Op zaterdag 16 maart nemen ze het op in een liveshow tegen nog zeven andere acts. Trinxx waagden ook al hun kans in Belgium's Got Talent, maar ze konden daar het goud niet in de wacht slepen. De drie jongens dansen op hoge hakken om aan te tonen dat iedereen zichzelf zou moeten kunnen zijn.

Ze willen met hun act dan ook de gendersterotypen aankaarten en opkomen tegen homofoob en transfoob geweld, iets dat jammer genoeg nog te vaak voorkomt. De groep kreeg door hun deelname op sociale media veel positieve, maar ook harde en homofobe reacties.

"Die negatieve commentaren tonen aan dat een act zoals Trinxx nog steeds nodig is en dat we onze boodschap Dare To Be Different moeten blijven uitdragen. Het motiveert ons nog meer", zegt Van Puymbroeck. Jurylid Paul De Leeuw - die zelf op mannen valt - was meteen verkocht. "Ik vind dit natuurlijk geweldig", zei hij al tijdens hun eerste auditie. "Jullie dansen beter op hakken dan veel vrouwen", voegde jurylid Dan Karaty er nog aan toe. "Heel toffe en moeilijke choreografie ook, goed gedaan. " Zaterdagavond werd Trinxx in de halve finale unaniem door de jury doorgestemd naar de finale van zaterdagavond 16 maart.

(PADI)

Halve Finale HGT

Auditie HGT

Op zaterdag 16 maart nemen ze het op in een liveshow tegen nog zeven andere acts. Trinxx waagden ook al hun kans in Belgium's Got Talent, maar ze konden daar het goud niet in de wacht slepen. De drie jongens dansen op hoge hakken om aan te tonen dat iedereen zichzelf zou moeten kunnen zijn.Ze willen met hun act dan ook de gendersterotypen aankaarten en opkomen tegen homofoob en transfoob geweld, iets dat jammer genoeg nog te vaak voorkomt. De groep kreeg door hun deelname op sociale media veel positieve, maar ook harde en homofobe reacties. "Die negatieve commentaren tonen aan dat een act zoals Trinxx nog steeds nodig is en dat we onze boodschap Dare To Be Different moeten blijven uitdragen. Het motiveert ons nog meer", zegt Van Puymbroeck. Jurylid Paul De Leeuw - die zelf op mannen valt - was meteen verkocht. "Ik vind dit natuurlijk geweldig", zei hij al tijdens hun eerste auditie. "Jullie dansen beter op hakken dan veel vrouwen", voegde jurylid Dan Karaty er nog aan toe. "Heel toffe en moeilijke choreografie ook, goed gedaan. " Zaterdagavond werd Trinxx in de halve finale unaniem door de jury doorgestemd naar de finale van zaterdagavond 16 maart. (PADI)Halve Finale HGT Auditie HGT