En toen begon het plots: regen, hevige regen, die maar bleef aanhouden. Eens ter plaatse beterde het niet. Toen regisseur Jeroen Maes - onder een afdak - de pers in Club Cabane op Linkeroever toesprak, draaide men hierboven de hemelsluizen nog wijder open, waardoor de aanwezigen zelfs de regisseur bijna niet meer hoorden spreken. Jeroen ademde heel diep in en met al zijn kracht vertelde hij verder wie er allemaal meespeelt in 't Strand van Sint-Anneke dat vanaf vrijdag 28 juni te zien is in het Fakkeltheater in Antwerpen.

Regisseur Jeroen Maes gaf uitleg. © FODI

Het Achterland bestaat uit Sam Verhoeven, Michael Zanders, Ann De Winne en Frank Aernout. In het verleden deden ze al diverse producties, waaronder Viva Minerva, Café Beveren, Azzek Nog Zou Trouwen, De Sinksenfoor en nu 't Strand van Sint-Anneke. Deze hartverwarmende komedie is gebaseerd op een bijzonder populaire pleisterplek in Antwerpen. De komedie belooft zomers en zonnig te worden met kleurrijke personages, verrassende wendingen en boordevol humor. Ook deze keer kiest producent Het Achterland voor een cast die bestaat uit gevestigde waarden en jonge talenten. Janine Bischops, Peter Van De Velde, Luc Caals, Myriam Bronzwaar, Kenny Verelst, Nayat Sari en Hennry Seroeyen mogen hun zonnecrème en strandslippers al kopen. Toch voor de première, want tijdens het persmoment was het té nat om die te dragen en insmeren met zonnecrème was niet nodig. De auteur én regisseur van deze zomerse komedie is de gewezen West-Vlaming Jeroen Maes.

In 't Strand van Sint-Anneke maken we kennis met een hechte vriendenkring, die we in de zomer iedere dag op De Plage terugvinden. De autoritaire Armand is zo streng dat hij zelfs de zandkorrels zou tellen om te zien of er evenveel liggen als de dag voordien. Zijn joviale vrouw Louis (Wiske) is babbelziek en slaat met alles wat leeft een praatje. De flamboyante kapper Maurice is bijna met pensioen, maar entertaint nog vol vuur het ganse strand. Simonne is hét moeke van de groep en heeft haar handen vol met haar rebelse kleinzoon Tobias. Deze olijke bende krijgt plots het bezoek van een nobele onbekende, een mysterieuze bink met een imposant lichaam... wie is die man? Wat doet hij daar? Esra - een jonge dame met Turkse roots - zorgt dan weer voor opschudding wanneer ze een stukje van hun strand inpalmt, met hevig gefrons en gemok in de vriendenkring tot gevolg. Eén ding is zeker, het leven van onze habitués wordt serieus door elkaar geschud.

Een deel van de cast ging met de Waterbus naar de locatie voor het persmoment dat in het water viel wegens de aanhoudende regen. Gelukkig kon men binnen schuilen. © FODI

(PADI)

Speeldata in de Rode Zaal van Het Fakkeltheater, Hoogstraat 12 in Antwerpen: vanaf vrijdag 28 juni tot en met 18 augustus. Tickets: 28 euro en 38 euro (VIP, beste plaatsen, programmaboekje, hapje en drankje in de pauze), telkens inclusief twee euro verzendingskosten. Tickets : www.fakkeltheater.be, 070 246 036.