Jeroen Maes is de auteur van De Serviceflat. Hij is niet aan zijn proefstuk toe en schreef al heel wat hilarische voorstellingen, die het publiek wist te smaken. Maar met De Serviceflat heeft hij toch een topper vast, waarin je iedere minuut wel één keer moet lachen. Vanaf 't begin tot het einde hoor je tijdens de voorstelling constant lachsalvo's bij het aanwezige publiek in altijd een uitverkochte zaal. Jeroen Maes schreef een échte topper bij elkaar. Kan het nog béter ? We denken het niet. We vrezen dat hij met De Serviceflat de lat zo hoog legde, waardoor het publiek van komedie volgende keer nog béter zal verwachten. En geef toe, béter kan niet meer ! De Serviceflat is qua acteurs/actrices maar ook qua verhaal een échte topper.

© (Foto Prethuis)

Laten we even stilstaan bij het verhaal : Mariette Vandecasteele wordt - na lang aandringen door haar zoon Philippe - in een serviceflat geplaatst. Een serviceflat die hij zelf uit de grond heeft gestampt, want hij is projectontwikkelaar. Hij bezoekt zijn moeder iedere week exact 10 minuten met één éclair, die ze onder dwang dient te verorberen. Het bezoek is steeds een monoloog over hoe goed de zaken gaan. Even vragen hoe het met zijn moeder gaat, daar heeft hij de tijd en de tact niet voor. Er wordt echter een nieuwe dokter aangesteld door de directie. Het betreft de flamboyante en op het eerste zicht ietwat bizarre dokter Bernard Vandamme. Die zorgt voor een totale ommekeer, die zoonlief niet had zien aankomen...

© (Foto Prethuis)

De cast voor De Serviceflat bestaat uit : Karin Tanghe (Mariette Vandecasteele), Jeroen Maes (Philippe Vanderhaeghe), Bianca Vanhaverbeke (Sofie Snoeck), Tine Priem (Conny Dekeyser) en Peter Bulckaen (Bernard Vandamme). De cast doet het schitterend. Iedereen verdient een dikke tien op tien. Zelfs Bianca Vanhaverbeke - die meerdere jaren niet op de bühne stond - weet het publiek in te palmen.

© (Foto Prethuis)

Zin om erbij te zijn? De meeste van de voorstellingen zijn al uitverkocht, maar op zaterdag 1 februari 2020 is er een extra voorstelling in Budascoop in Kortrijk. We zijn er zeker van dat er nog extra voorstellingen zullen komen of dat Het Prethuis misschien binnen twee jaar nogmaals deze komedie zal moeten opvoeren. Waarom ? Omdat er vraag naar zal blijven zijn. Wij staan alvast al klaar om tickets te reserveren, want voor de prijs hoef je niet thuis te blijven en voor de prijs van één toegangsticket kan je uw batterijen volledig opladen. Het is écht lachen geblazen mét De Serviceflat. Onze score : 9,5/10.

Info of tickets : www.prethuis.be.

Jeroen Maes is de auteur van De Serviceflat. Hij is niet aan zijn proefstuk toe en schreef al heel wat hilarische voorstellingen, die het publiek wist te smaken. Maar met De Serviceflat heeft hij toch een topper vast, waarin je iedere minuut wel één keer moet lachen. Vanaf 't begin tot het einde hoor je tijdens de voorstelling constant lachsalvo's bij het aanwezige publiek in altijd een uitverkochte zaal. Jeroen Maes schreef een échte topper bij elkaar. Kan het nog béter ? We denken het niet. We vrezen dat hij met De Serviceflat de lat zo hoog legde, waardoor het publiek van komedie volgende keer nog béter zal verwachten. En geef toe, béter kan niet meer ! De Serviceflat is qua acteurs/actrices maar ook qua verhaal een échte topper.Laten we even stilstaan bij het verhaal : Mariette Vandecasteele wordt - na lang aandringen door haar zoon Philippe - in een serviceflat geplaatst. Een serviceflat die hij zelf uit de grond heeft gestampt, want hij is projectontwikkelaar. Hij bezoekt zijn moeder iedere week exact 10 minuten met één éclair, die ze onder dwang dient te verorberen. Het bezoek is steeds een monoloog over hoe goed de zaken gaan. Even vragen hoe het met zijn moeder gaat, daar heeft hij de tijd en de tact niet voor. Er wordt echter een nieuwe dokter aangesteld door de directie. Het betreft de flamboyante en op het eerste zicht ietwat bizarre dokter Bernard Vandamme. Die zorgt voor een totale ommekeer, die zoonlief niet had zien aankomen...De cast voor De Serviceflat bestaat uit : Karin Tanghe (Mariette Vandecasteele), Jeroen Maes (Philippe Vanderhaeghe), Bianca Vanhaverbeke (Sofie Snoeck), Tine Priem (Conny Dekeyser) en Peter Bulckaen (Bernard Vandamme). De cast doet het schitterend. Iedereen verdient een dikke tien op tien. Zelfs Bianca Vanhaverbeke - die meerdere jaren niet op de bühne stond - weet het publiek in te palmen.Zin om erbij te zijn? De meeste van de voorstellingen zijn al uitverkocht, maar op zaterdag 1 februari 2020 is er een extra voorstelling in Budascoop in Kortrijk. We zijn er zeker van dat er nog extra voorstellingen zullen komen of dat Het Prethuis misschien binnen twee jaar nogmaals deze komedie zal moeten opvoeren. Waarom ? Omdat er vraag naar zal blijven zijn. Wij staan alvast al klaar om tickets te reserveren, want voor de prijs hoef je niet thuis te blijven en voor de prijs van één toegangsticket kan je uw batterijen volledig opladen. Het is écht lachen geblazen mét De Serviceflat. Onze score : 9,5/10.