Tot en met 28 maart 2020 is Herman van Veen met zijn muzikanten, liedjes en verhalen op tournee in Vlaanderen met een nieuwe reeks van 31 voorstellingen. Hij viert er samen met zijn gezelschap, waaronder violiste-zangeres Jannemien Cnossen, harpiste-percussioniste-zangeres Wieke Garcia, bassist-toetsenist Kees Dijkstra en componist-gitarist Edith Leerkes de jaren met een feestelijke concerttournee. De ticketverkoop is in een zodanige snelvaart verlopen dat met uitzondering van enkele tickets die nog te koop zijn in Capitole Gent en Elisabethzaal Antwerpen alle zalen uit de voegen barsten. Bijna 30.000 tickets werden verkocht. Op algemeen verzoek wordt er een extra voorstelling in Kursaal Oostende in verkoop gezet.

Herman van Veen (Utrecht 1945) is in zijn genre volstrekt uniek. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L'Olympia Parijs, Carré Amsterdam, Friedrichstadtpalast Berlijn, Carnegie Hall New York, AB Brussel, Koningin Elisabethzaal Antwerpen, ... schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vier talen. Hij groeide op in Utrecht waar hij ook het conservatorium bezocht. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het soloprogramma 'Harlekijn'- Niemands knecht, niemands baas. Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Herman van Veen speelt viool, zingt, componeert, schrijft, acteert en regisseert, schildert en is de geestelijke vader van de wereldberoemde stripfiguur-eend Alfred Jodocus Kwak. Vader is hij van vier kinderen, grootvader van drie kleinkinderen. Van zijn hand verschenen tot op de dag van vandaag honderdtachtig cd's, een tachtigtal boeken en zo'n vijfhonderd schilderijen. Van Veen zet zich sinds zijn zeventiende actief in voor de rechten van het kind, was achtereenvolgens vrijwilliger, bestuurslid en welwillendheids-ambassadeur voor Unicef en mag zich - naast de vele internationale onderscheidingen die hem ten deel vielen- Doctores Honoris Causa aan de Vrije Universiteit van Brussel noemen omwille van zijn humanitaire inzet, zijn consequente houding tegen elke vorm van onrecht en zijn verdediging van het vrije woord. Sinds november 2012 is het 'Herman van Veen ARTS CENTER', gelegen in het hart van een bijna 100 hectare groot natuurgebied in Soestduinen Nederland, 'een droom in uitvoering'. (PADI)

Onze showbizzreporter PADI backstage bij Herman Van Veen. © FODI

Tickets & info: https://hermanvanveen.com/speellijst/

Tot en met 28 maart 2020 is Herman van Veen met zijn muzikanten, liedjes en verhalen op tournee in Vlaanderen met een nieuwe reeks van 31 voorstellingen. Hij viert er samen met zijn gezelschap, waaronder violiste-zangeres Jannemien Cnossen, harpiste-percussioniste-zangeres Wieke Garcia, bassist-toetsenist Kees Dijkstra en componist-gitarist Edith Leerkes de jaren met een feestelijke concerttournee. De ticketverkoop is in een zodanige snelvaart verlopen dat met uitzondering van enkele tickets die nog te koop zijn in Capitole Gent en Elisabethzaal Antwerpen alle zalen uit de voegen barsten. Bijna 30.000 tickets werden verkocht. Op algemeen verzoek wordt er een extra voorstelling in Kursaal Oostende in verkoop gezet.Herman van Veen (Utrecht 1945) is in zijn genre volstrekt uniek. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L'Olympia Parijs, Carré Amsterdam, Friedrichstadtpalast Berlijn, Carnegie Hall New York, AB Brussel, Koningin Elisabethzaal Antwerpen, ... schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vier talen. Hij groeide op in Utrecht waar hij ook het conservatorium bezocht. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het soloprogramma 'Harlekijn'- Niemands knecht, niemands baas. Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Herman van Veen speelt viool, zingt, componeert, schrijft, acteert en regisseert, schildert en is de geestelijke vader van de wereldberoemde stripfiguur-eend Alfred Jodocus Kwak. Vader is hij van vier kinderen, grootvader van drie kleinkinderen. Van zijn hand verschenen tot op de dag van vandaag honderdtachtig cd's, een tachtigtal boeken en zo'n vijfhonderd schilderijen. Van Veen zet zich sinds zijn zeventiende actief in voor de rechten van het kind, was achtereenvolgens vrijwilliger, bestuurslid en welwillendheids-ambassadeur voor Unicef en mag zich - naast de vele internationale onderscheidingen die hem ten deel vielen- Doctores Honoris Causa aan de Vrije Universiteit van Brussel noemen omwille van zijn humanitaire inzet, zijn consequente houding tegen elke vorm van onrecht en zijn verdediging van het vrije woord. Sinds november 2012 is het 'Herman van Veen ARTS CENTER', gelegen in het hart van een bijna 100 hectare groot natuurgebied in Soestduinen Nederland, 'een droom in uitvoering'. (PADI)Tickets & info: https://hermanvanveen.com/speellijst/