Uw carrière vanaf de start gaan we niet meer overlopen, want iedereen kent je nu al wel maar toch wil ik even stilstaan bij het programma 'The Voice Kids' op vtm waaraan je meewerkte. Was dat alweer een leuke ervaring ?

Gers : "Een super ervaring ! Dat was heel dankbaar werk. De kinderen zijn heel gedreven. Ze willen allemaal winnen, maar ze willen vooral plezier maken. Dat is wat ik ook wil. Ik hoefde die boodschap niet meer mee te geven aan die kinderen. Het is heel belangrijk om plezier te hebben in het leven. Wat je ook doet, dat je het gene doet dat je gelukkig maakt. Je moet je beroep heel leuk vinden. Die kinderen vinden het leuk en ik vind het dan weer leuk om te coachen. Dat is gewoon een wisselwerking, een samenwerking. Ik ben dankbaar dat ik weer een seizoen heb mogen doen. Er komen allerlei emoties bij kijken. Ik ben echt waar heel dankbaar."

Schrik je dat er zoveel jong talent is in Vlaanderen of zit er nog méér jeugdig talent in Nederland ?

Gers : "Ik denk dat er hier minimaal talent zit als in Nederland en dan zijn er minder Vlamingen dan Hollanders. Het niveau was zoveel hoger dan het vorige seizoen. Het was dit jaar nog spannender. Gala heeft natuurlijk gewonnen, maar ze had natuurlijk voor mij moeten kiezen. Ik ben nog steeds boos op haar (lacht). Max was zo goed, maar werd nog beter door er mee te werken. Sophia ook. Ik vond dit seizoen nog spannender."

Hoe moeilijk is het om afscheid te nemen van die jongeren ? Na een tijdje bouw je toch een band op ?

Gers : " Ja, dat wel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het nooit moeilijk heb om afscheid te nemen. Ik denk dat het komt omdat je altijd een berichtje kan sturen naar elkaar via Instagram en je weet het ook al van te voren. Als het programma voorbij is, ga je de kinderen niet meer zien. Ik volg ook nog kinderen van het vorige seizoen. Het is gewoon leuk om te zien hoe ze doorgaan met muziek."

Vragen de kinderen dan nog eens om advies ?

Gers : Ja ! Dat is wel leuk. Ik heb niet met iedereen contact, maar af en toe wel met iemand."

Gers Pardoel bracht het album '2020' uit., PADI/Daniël
Gers Pardoel bracht het album '2020' uit. © PADI/Daniël

Van de platenfirma vernam ik dat 2020 uw jaar zou worden, maar toen kwam corona om het hoekje kijken. Hoe heb jij corona ervaren in je thuisland Nederland ? Blijkbaar minder streng dan in ons land België ?

Gers : "Ja, zeker minder streng. Hoe ik corona heb ervaren is een soort van ... Het is vreselijk hoe mensen er ziek van geworden zijn en eraan overlijden. Ik probeer uit alles iets positiefs ervan te maken. In mijn geval werd ik meer bewust van zaken. Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer mezelf ben geweest in de afgelopen periode. Mensen noemen het alleen zijn. Maar ik ben eigenlijk nooit alleen. Het is heel belangrijk om jezelf te kunnen zijn. Ik ben wel eens echt graag alleen."

Bedoel je dat je je meer bezint hebt over jouw toekomst, jouw carrière ?

Gers : "Vooral in het moment zijn, in het moment leven. Niet meer teveel bezig zijn met het verleden of met de toekomst. In ieder geval alles vanuit het moment meemaken. Nu zit ik hier met jou een gesprek te voeren. Ik ben aanwezig. Ik ben hier bewust aanwezig en niet onbewust. Heel bewust kan je dan ook je keuzes maken. Dit is een jaar - zeker voor onze sector - zonder optredens. Dit is best wel een duur jaar., financieel gezien. Misschien is deze les - persoonlijk dan - onbetaalbaar. Ik weet het niet. Wat ik dit jaar heb geleerd is heel veel... Ik las veel boeken waar ik anders niet eens tijd voor had of er tijd voor nam. Ik neem nu ook tijd voor mezelf. Corona heeft er mee helpen voor zorgen."

Je nieuwe show werd naar latere tijden verwezen, maar je bracht wel een kledingcollectie voor kids op de markt. Vanwaar die interesse voor (kinder)kledij ? Ben je zodanig creatief dat je ook ontwerpen kan maken of laat je dat over aan ervaren mensen ?

Gers : "Ik ben vooral geïnteresseerd in kleding in het algemeen. Ik ging samen met JBC en het ganse team samen zitten. Hoe beginnen we eraan ? We hadden een rode draad want ik gamede vroeger enorm graag. Jongens gamen en meisjes ook. Kunnen we daarvan dan één collectie maken ? Het is leuk tot stand gekomen. Het ging vrij vlot, het ging heel natuurlijk. Misschien komt er wel ooit een kledinglijn uit voor volwassenen..."

Je vierde solo-album heet '2020'. Een album dat langer op zich liet wachten door misschien ook corona of andere onvoorziene omstandigheden of toch een cd die wel degelijk volgens uw planning nu in de winkelrekken ligt ?

Gers : "Ik ben blij dat op 25 september de release gebeurde. Mijn geluksgetal is immers 5 en 5 x 5 is ook 25. We wilden het wel eerder releasen. Door corona is het wat uitgesteld, maar ik ben wel zéér blij met die datum. Ik heb erop moeten wachten. Ik hoop dat mensen het een leuk album vinden. Het zijn liedjes van de voorbije vijf jaar."

Is het voor jezelf moeilijker om nummers te lanceren net door uw populariteit ? Verwachten de fans méér en méér dan uw persoon als artiest ?

Gers : "Neen, ik schrijf die liedjes en ik maak die liedjes vaak met anderen of alleen. Ik wil vooral dat het iets nieuws is. Ik wil inderdaad iets nieuws brengen. Wat mijn verwachtingen zijn ? Ik vind niet dat ik mij daarmee bezig mag houden. Je moet bezig zijn met schrijven en wat je juist gaat schrijven. Je moet genieten van wat je doet. Ik hou ontzettend veel van muziek en liedjes schrijven. Op het moment dat ik ze schreef was ik daar volledig mee bezig."

Is het dan bang afwachten ?

Gers : "Ja zeker ! Soms heb je een liedje waarvan je denkt dit wordt een hit. Maar uiteindelijk wordt het dan geen hit. Wat maakt het dan uit ? Het enige wat uitmaakt is gewoon dat ik gelukkig ben in wat ik doe. Ik ben gelukkiger dan ooit te voren."

'Zeg Maar Niets', hoe kwam die song tot stand ?

Gers : "Ik was druk bezig. Ik was vaak van huis. Ik was enkel aan het werken, werken en nog eens werken. Het is belangrijk dat je een basis hebt. Ik moest me verontschuldigen. Ik hoefde dat eigenlijk niet te doen, want ik was gewoon hard aan het werk voor m'n gezin."

De omschrijving van de song 'De Traan' kan ik niet direct plaatsen. Gaat dat over iemand verliezen ? Of ben ik verkeerd ?

Gers : "Dat gaat over een relatiebreuk van een aantal jaren geleden. Ik zat er mee en ik wou het graag van me afschrijven. Ik liet het aan één van mijn beste vrienden horen en hij vond het geweldig. Dat voelt dan gewoon dubbel goed. Ik vond het een leuk nummer en hij ook. Dan zal er vast en zeker iemand anders zijn die dat ook vindt. Ik moest het kwijt. Al mijn muziek is gebaseerd op de werkelijkheid. Ik schrijf alles van mij af."

'Ik Slaap Niet Meer'... Komt het wel eens voor dat je de slaap niet kan vatten ? Van wàt lig je dan precies wakker ? Toch niet van de showbizz ?

Gers : "Ik lag al van veel dingen wakker die allemaal eigenlijk nutteloos waren. Je ligt wakker van dingen die uiteindelijk allemaal wel goed komen. Dat heb ik dit jaar geleerd. Het is belangrijk om dingen te laten gebeuren. Niet krampachtig dingen in de greep willen houden. Gewoon laten gebeuren. Ik merk dat ik in situaties terecht ben gekomen die ik niet wil. Dan ging ik gewoon naar huis. Nu kom ik in situaties, waarvan ik denk dat ik het niet had verwacht."

Ik besluit : wakker liggen is overbodig ?

Gers : "Vaak wel. Gisterenavond ging ik in bed liggen en toen dacht ik: Oei, het is al zo laat. Ik moét nu slapen. Opeens realiseerde ik me dat ik niet hoefde te slapen, want ik ging wel ondervinden wanneer ik in slaap geraakte. Ik ben toen gewoon comfortabel gaan liggen en opeens werd ik 's ochtends wakker. Gelukkig happy ! M'n dochter omhelsde me en gaf me een kusje in m'n nek. Wat verwacht je nog meer ? Alles in het moment, dat telt. Zoals nu het moment als dit gesprek. Kijk hoe mooi het is, de zon schijnt buiten. Alles kan je ervaren als fijn en niet fijn. Het heeft allemaal met je zelf te maken door van je zelf te houden en jezelf te zijn. Heel dit jaar heeft ervoor gezorgd dat ik er voor mezelf ben en alles veel intenser meemaak. Het brengt veel meer geluk. Eigenlijk heb ik wakker gelegen voor niets..."

'Zing De Sterren Van De Hemel" : nog even dezelfde vraag, hoe kwam dat liedje tot stand ?

Gers : "Dat is heel vreemd. Ik had het gevoel dat er iets ging gebeuren. Ik had niet het gevoel dat ik zou vertrekken van deze aarde, maar ik had wel het gevoel dat er iets zou gebeuren. Ik vond het wel mooi om het te beschrijven en dan beschrijf ik het gewoon. Het is soms mooi op welk moment je zoiets schrijft. Als je dat aan het schrijven bent, dacht ik niet onmiddellijk aan de dood. Ik vond het gewoon leuk om het zo te beschrijven."

In diverse van uw liedjes hoor ik het 'woord' kids of 'kinderen' terug. Bewust die woorden erbij geplaatst of passeerden ze toevallig uw brein wanneer je bezig was met de uitwerking van die songs ?

Gers : "Die passeren automatisch mijn brein. Mijn kids zijn de hele dagen in mijn verhalen. Ik leef voor mezelf en m'n kids."

Vijftien nummers staan er op het ene schijfje. Denk je nu al : één van die nummers kan mijn klassiekers 'Bagagedrager', 'Ik Neem Je Mee' of 'Boeng' evenaren of is het nu al te vroeg om daarover een uitspraak te doen ?

Gers : "Dat is niet mijn intentie. Dat zal ook nooit mijn doel zijn om mezelf te evenaren. Muziek is geen sport. In de sport heb je een record dat je kan verbeteren. Als ik mijn record zou moeten verbreken dan was ik na mijn eerste album gestopt. Op mijn eerste album stond er' Ik Neem Je Mee' en 'Bagagedrager'. Ik heb die hits nog nooit overtroffen. Er zijn veel artiesten die dat ook niet hebben. Als ik op die manier muziek zou moeten maken, dan zou ik me laten besturen door cijfers of Awards, terwijl het evenaren ook met iets anders te maken heeft. Ik ben nooit bezig met wat er al uit is gekomen. Het belangrijkste voor een artiest is expressief zichzelf uiten met muziek. Ik uit mijn gevoel erin. Ik uit alles wat ik in dat moment wil beschrijven. Voor mij is dit weer een uniek album. Het heeft ook met meningen van anderen te maken en met de tijd. Ik heb ervan genoten tijdens het maken."

Je soigneert je fans, want er zit ook een dvd-album bij. Een keuze van de platenfirma of van jou ?

Gers(kijkt naar Mats van de platenfirma die dichtbij zit) : "Ik denk dat we het samen hebben beslist. Ik vond het wel leuk om iets extra's te geven. Ik vond het vooral leuk, een extraatje, omdat de show dit jaar in de Lotto Arena niet doorgaat. Volgend jaar speel ik gewoon weer live."

We leven in coronatijden, hoe ziet uw najaar er dus uit ? Geen optredens ? Enkel promo ? Tv-werk, misschien in Nederland..

Gers : "Jawel hoor ! Ik had iets verzonnen. We gaan mijn album releasen in drie zalen, namelijk in Merksem (6 november), Ninove (24 oktober) en Leuven (10 oktober). Wel met een beperkter publiek. Daar gaan we alle nummers van het album spelen, samen met enkele hits. Leuk toch ?" (PADI)

De nieuwe cd '2020' van Gers Pardoel is nu te verkrijgen in de platenzaak en via alle grote streamingsplatformen.

Uw carrière vanaf de start gaan we niet meer overlopen, want iedereen kent je nu al wel maar toch wil ik even stilstaan bij het programma 'The Voice Kids' op vtm waaraan je meewerkte. Was dat alweer een leuke ervaring ?Gers : "Een super ervaring ! Dat was heel dankbaar werk. De kinderen zijn heel gedreven. Ze willen allemaal winnen, maar ze willen vooral plezier maken. Dat is wat ik ook wil. Ik hoefde die boodschap niet meer mee te geven aan die kinderen. Het is heel belangrijk om plezier te hebben in het leven. Wat je ook doet, dat je het gene doet dat je gelukkig maakt. Je moet je beroep heel leuk vinden. Die kinderen vinden het leuk en ik vind het dan weer leuk om te coachen. Dat is gewoon een wisselwerking, een samenwerking. Ik ben dankbaar dat ik weer een seizoen heb mogen doen. Er komen allerlei emoties bij kijken. Ik ben echt waar heel dankbaar."Schrik je dat er zoveel jong talent is in Vlaanderen of zit er nog méér jeugdig talent in Nederland ?Gers : "Ik denk dat er hier minimaal talent zit als in Nederland en dan zijn er minder Vlamingen dan Hollanders. Het niveau was zoveel hoger dan het vorige seizoen. Het was dit jaar nog spannender. Gala heeft natuurlijk gewonnen, maar ze had natuurlijk voor mij moeten kiezen. Ik ben nog steeds boos op haar (lacht). Max was zo goed, maar werd nog beter door er mee te werken. Sophia ook. Ik vond dit seizoen nog spannender."Hoe moeilijk is het om afscheid te nemen van die jongeren ? Na een tijdje bouw je toch een band op ?Gers : " Ja, dat wel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het nooit moeilijk heb om afscheid te nemen. Ik denk dat het komt omdat je altijd een berichtje kan sturen naar elkaar via Instagram en je weet het ook al van te voren. Als het programma voorbij is, ga je de kinderen niet meer zien. Ik volg ook nog kinderen van het vorige seizoen. Het is gewoon leuk om te zien hoe ze doorgaan met muziek."Vragen de kinderen dan nog eens om advies ?Gers : Ja ! Dat is wel leuk. Ik heb niet met iedereen contact, maar af en toe wel met iemand."Van de platenfirma vernam ik dat 2020 uw jaar zou worden, maar toen kwam corona om het hoekje kijken. Hoe heb jij corona ervaren in je thuisland Nederland ? Blijkbaar minder streng dan in ons land België ?Gers : "Ja, zeker minder streng. Hoe ik corona heb ervaren is een soort van ... Het is vreselijk hoe mensen er ziek van geworden zijn en eraan overlijden. Ik probeer uit alles iets positiefs ervan te maken. In mijn geval werd ik meer bewust van zaken. Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer mezelf ben geweest in de afgelopen periode. Mensen noemen het alleen zijn. Maar ik ben eigenlijk nooit alleen. Het is heel belangrijk om jezelf te kunnen zijn. Ik ben wel eens echt graag alleen."Bedoel je dat je je meer bezint hebt over jouw toekomst, jouw carrière ?Gers : "Vooral in het moment zijn, in het moment leven. Niet meer teveel bezig zijn met het verleden of met de toekomst. In ieder geval alles vanuit het moment meemaken. Nu zit ik hier met jou een gesprek te voeren. Ik ben aanwezig. Ik ben hier bewust aanwezig en niet onbewust. Heel bewust kan je dan ook je keuzes maken. Dit is een jaar - zeker voor onze sector - zonder optredens. Dit is best wel een duur jaar., financieel gezien. Misschien is deze les - persoonlijk dan - onbetaalbaar. Ik weet het niet. Wat ik dit jaar heb geleerd is heel veel... Ik las veel boeken waar ik anders niet eens tijd voor had of er tijd voor nam. Ik neem nu ook tijd voor mezelf. Corona heeft er mee helpen voor zorgen."Je nieuwe show werd naar latere tijden verwezen, maar je bracht wel een kledingcollectie voor kids op de markt. Vanwaar die interesse voor (kinder)kledij ? Ben je zodanig creatief dat je ook ontwerpen kan maken of laat je dat over aan ervaren mensen ?Gers : "Ik ben vooral geïnteresseerd in kleding in het algemeen. Ik ging samen met JBC en het ganse team samen zitten. Hoe beginnen we eraan ? We hadden een rode draad want ik gamede vroeger enorm graag. Jongens gamen en meisjes ook. Kunnen we daarvan dan één collectie maken ? Het is leuk tot stand gekomen. Het ging vrij vlot, het ging heel natuurlijk. Misschien komt er wel ooit een kledinglijn uit voor volwassenen..."Je vierde solo-album heet '2020'. Een album dat langer op zich liet wachten door misschien ook corona of andere onvoorziene omstandigheden of toch een cd die wel degelijk volgens uw planning nu in de winkelrekken ligt ?Gers : "Ik ben blij dat op 25 september de release gebeurde. Mijn geluksgetal is immers 5 en 5 x 5 is ook 25. We wilden het wel eerder releasen. Door corona is het wat uitgesteld, maar ik ben wel zéér blij met die datum. Ik heb erop moeten wachten. Ik hoop dat mensen het een leuk album vinden. Het zijn liedjes van de voorbije vijf jaar."Is het voor jezelf moeilijker om nummers te lanceren net door uw populariteit ? Verwachten de fans méér en méér dan uw persoon als artiest ?Gers : "Neen, ik schrijf die liedjes en ik maak die liedjes vaak met anderen of alleen. Ik wil vooral dat het iets nieuws is. Ik wil inderdaad iets nieuws brengen. Wat mijn verwachtingen zijn ? Ik vind niet dat ik mij daarmee bezig mag houden. Je moet bezig zijn met schrijven en wat je juist gaat schrijven. Je moet genieten van wat je doet. Ik hou ontzettend veel van muziek en liedjes schrijven. Op het moment dat ik ze schreef was ik daar volledig mee bezig."Is het dan bang afwachten ?Gers : "Ja zeker ! Soms heb je een liedje waarvan je denkt dit wordt een hit. Maar uiteindelijk wordt het dan geen hit. Wat maakt het dan uit ? Het enige wat uitmaakt is gewoon dat ik gelukkig ben in wat ik doe. Ik ben gelukkiger dan ooit te voren."'Zeg Maar Niets', hoe kwam die song tot stand ?Gers : "Ik was druk bezig. Ik was vaak van huis. Ik was enkel aan het werken, werken en nog eens werken. Het is belangrijk dat je een basis hebt. Ik moest me verontschuldigen. Ik hoefde dat eigenlijk niet te doen, want ik was gewoon hard aan het werk voor m'n gezin."De omschrijving van de song 'De Traan' kan ik niet direct plaatsen. Gaat dat over iemand verliezen ? Of ben ik verkeerd ?Gers : "Dat gaat over een relatiebreuk van een aantal jaren geleden. Ik zat er mee en ik wou het graag van me afschrijven. Ik liet het aan één van mijn beste vrienden horen en hij vond het geweldig. Dat voelt dan gewoon dubbel goed. Ik vond het een leuk nummer en hij ook. Dan zal er vast en zeker iemand anders zijn die dat ook vindt. Ik moest het kwijt. Al mijn muziek is gebaseerd op de werkelijkheid. Ik schrijf alles van mij af."'Ik Slaap Niet Meer'... Komt het wel eens voor dat je de slaap niet kan vatten ? Van wàt lig je dan precies wakker ? Toch niet van de showbizz ?Gers : "Ik lag al van veel dingen wakker die allemaal eigenlijk nutteloos waren. Je ligt wakker van dingen die uiteindelijk allemaal wel goed komen. Dat heb ik dit jaar geleerd. Het is belangrijk om dingen te laten gebeuren. Niet krampachtig dingen in de greep willen houden. Gewoon laten gebeuren. Ik merk dat ik in situaties terecht ben gekomen die ik niet wil. Dan ging ik gewoon naar huis. Nu kom ik in situaties, waarvan ik denk dat ik het niet had verwacht."Ik besluit : wakker liggen is overbodig ?Gers : "Vaak wel. Gisterenavond ging ik in bed liggen en toen dacht ik: Oei, het is al zo laat. Ik moét nu slapen. Opeens realiseerde ik me dat ik niet hoefde te slapen, want ik ging wel ondervinden wanneer ik in slaap geraakte. Ik ben toen gewoon comfortabel gaan liggen en opeens werd ik 's ochtends wakker. Gelukkig happy ! M'n dochter omhelsde me en gaf me een kusje in m'n nek. Wat verwacht je nog meer ? Alles in het moment, dat telt. Zoals nu het moment als dit gesprek. Kijk hoe mooi het is, de zon schijnt buiten. Alles kan je ervaren als fijn en niet fijn. Het heeft allemaal met je zelf te maken door van je zelf te houden en jezelf te zijn. Heel dit jaar heeft ervoor gezorgd dat ik er voor mezelf ben en alles veel intenser meemaak. Het brengt veel meer geluk. Eigenlijk heb ik wakker gelegen voor niets..."'Zing De Sterren Van De Hemel" : nog even dezelfde vraag, hoe kwam dat liedje tot stand ?Gers : "Dat is heel vreemd. Ik had het gevoel dat er iets ging gebeuren. Ik had niet het gevoel dat ik zou vertrekken van deze aarde, maar ik had wel het gevoel dat er iets zou gebeuren. Ik vond het wel mooi om het te beschrijven en dan beschrijf ik het gewoon. Het is soms mooi op welk moment je zoiets schrijft. Als je dat aan het schrijven bent, dacht ik niet onmiddellijk aan de dood. Ik vond het gewoon leuk om het zo te beschrijven."In diverse van uw liedjes hoor ik het 'woord' kids of 'kinderen' terug. Bewust die woorden erbij geplaatst of passeerden ze toevallig uw brein wanneer je bezig was met de uitwerking van die songs ?Gers : "Die passeren automatisch mijn brein. Mijn kids zijn de hele dagen in mijn verhalen. Ik leef voor mezelf en m'n kids."Vijftien nummers staan er op het ene schijfje. Denk je nu al : één van die nummers kan mijn klassiekers 'Bagagedrager', 'Ik Neem Je Mee' of 'Boeng' evenaren of is het nu al te vroeg om daarover een uitspraak te doen ?Gers : "Dat is niet mijn intentie. Dat zal ook nooit mijn doel zijn om mezelf te evenaren. Muziek is geen sport. In de sport heb je een record dat je kan verbeteren. Als ik mijn record zou moeten verbreken dan was ik na mijn eerste album gestopt. Op mijn eerste album stond er' Ik Neem Je Mee' en 'Bagagedrager'. Ik heb die hits nog nooit overtroffen. Er zijn veel artiesten die dat ook niet hebben. Als ik op die manier muziek zou moeten maken, dan zou ik me laten besturen door cijfers of Awards, terwijl het evenaren ook met iets anders te maken heeft. Ik ben nooit bezig met wat er al uit is gekomen. Het belangrijkste voor een artiest is expressief zichzelf uiten met muziek. Ik uit mijn gevoel erin. Ik uit alles wat ik in dat moment wil beschrijven. Voor mij is dit weer een uniek album. Het heeft ook met meningen van anderen te maken en met de tijd. Ik heb ervan genoten tijdens het maken."Je soigneert je fans, want er zit ook een dvd-album bij. Een keuze van de platenfirma of van jou ?Gers(kijkt naar Mats van de platenfirma die dichtbij zit) : "Ik denk dat we het samen hebben beslist. Ik vond het wel leuk om iets extra's te geven. Ik vond het vooral leuk, een extraatje, omdat de show dit jaar in de Lotto Arena niet doorgaat. Volgend jaar speel ik gewoon weer live."We leven in coronatijden, hoe ziet uw najaar er dus uit ? Geen optredens ? Enkel promo ? Tv-werk, misschien in Nederland..Gers : "Jawel hoor ! Ik had iets verzonnen. We gaan mijn album releasen in drie zalen, namelijk in Merksem (6 november), Ninove (24 oktober) en Leuven (10 oktober). Wel met een beperkter publiek. Daar gaan we alle nummers van het album spelen, samen met enkele hits. Leuk toch ?" (PADI)De nieuwe cd '2020' van Gers Pardoel is nu te verkrijgen in de platenzaak en via alle grote streamingsplatformen.