Net voor hun optreden in Roeselare sloegen we met de groep een korte babbel op het podium, dichtbij de zaal waar het publiek zich knusjes aan het installeren was. Een kwartier later begonnen de groepsleden aan hun derde show van de dag.

Hoe verliep voor jullie de voorbije zomer ?

Jonas : "De voorbije zomer was voor ons heel leuk. We deden veel optredens. We vinden het spijtig dat de zomer bijna voorbij is en dat de herfst aan het naderen is. We maakten in de zomer wel veel optredens mee die slecht begonnen. Niet door onze muziek, wel door het weer. Van zodra we begonnen met zingen begon de hemel op te klaren. Eerlijk, het regende nog nooit toen we een optreden in openlucht gaven. We brengen de zon mee (lacht)."

Hoelang zijn jullie bezig met de voorbereidingen van deze nieuwe tour ?

Alex : "Twee weken, niet meer. Echt waar, 't is ook niet de eerste keer dat we met elkaar samen werken. Het gaat dus heel vlot. Tijl Dauwe is onze regisseur, net tijdens de vorige shows. We moesten wel nog nieuwe liedjes aanleren. Het was pittig, maar we bereikten een mooie resultaat."

Een show van Ghost Rockers beperkt zich niet tot enkel maar liedjes, er zit ook een verhaallijn in. Vertel.

Charlie : "Een Ghost Rockers On Tour zou geen Ghost Rockers On Tour zijn zonder een beetje mysterie. Tijdens ons concert duikt er plots een jongeman op, genaamd Prosper. Hij is duidelijk in de war, maar er is wel een speciale reden waarom hij op het concert van de Ghost Rockers rond dwaalt. Met behulp van de Freebirds schieten we hem te hulp... Voila, meer verklap ik niet."

Allez, mogen we toch nog wat meer vernemen aub ?

Jimmy : "We brengen ook leuke liedjes, er zit veel spektakel in onze show. We laten ons eens van een andere kant zien. We proberen altijd een gewone theatershow te brengen, maar dat mislukt iedere keer. Dat maakt onze shows zo speciaal."

Spektakel, vertel, wat bedoel je daar precies mee ?

Charlie : "Er is heel veel techniek aanwezig. Er is veel bliksem en vuur te zien. Het visuele is ook prachtig."

Komt er op Ketnet nog een nieuwe serie van Ghost Rockers ?

Mila : "Sinds 4 september is de vierde reeks te zien op tv. We kregen al heel wat leuke reacties te horen. Ons harde werk wordt dus beloond. We mogen niet zeggen hoe de vierde aflevering zal eindigen. We kunnen dus ook niet weten of er volgend jaar nog een volgende reeks komt (vult Jimmy aan)."

De mooiste momenten van de groep sinds het ontstaan ?

Ghost Rockers : "De Sinterklaasshows in het Sportpaleis. Hoor je daar de kinderen schreeuwen, dan is dat onbeschrijfelijk. De start van Ghost Rockers blijft ook speciaal, want alles maar dan ook alles was nieuw. Voor de allereerste keer het decor zien, waarin we nu al drie jaar spelen voor de tv-reeks. We zijn een hechte familie geworden. Dat moet wel, want we zijn veel samen. Toen we de Gouden K wonnen, voelden we ook een euforie doorheen ons lichaam. Zalig toch."

Kunnen jullie nog rustig gaan winkelen ?

Ghost Rockers : "Dat valt wel mee. Maar we moeten nu ook weer niet om 14 uur op de Meir in Antwerpen gaan lopen, dat is wat anders (lacht)."

(PADI)

Tickets en info : www.studio100.com.