Herbert Verhaeghe en de radio: het is een liefdesverhaal pur sang dat al op heel jonge leeftijd begint. Als jonge snaak raakt Herbert gebeten door de radiomicrobe. Elke zaterdagnamiddag trekt hij zich terug in z'n geïmproviseerde radiostudio (lees: zijn slaapkamer) om een al even geïmproviseerd publiek te trakteren op vrolijke deuntjes die hij met z'n gekende flair aan elkaar praat. Onder het motto 'wie niet waagt, niet wint', waagt Herbert zo'n 20 jaar geleden zijn kans bij Radio 2. Met succes, want door de jaren heen was hij de stem van programma's als Zomerhit, Viva Vlaanderen, de Fata Morgana-show en de regionale programma's van Radio 2 West-Vlaanderen.

Herbert heeft in z'n rijke oeuvre liedjes over de meest uiteenlopende onderwerpen gezongen, maar een nummer over 'de radio' ontbrak nog. "Gek eigenlijk want radio maken: het is en blijft een passie waar ik dagelijks met plezier voor opsta. Het deuntje dat mijn producer Peter Keereman uit z'n hoed toverde, bleef meteen plakken en al snel plakte er een passende tekst op... die als vanzelf uit m'n pen vloeide", vertelt Herbert.

Kakelvers, lentefris èn met een vette knipoog naar het kleine kastje dat sinds het begin van de vorige eeuw in iedere huiskamer het mooie weer maakt : zo kan je de nieuwe single van Herbert Verhaeghe het best omschrijven. Het nummer verschijnt op digitale download op iTunes, maar zal ook te vinden zijn op het album 'Herbert - Verzameld' dat op z'n verjaardag, 30 maart 2019, verschijnt. Een verzamelalbum, Herbert ? "De afgelopen jaren heb ik een handvol albums uitgebracht. Mensen die een CD willen kopen vragen me soms welk album ze het liefst zullen horen. En omdat er op elk album wel een aantal nummers staan die de fans in hun hart raken, hebben we de 20 mooiste op een verzamelaar gezet, inclusief de nieuwe single", besluit Herbert.

(PADI)

Zaterdag 30 maart om 20 uur : verjaardagsconcert Herbert Verhaeghe in Salons Mantovani, Doorn 1 in Oudenaarde. Twee x één uur optreden met New Bis Band en Dansschool Dançar. Uitverkocht !

Herbert Verhaeghe en de radio: het is een liefdesverhaal pur sang dat al op heel jonge leeftijd begint. Als jonge snaak raakt Herbert gebeten door de radiomicrobe. Elke zaterdagnamiddag trekt hij zich terug in z'n geïmproviseerde radiostudio (lees: zijn slaapkamer) om een al even geïmproviseerd publiek te trakteren op vrolijke deuntjes die hij met z'n gekende flair aan elkaar praat. Onder het motto 'wie niet waagt, niet wint', waagt Herbert zo'n 20 jaar geleden zijn kans bij Radio 2. Met succes, want door de jaren heen was hij de stem van programma's als Zomerhit, Viva Vlaanderen, de Fata Morgana-show en de regionale programma's van Radio 2 West-Vlaanderen. Herbert heeft in z'n rijke oeuvre liedjes over de meest uiteenlopende onderwerpen gezongen, maar een nummer over 'de radio' ontbrak nog. "Gek eigenlijk want radio maken: het is en blijft een passie waar ik dagelijks met plezier voor opsta. Het deuntje dat mijn producer Peter Keereman uit z'n hoed toverde, bleef meteen plakken en al snel plakte er een passende tekst op... die als vanzelf uit m'n pen vloeide", vertelt Herbert.Kakelvers, lentefris èn met een vette knipoog naar het kleine kastje dat sinds het begin van de vorige eeuw in iedere huiskamer het mooie weer maakt : zo kan je de nieuwe single van Herbert Verhaeghe het best omschrijven. Het nummer verschijnt op digitale download op iTunes, maar zal ook te vinden zijn op het album 'Herbert - Verzameld' dat op z'n verjaardag, 30 maart 2019, verschijnt. Een verzamelalbum, Herbert ? "De afgelopen jaren heb ik een handvol albums uitgebracht. Mensen die een CD willen kopen vragen me soms welk album ze het liefst zullen horen. En omdat er op elk album wel een aantal nummers staan die de fans in hun hart raken, hebben we de 20 mooiste op een verzamelaar gezet, inclusief de nieuwe single", besluit Herbert.(PADI)