open voor deze gezellige Kerstmagie.De rode draad doorheen de theaterwandeling is een kerstverhaal bedacht door Luc Stevens en het team achter Historalia. Dit jaar brengen ze Paniek in het kerstkasteel naar Wijnendale, een prachtig meeslepend verhaal op kindermaat. Leuke elfjes, rendier Rudolf, professor Snoeperbol en tal van beroemde gasten brengen de bezoekers langs magisch versierde kerstkamers tot bij de kerstman. Of toch niet? Onderweg gebeuren er grappige, maar plots ook vreemde dingen. Wie weet kom je wel langs griezelige trappen in enkele geheime kasteelkamers terecht? De twee prinsessen zorgen alvast voor een ongelooflijke verrassing...Voor de bezoekers aan de voorstelling is het boek een mooie meerwaarde en vooral een bijzondere herinnering. Wie de voorstelling heeft moeten missen, kan via het boek van een extra verhaallijn van het hoofdpersonage genieten. De illustraties van de verschillende boeken zijn bovendien telkens geïnspireerd op een van de deelnemende kastelen. Het boek en de voorstelling passen naadloos bij elkaar, maar zijn ook apart te genieten. Alle Kerstmagie-boeken zijn te koop voor 10 euro online en tijdens het evenement.(PADI)