Gers Pardoel treedt op zondag 1 oktober live op in Ring Shopping Kortrijk

Gers : "Ik woon maar op tien minuten rijden van België, toch ga ik altijd optreden in het buitenland." © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De Nederlandse zanger Gers Pardoel is hot in Vlaanderen. Tijdens de maand augustus was hij te gast aan het Q-Beach House in Oostende.

Volgens de organisatie waren er toen 13.000 mensen afgezakt om Gers aan het werk te zien. Vorig jaar op hetzelfde moment stonden we er nog mee te praten in Oostende, zonder dat maar één iemand naar hem toestapte. Eén jaar later wil iedereen deze vriendelijke Hollander knuffelen. Op zondag 1 oktober komt hij om 15 uur live-optreden op de parking van het Ring Shopping Kortrijk. Allen daarheen !

Gers Pardoel kennen we toch al enkele jaren. We sloegen er in 2014 een babbel mee in Antwerpen, daarna nogmaals in Antwerpen, vorig jaar in Oostende. Toen stonden we samen aan de nadarafsluiting voor de opnames van 2 Meisjes op het strand in Oostende. We stonden daar alleen, niemand schreeuwde hevig en we konden lang met elkaar praten. Eén jaar later, bijna op hetzelfde moment, was het niet meer mogelijk om met Gers een rustige babbel te slaan aan dezelfde nadarafsluiting voor de opnames van 2 Meisjes op het strand. Van zodra Gers uit de backstage kwam, begon iedereen hevig te gillen. Gers stond er bijna van te trillen. Hij zwaaide naar iedereen en stapte naar het podium. Wat een verschil met één jaar geleden.

Gers : “Ik maakte dat al mee toen Ik neem je mee uitbracht. Dat was toen al een bom. Na Louise werd het wat rustiger in Vlaanderen. Maar door Liefde voor muziek is het precies een bomeffect geworden. Overal waar ik ga, overal gaat het dak eraf. Het is altijd feest. Super toch.”

Kende je het vtm-programma Liefde voor muziek ?

Gers : “Ik kende het programma niet, maar ze stuurden beelden mee naar mijn management. Ik bemerkte dat het een tof programma was. Ik was enkel wat onzeker of ik de liedjes zou kunnen coveren van andere artiesten. Blik ik nu terug op die opnames in het buitenland, dan was dat heel gezellig.”

Kende jij alle namen van artiesten die in de derde lichting van Liefde voor muziek zaten ?

Gers : “Isabelle A. en Lady Linn waren mij niet zo bekend, maar ze hebben mij wel muzikaal verrast. Door dit programma leerde ik twee nieuwe artiesten kennen, die dan nog heel lief en mooi zijn ook (lacht).”

Tijdens de opnames van 2 Meisjes op het strand deelde je een loge met Bart Peeters. Jullie zaten ook samen in Liefde voor muziek. Gaan jullie misschien toekomstgericht muzikaal ook iets maken ?

Gers : “Daar zou ik in de toekomst zeker nog eens muziek willen mee maken. Ik kan met Bart heel goed overweg. Maar ik heb ook een goede band met Clouseau hoor. Ik ben geen moeilijk artiest, kom met iedereen overeen. Bart Peeters is echter wel een heel bijzonder mens. Ik ken hem van tv-programma’s in Nederland. Hoor ik zijn liedjes zonder dat ik hem zie, dan weet ik direct dat ze van hem zijn. Ze passen bij zijn karakter.”

Isabelle A. en Lady Linn waren je minder bekend, zeg je zelf. Hebben ze je muzikaal geraakt ?

Gers : “Lady Linn leerde ik kennen als een heel goede én toffe zangeres. Haar versie van Ik neem je mee in het vtm-programma Liefde voor muziek was heel leuk. Het raakte me zelfs, omdat ik een andere versie van mijn liedje te horen kreeg, een liedje dat mijn leven compleet veranderde. Het duurde lang vooraleer ik muzikaal doorbrak én dat liedje schudde mij door elkaar. Nu hoorde ik Ik neem je mee in een andere versie. Het is dus logisch dat ik wat emotioneel werd.”

Welk nummer vind jij de sterkste bewerking die je maakte voor Liefde voor muziek ?

Gers : “Ik sta achter ieder nummer dat ik in dit programma bracht. Maar ééntje eruit kiezen, euh… (lange stilte)… Ik kan niet kiezen, sorry. Ik wil wel enkele favorietjes opsommen : Hemel van Bart Peeters, Helemaal alleen van K3, Boeng van Natalia, Anne van Clouseau.”

Hoe voelt het aan dat je nu in Vlaanderen precies de nieuwe muzikale knuffelbeer bent geworden ?

Gers : “Dat kan ik moeilijk beschrijven, dat is heel bijzonder (glimlacht). Ik ben een Nederlander, maar ik woon maar op tien minuten rijden van België. Toch verplaats ik mij vaak naar het buitenland, naar jullie land, zoals ik het blij noemen al is het maar tien minuten rijden. Ik ben dankbaar dat de mensen mij hier zo omarmen. Ik zal mijn best blijven doen om leuke liedjes te blijven maken voor mezelf, maar ook voor de mensen die graag naar mijn muziek luisteren.”

Niet enkel 2017 is uw jaar, maar 2018 zal dat ongetwijfeld ook worden, want je staat twee keren in de Lotto Arena in Antwerpen. Wie had dat in ‘t begin van dit jaar gedacht ?

Gers : “Ik alvast niet. Het is een droom die realiteit wordt. Toen de eerste show aangekondigd werd, hoorde ik dat de voorverkoop zo snel ging waardoor er een tweede data werd gepubliceerd. Dat overtreft helemaal mijn verwachtingen. We zijn de show nu nog niet aan het voorbereiden, maar ik heb wel al een idee wat het kàn worden.”

Een show enkel met Gers Pardoel op het podium ? Of betrek je muzikale vrienden van o.a. Liefde voor muziek erbij ?

Gers : “Misschien wel, maar voorlopig is dat nog niet aan de orde. We hebben nu nog teveel werk met andere dingen en daarna zien we wel wat het zal worden.”

Maar liefst 13.000 mensen kwamen naar je kijken aan het Q Beach House. Was je geschrokken van zo’n opkomst ?

Gers : “Inderdaad, ik dacht dat er nog één DJ na mij optrad. Toen ik hoorde dat ik de enige was, amaai… dat was even slikken. Ik speelde daar méér dan één uur, het publiek was laaiend enthousiast. Dat is alvast één optreden dat eruit schiet en dat mij lang zal bijblijven.”

(PADI)

Zondag 1 oktober om 15 uur : Live-optreden op parking aan het Ring Shopping Kortrijk – Zaterdag 17 maart (uitverkocht) en zondag 18 maart 2018 om 19 uur in Antwerps Sportpaleis – Ticket en info : 070 345 345 – teleticketservice.be – www.lotto-arena.be.

Gers Pardoel, samen met PADI
Gers Pardoel, samen met PADI© (Foto FODI)