Gregory Vandenheede - de neef van zangeres Laura Lynn - staat al enkele jaren op de podia. Hij kreeg de smaak te pakken nadat hij enkele jaren geleden mocht optreden op het fanbal van zijn nicht Laura Lynn in Salons Mantovani in Oudenaarde. Vooraf stond Greg met knikkende knieën te wachten tot hij mocht optreden. Dit optreden verliep zo goed, waardoor hij zin kreeg om nog meer op te treden. Hij trad dus in de voetsporen van nicht Laura Lynn. Greg is nog geen nationaal artiest. Hij beseft dat hij nog helemaal onderaan de muzikale ladder staat, maar langzaam probeert hij een carrière uit te bouwen. "Alhoewel dat in deze coronatijden niet gemakkelijk is", schrijft hij neer in een mail. "Ik had mooie toekomstplannen, maar nu ligt alles stil en dat is heel erg. Er werden al 20 optreden geannuleerd, maar de meeste van deze optredens kregen direct ook een andere data toegewezen. Mijn laatste optreden dateert van zaterdag 7 maart 2020 op het verjaardagsfeest van Andy Reivan in zaal Middenstand in Ingelmunster. Ik heb een beetje schrik van mijn muzikale toekomst, maar niet veel. Ik weet wel dat mijn fans mij niet zullen vergeten. In de zomerperiode ging ik de studio induiken om een single te lanceren, maar die plannen zijn al uitgesteld."

Greg rookte 20 à 25 sigaretten per dag, maar die tijd is nu voorbij., PADI/Daniël
Greg rookte 20 à 25 sigaretten per dag, maar die tijd is nu voorbij. © PADI/Daniël

"20 à 25 sigaretten per dag. Die tijd is gelukkig nu voorbij."

Greg zit nu thuis. Voorlopig verveelde hij zich nog niet. Hij ging al enkele keer vanuit zijn woonkamer live om zijn fans te verwennen. Met deze optredens wil hij een steun zijn voor mensen die alleen zitten, maar ook voor zorgverleners, vrachtwagenchauffeurs en vooriedereen die aan het werk is, enz. En toch, in deze coronaperiode waarin iedereen 'in zijn kot' moet blijven, moet Greg nog vechten tegen iets anders, namelijk de sigaret. "Ik was dertien jaar toen ik begon te roken. Ik ben er nu 33. Ik rookte dus 20 jaar lang en dit zo'n 20 à 25 sigaretten per dag", vertelt hij. "Na mijn relatiebreuk van elf maanden geleden logeerde ik enkele maanden bij mijn broer Ringo en schoonzus Cindy Van Parijs. Toen rookte ik nog meer. Dat was niet goed voor mijn stem, waardoor ik zelfs hees begon te worden. Door de raad van mijn schoonzus Cindy besloot ik te stoppen met roken. Op 15 januari 2020 rookte ik mijn allerlaatste sigaret. Op doktersadvies gebruikte ik het medicijn Champix. Dit zijn pillen die de drang naar nicotine in je lichaam overnemen. Ik moest drie weken zo'n pillen nemen. Drie weken geleden slikte ik mijn laatste pil. In het begin had ik het twee weken heel moeilijk zonder sigaret, maar uiteindelijk valt dat mee. Ik denk er nog wel eens aan - vooral nu ik geen werk heb - maar ik probeer zeker niet te herbeginnen. Of er nadelen zijn ? Zeker en vast", lacht Greg. "Ik ben al meerdere kilo's bijgekomen. Erg hé, maar nu lig ik daar niet wakker van. Ik ben verlost van de sigaretten en ik wil dat zeker zo houden." (PADI)

Gregory Vandenheede - de neef van zangeres Laura Lynn - staat al enkele jaren op de podia. Hij kreeg de smaak te pakken nadat hij enkele jaren geleden mocht optreden op het fanbal van zijn nicht Laura Lynn in Salons Mantovani in Oudenaarde. Vooraf stond Greg met knikkende knieën te wachten tot hij mocht optreden. Dit optreden verliep zo goed, waardoor hij zin kreeg om nog meer op te treden. Hij trad dus in de voetsporen van nicht Laura Lynn. Greg is nog geen nationaal artiest. Hij beseft dat hij nog helemaal onderaan de muzikale ladder staat, maar langzaam probeert hij een carrière uit te bouwen. "Alhoewel dat in deze coronatijden niet gemakkelijk is", schrijft hij neer in een mail. "Ik had mooie toekomstplannen, maar nu ligt alles stil en dat is heel erg. Er werden al 20 optreden geannuleerd, maar de meeste van deze optredens kregen direct ook een andere data toegewezen. Mijn laatste optreden dateert van zaterdag 7 maart 2020 op het verjaardagsfeest van Andy Reivan in zaal Middenstand in Ingelmunster. Ik heb een beetje schrik van mijn muzikale toekomst, maar niet veel. Ik weet wel dat mijn fans mij niet zullen vergeten. In de zomerperiode ging ik de studio induiken om een single te lanceren, maar die plannen zijn al uitgesteld."Greg zit nu thuis. Voorlopig verveelde hij zich nog niet. Hij ging al enkele keer vanuit zijn woonkamer live om zijn fans te verwennen. Met deze optredens wil hij een steun zijn voor mensen die alleen zitten, maar ook voor zorgverleners, vrachtwagenchauffeurs en vooriedereen die aan het werk is, enz. En toch, in deze coronaperiode waarin iedereen 'in zijn kot' moet blijven, moet Greg nog vechten tegen iets anders, namelijk de sigaret. "Ik was dertien jaar toen ik begon te roken. Ik ben er nu 33. Ik rookte dus 20 jaar lang en dit zo'n 20 à 25 sigaretten per dag", vertelt hij. "Na mijn relatiebreuk van elf maanden geleden logeerde ik enkele maanden bij mijn broer Ringo en schoonzus Cindy Van Parijs. Toen rookte ik nog meer. Dat was niet goed voor mijn stem, waardoor ik zelfs hees begon te worden. Door de raad van mijn schoonzus Cindy besloot ik te stoppen met roken. Op 15 januari 2020 rookte ik mijn allerlaatste sigaret. Op doktersadvies gebruikte ik het medicijn Champix. Dit zijn pillen die de drang naar nicotine in je lichaam overnemen. Ik moest drie weken zo'n pillen nemen. Drie weken geleden slikte ik mijn laatste pil. In het begin had ik het twee weken heel moeilijk zonder sigaret, maar uiteindelijk valt dat mee. Ik denk er nog wel eens aan - vooral nu ik geen werk heb - maar ik probeer zeker niet te herbeginnen. Of er nadelen zijn ? Zeker en vast", lacht Greg. "Ik ben al meerdere kilo's bijgekomen. Erg hé, maar nu lig ik daar niet wakker van. Ik ben verlost van de sigaretten en ik wil dat zeker zo houden." (PADI)