Nog goed nieuws ! Om het historisch concert extra in de verf te zetten, komt er volgende week ook een live-EP van Het Zesde Metaal uit, met daarop vier nummers uit het recente album Skepsels én de fan favorite 'Ier bie oes' uit Ploegsteert. Vier songs werden vlak voor de lockdown opgenomen in Het Depot in Leuven, een vijfde onlangs op Campo Solar in Damme.

'Slaven van het leven', het eerste nummer uit de EP, zal op woensdag 23 september op alle streamingdiensten staan. De andere volgen in de weken daarop. En voor wie het sexappeal van Wannes Cappelle en de zijnen al te lang heeft moeten missen: alle nummers komen ook op YouTube te staan - met beeld.

Goed nieuws en slecht nieuws ! De opbrengsten van de EP gaan integraal naar Live2020, het solidariteitsfonds van de Belgische livemuzieksector. Dat was het goede nieuws. Helaas is dat fonds vandaag nog altijd broodnodig. "We zijn blij dat we volgende week weer voor een groot publiek mogen spelen", zegt Wannes Cappelle. "Onze fans, de festivals, we hebben ze het afgelopen halfjaar waanzinnig hard gemist. Hoezeer we onze ziel ook in het maken van een plaat steken, het is pas op het podium dat die liedjes écht tot leven komen. Live !"

Na jaren alle uithoeken van het land te hebben gezien - van het kleinste café tot de grootste concertzaal - beseft Het Zesde Metaal ook als geen ander dat het livecircuit mogelijk wordt gemaakt door duizenden mensen die op dit moment hard worden getroffen. "Onze crewleden, pr-mensen, de organisatoren en werknemers van alle festivals en concertzalen, het zijn stuk voor stuk wonderlijke skepsels die hun passie en - minstens even belangrijk - kennis in onze anders zo bloeiende muzieksector stoppen. Als dit allemaal achter de rug is, hebben we hen terug nodig. Meer dan ooit !" (PADI)

Tickets voor beide concerten zijn vanaf vandaag 19 september om 12 uur te koop via wildewesten.be.

Nog goed nieuws ! Om het historisch concert extra in de verf te zetten, komt er volgende week ook een live-EP van Het Zesde Metaal uit, met daarop vier nummers uit het recente album Skepsels én de fan favorite 'Ier bie oes' uit Ploegsteert. Vier songs werden vlak voor de lockdown opgenomen in Het Depot in Leuven, een vijfde onlangs op Campo Solar in Damme.'Slaven van het leven', het eerste nummer uit de EP, zal op woensdag 23 september op alle streamingdiensten staan. De andere volgen in de weken daarop. En voor wie het sexappeal van Wannes Cappelle en de zijnen al te lang heeft moeten missen: alle nummers komen ook op YouTube te staan - met beeld.Goed nieuws en slecht nieuws ! De opbrengsten van de EP gaan integraal naar Live2020, het solidariteitsfonds van de Belgische livemuzieksector. Dat was het goede nieuws. Helaas is dat fonds vandaag nog altijd broodnodig. "We zijn blij dat we volgende week weer voor een groot publiek mogen spelen", zegt Wannes Cappelle. "Onze fans, de festivals, we hebben ze het afgelopen halfjaar waanzinnig hard gemist. Hoezeer we onze ziel ook in het maken van een plaat steken, het is pas op het podium dat die liedjes écht tot leven komen. Live !"Na jaren alle uithoeken van het land te hebben gezien - van het kleinste café tot de grootste concertzaal - beseft Het Zesde Metaal ook als geen ander dat het livecircuit mogelijk wordt gemaakt door duizenden mensen die op dit moment hard worden getroffen. "Onze crewleden, pr-mensen, de organisatoren en werknemers van alle festivals en concertzalen, het zijn stuk voor stuk wonderlijke skepsels die hun passie en - minstens even belangrijk - kennis in onze anders zo bloeiende muzieksector stoppen. Als dit allemaal achter de rug is, hebben we hen terug nodig. Meer dan ooit !" (PADI)Tickets voor beide concerten zijn vanaf vandaag 19 september om 12 uur te koop via wildewesten.be.