Gezin van zanger Mario Franco uit Brugge zit in quarantaine door Covid-19

Peggy Laforce zit nog altijd thuis met corona. © Repro PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zanger Mario Franco alias Mario Grymonpré en zijn echtgenote – eveneens zangeres – Peggy Laforce uit Brugge werken voor I-Mens in de zorg. Sinds woensdag 18 maart (!!!) zitten ze al in quarantaine, omdat bij Peggy Covid-19 werd vastgesteld. Ook Mario en de zoon van het gezin hadden lichtere symptomen en waren een paar dagen ziek.

Enkele dagen ervoor had ze wat keelpijn maar tijdens de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 maart begon ze hevig te hoesten, was ze kortademig en kreeg ze zware koorts. “Na onderzoek werd heel het gezin of in totaal vijf personen in quarantaine geplaatst. Omdat de koorts niet verdween, werd ze een kleine week later doorgestuurd naar een triagepost. Daar bemerkten ze dat haar longen niet zo zuiver waren. Er werd onmiddellijk gestart met zware antibiotica om een longontsteking te voorkomen, waarna de quarantaine onmiddellijk werd verlengd tot 12 april. Ondertussen gaat het ietsje beter met haar, maar voor Peggy opnieuw uit quarantaine mag en terug mag werken moet ze vrij zijn van symptomen. Ze moet dus van de arts een attest krijgen dat dit ook zo daadwerkelijk is”, laat Mario aan ons weten. “Ze is nu drie dagen zonder koorts, maar ze hoest nog vrij veel. Ze voelt zich volledig futloos… Dat is begrijpelijk na bijna drie weken met ieder dag hoge koorts. Blijf dus zéker binnen, want Covid-19 is geen lachertje. Ik had veel geluk dat ik thuis in quarantaine met de juiste ondersteuning zat van mijn huisarts, die mij om de twee dagen opbelde om de situatie nauwlettend op te volgen. Onze zoon en ik waren ook enkele dagen ziek, maar met lichtere symptomen.”

Ook Mario Franco was enkele dagen ziek en zit in quarantaine.
Ook Mario Franco was enkele dagen ziek en zit in quarantaine.© PADI/Daniël

Voor het hele gezin in quarantaine werd geplaatst was in dat weekend de opname gepland voor de nieuwe clip van Mario Franco. Begin april ging er inderdaad nieuw werk uitkomen na zijn laatste hit ‘ Blijf bij mij vannacht’, die dateert van eind vorig jaar. “Maar door het coronavirus en de opgelegde maatregelen wordt alles voor onvoorziene tijd uitgesteld. Ook heel wat optredens werden al geannuleerd of worden nog verplaatst. Net zoals voor veel collega-artiesten is dit ook voor mezelf een financieel rampjaar als deze situatie nog lang blijft aanhouden”, zucht Mario Franco. “Want wanneer je artiest bent in bijberoep val je tussen de mazen van het net en heb je geen recht op compensaties.” (PADI)

“In april ging er nieuw werk uitkomen. Dit is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld”, zucht Mario Franco.© PADI/Daniël

De manager van Mario Franco en zijn vrouw Peggy is David Galle. Voor info of boekingen kan je terecht op 0485 28 47 77 ofsjg.events@proximus.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier