Gert Verhulst neemt eind december afscheid van ‘Samson’

Gert tijdens zijn persmoment waarop hij zijn afscheid aankondigde. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Studio 100 in Schelle nodigde de pers uit om groot nieuws mee te delen. Inderdaad, Gert Verhulst stopt na dertig jaar met Samson & Gert. Vanaf 21 december vinden de kerstshows van Samson & Gert plaats in het Pop-Up Theater in Puurs. Na deze kerstshows maakt Gert Verhulst geen deel meer uit van Samson & Gert. Volgens hem stopt het dan echter niet met Samson. Wie de vervanger zal worden, zal de toekomst uitwijzen.

In december 1989 waren Samson & Gert voor het eerst samen te zien op tv. 30 jaar, 800 afleveringen, 28 kerstshows en 17 albums later is dit vrolijke duo een vast onderdeel van de jeugd van verschillende generaties Vlamingen.

Dit duo liet ook Sportpaleizen ontploffen en ze zijn niet meer weg te denken uit het collectieve Vlaamse geheugen. De emotie was dan ook groot dinsdagvoormiddag bij Studio 100 toen Gert Verhulst zijn afscheid aankondigde aan de medewerkers en aan de verzamelde pers. “We hebben groot nieuws. Studio 100 viert op het einde van dit jaar en begin volgend jaar 30 jaar Samson en Gert en dat doen we met een grote show in Puurs. We doen het met alle figuren. Het zal een groot feest worden en we hopen dat er veel mensen naar die show zullen komen kijken.”

“We zijn ervan overtuigd dat er volk zal komen kijken, omdat we niet alleen 30 jaar Samson en Gert vieren, maar het wordt immers ook een afscheidsshow. Dat wil zeggen dat ik daarna zal stoppen met Samson & Gert. Gertje met het rode hemd zal voor goed begraven worden. Dit betekent niet het einde van Samson, maar wat we daarna gaan doen met Samson, met wie en hoe gaan we pas meedelen als we er zelf volledig uit zijn”, zegt Gert Verhulst.

Er zal echter een dag komen dat ik een heel oud ventje ben, die naast een pop liedjes staat te zingen. Dat moment wil ik zelf voor zijn

“Voor wie Samson nog wil zien in de originele bezetting en cast kan komen kijken naar onze shows vanaf 21 december in Puurs. We organiseren ook shows voor de oudere fans, zoals we dit al deden voor de K3-fans. Die shows van Samson & Gert zullen plaats vinden ‘s avonds. Waarom ik stop? Mijn antwoord daarop is heel moeilijk, want ik doe het nog steeds graag. Er zal echter een dag komen dat ik een heel oud ventje ben, die naast een pop liedjes staat te zingen. Dat moment wil ik zelf voor zijn. Ik denk dat het op dit moment nog niet triestig is, hoop ik. Ik heb de shows tot op de dag van vandaag heel graag gedaan. Ik kijk heel erg uit naar de shows die zullen starten tegen het einde van het jaar.”

Ik heb alles te danken aan Samson

“Ook tijdens deze zomer zal ik nog optreden met Samson in Plopsaland, dat zal eveneens een van de laatste keren zijn. Ik wil elk moment dat ik met de cast van Samson & Gert doe, ook met mijn volle goesting doen. We hebben gisteren/maandag met de cast het afscheid gevierd. Het was een hele fijne avond. Ik vraag me af hoe alle acteurs in hun hotel zijn geraakt. Ik heb alles te danken aan Samson. Samson was mijn begin. Ik noem hem altijd al de Mickey Mouse van Studio 100. Zonder Samson had ik hier niet gestaan en was er geen Studio 100 geweest. Ik besef goed dat ik daar alles aan te danken heb.”

“Ik wil ook alle medewerkers bedanken. Ook de miljoenen toeschouwers wil ik bedanken voor hun trouw. Ik hoop dat we die mensen nog allemaal eens zien op onze show, die we zullen spelen tot er geen vraag naar tickets meer is”, besluit Gert, die samen met zijn ploeg van 30 jaar Samson & Gert een onvergetelijk feest zal maken voor de jonge fans én ook voor de fans van het eerste uur.

Gert in actie tijdens de Samson & Gert Kerstshow in december 2018 in het Plopsa Theater.
Gert in actie tijdens de Samson & Gert Kerstshow in december 2018 in het Plopsa Theater.© FODI

Alle grootste hits van vroeger passeren de revue. Kom mee zingen en dansen met het indrukwekkend showballet, het kinderkoor en een prachtig decor. Natuurlijk zijn de Burgemeester, Alberto en Van Leemhuyzen ook van de partij.

(PADI)

Vanaf 21 december in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Kinderen tot 12 jaar zijn van harte welkom op de shows om 11, 14 en 17 uur. Info: http://www.studio100.com/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier