Zanger Paul Bruna mocht de namiddagshow openen. Hij had niet de minste problemen om het publiek mee te krijgen. Herbert Verhaeghe - die recent een nieuw album uitbracht - deed er nog een schepje bovenop. De Radio 2-presentator begon rustig op het podium met het nummer Zonder jou. Het duurde echter niet lang vooraleer hij in het halfrond ging staan en besloot met enkele aanwezigen even te dansen. Hij deed ook een oproep aan iedereen om zoveel mogelijk mee te dansen én dat deed het aanwezige publiek dan ook in groten getale.

© FODI

Herbert Verhaeghe pikte zomaar willekeurig mensen uit het publiek om mee te dansen, waaronder ook Renéé Rosseeuw uit Oostduinkerke die er vier weken lang bij was in De Panne. De zanger wandelde verder, ging naar de tribune, bracht een vrouw mee en begon rustig met haar te dansen. Die vrouw, Nadine Cooman uit Aalter, mocht hem zelfs vergezellen op het podium. En daar vernam het publiek nog meer, want dat was niet zomaar een dansje met Nadine. Fan Nadine vierde precies op woensdag 4 oktober haar 63ste verjaardag. Zij is al jaren een trouwe fan van Herbert. Ook op haar verjaardag zakte ze met meerdere vriendinnen af naar het Plopsa Theater om haar idool Herbert Verhaeghe aan het werk te zien. Natuurlijk zongen alle aanwezigen Happy Birthday, waarna Nadine terug naar haar plaats mocht stappen.

Herbert Verhaeghe danst met Renéé Rosseeuw uit Oostduinkerke. © FODI

Zanger Herbert was ook een beetje stout. Op een bepaald moment riep hij de kinderen bij zich op het podium. Backstage sloegen mensen van de veiligheid bijna tilt, want kinderen op het podium is immers niet toegelaten wegens té hoog en té gevaarlijk. Herbert wist niets af van die reglementen. Na zijn show zei presentator Dieter Bruneel tegen Herbert dat hij voor veel problemen had gezorgd. Gelukkig gebeurde er niets op het podium en zagen we enkel maar kinderen met een glimlach die enthousiast rond Herbert stonden. Deze kids werden ook door de crew van het Kustschlagerfestival opnieuw veilig van de trap naar de zaal gebracht.

© FODI

Tijdens de pauze stond er in de foyer van het Plopsa Theater een lange rij aan de fanstanden van Paul Bruna én Herbert Verhaeghe. En wie stond er ook bij ? Wie bleef praktisch wachten tot de laatste om langer een praatje ermee te kunnen slaan ? Inderdaad, de jarige Nadine Cooman ! Zij beleefde vast en zeker een onvergetelijke verjaardag. Voor de afwezige fans van Herbert geven we nog eens mee met welke liedjes Herbert het publiek blij maakte ? Songs als Laat de zomer in je hart, Vaar je mee, De Tura medley, Mooi om te zien, Heb je even genoeg van mij, Roy Black medley, Elisa én Ik heb vannacht van jou gedroomd... (PADI)

© FODI
© FODI
© FODI
© FODI
© FODI
© FODI