Omstreeks 13.30 uur mocht Eisbrecher de festivalweide wakker schudden. De Duitsers die terecht worden vergeleken met Rammstein leverden stevige muziek op dit vroege uur. De zanger is een rasechte entertainer die de menigte al heel snel mee heeft. Fantastische start van deze vrijdag. Het eerste hoogtepunt kwam in de namiddag door 'Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live" Muziekgoden die het podium beklommen, de bassist/zanger van ex-Deep Purple bleek verrassend over een sterke stem te beschikken om de oerklassiekers van Deep Purple te brengen. Rasechte muzikanten zorgden voor degelijk oerrock. Iedereen was na het optreden onder de indruk. Oude gevestigde warden, zoals Antrax, Lynyrd Skynyrd en Amon Amarth zijn sterke bands die de namiddag rijkelijk vulden. Door met een dubbele mainstage te werken is er altijd wel een topper aan het spelen, aangevuld met de Marquee en de Metaldome zorgt dit ervoor dat er overal optredens zijn, onmogelijk om alles te zien. Wat een luxe in muziekkeuze vandaag op Graspop.

Patrick Spael, Dary Calus, Kevin Vanhoutte, Ronney Vanhoutte, Frank Ferier en Dirk Neirinck zijn West-Vlamingen uit Handzame en Koekelare. Zij kijken samen uit naar bands als Disturbed, Slayer en Slipknot. © (Foto FODI)

Within Temptation, voor de achste keer op Graspop is voor deze vrijdag headliner en zeker verdiend. Sharon merkte op dat ze ondertussen de huisband van Graspop geworden zijn. Ze brachten heel wat nieuwe nummers van hun nieuwe album "Resist", maar ook hun eigen klassiekers zoals 'Stand My Ground', 'What have you done' en "Mother Earth". Deze keer bracht Sharon enkel met gitarist Stephan op akoestische gitaar de ingetogen versie van Ice Queen die Jasper Steverlinck speelde in het programma 'Liefde Voor Muziek' Jasper stond trouwens in het publiek breed te glimlachen. Slayer mocht deze superdag afsluiten met stevige metal.

De sympathieke vriendinnen Anouska Verheye en Daisy Vandenberghe uit Pittem waren aan het genieten van Glenn Hughes (drummer/zanger ex-Deep Purple) die klassiekers brengt van Deep Purple. Ze hebben geen specifieke band die ze willen zien, ze hebben alle bands wel es gezien maar komen speciaal naar Graspop voor de sfeer. © (Foto FODI)

De organisatie van Graspop heeft ons vandaag ferm verwend, samen met het mooie weer was deze dag zeker een absolute topper! Op naar zaterdag. Een nieuwe dag met opnieuw veel zon en ongetwijfeld terug sterke muziekoptredens.

Op de festivalweide ontmoeten we rockers en Bruggelingen Jos Noë, Christophe De Wyse, Francis Chlarie, Alex Van der Beke en Fililp Ducheyne. Zij komen reeds vijf jaar trouw naar Graspop en kijken vooral uit naar Slipknot. De belangrijkste reden om af te zakken voor hen naar Dessel is de sfeer. © (Foto FODI)

West-Vlaming uit Oostrozebeke backstage

Backstage ontmoeten we Jachim Goethals uit Oostrozebeke. Hij is drummer in twee bands: Nocturnal uit Frankfurt en Slaugher Messiah uit Charleroi. Hij is net twee weken terug van toeren met deze bands en geniet nu zelf van Graspop. Met Nocturnal deed hij een toer van twee weken in februari in Zuid-Amerika. Deze thrash metalband heeft al vijf studio albums uitgebracht en doet het prima in het buitenland. In België zijn ze iets minder bekend. Met de band Slaughter Messiah (black thrash) speelden ze een Europese toer van maandag tot zondag in o.a. Parijs, Deinze, Grenoble en ook in Italië. Ze namen net hun eerste album op om later dit jaar uit te brengen. Toen hij op een toer van het vliegtuig stapte zag hij tot zijn verbazing dat fans hen stonden op te wachten en was wat onwennig met de aandacht. Toch nam hij met plezier tijd voor foto's en handtekeningen. Hij organiseert in België zelf ook shows. Hij is van principe dat je als band niet zelf vraagt aan een organisator om te mogen spelen, maar wacht liever om gevraagd te worden. Naast het toeren en optreden werkt hij als ICT manager en beheerder. We mogen best wel trots zijn op onze West-Vlaamse drummer.

(PADI & Sandro)

Omstreeks 13.30 uur mocht Eisbrecher de festivalweide wakker schudden. De Duitsers die terecht worden vergeleken met Rammstein leverden stevige muziek op dit vroege uur. De zanger is een rasechte entertainer die de menigte al heel snel mee heeft. Fantastische start van deze vrijdag. Het eerste hoogtepunt kwam in de namiddag door 'Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live" Muziekgoden die het podium beklommen, de bassist/zanger van ex-Deep Purple bleek verrassend over een sterke stem te beschikken om de oerklassiekers van Deep Purple te brengen. Rasechte muzikanten zorgden voor degelijk oerrock. Iedereen was na het optreden onder de indruk. Oude gevestigde warden, zoals Antrax, Lynyrd Skynyrd en Amon Amarth zijn sterke bands die de namiddag rijkelijk vulden. Door met een dubbele mainstage te werken is er altijd wel een topper aan het spelen, aangevuld met de Marquee en de Metaldome zorgt dit ervoor dat er overal optredens zijn, onmogelijk om alles te zien. Wat een luxe in muziekkeuze vandaag op Graspop.Within Temptation, voor de achste keer op Graspop is voor deze vrijdag headliner en zeker verdiend. Sharon merkte op dat ze ondertussen de huisband van Graspop geworden zijn. Ze brachten heel wat nieuwe nummers van hun nieuwe album "Resist", maar ook hun eigen klassiekers zoals 'Stand My Ground', 'What have you done' en "Mother Earth". Deze keer bracht Sharon enkel met gitarist Stephan op akoestische gitaar de ingetogen versie van Ice Queen die Jasper Steverlinck speelde in het programma 'Liefde Voor Muziek' Jasper stond trouwens in het publiek breed te glimlachen. Slayer mocht deze superdag afsluiten met stevige metal.De organisatie van Graspop heeft ons vandaag ferm verwend, samen met het mooie weer was deze dag zeker een absolute topper! Op naar zaterdag. Een nieuwe dag met opnieuw veel zon en ongetwijfeld terug sterke muziekoptredens.(PADI & Sandro)