Georges Schelstraete volgde een opleiding Plastische Kunsten in Sint Lucas Gent en Vrije Grafiek in het Hoger Instituut Sint Lucas Gent. Hij is nu al ruim 50 jaar actief als kunstenaar. Zijn werkveld is heel ruim geworden. Hij tekent, schildert en maakt juwelen of bronzen beelden van mensen. "Dit is een bewuste keuze, omdat mensen de enige wezens zijn die mij blijven boeien en inspireren", zegt Georges, die al 45 jaar ondervoorzitter is van de Oostrozebeekse Kunstkring. "Ik doe dat in mijn realistisch, impressionistische stijl, altijd met een vleugje poëzie of fantasie om de realistische weergave te overstijgen tot een 'beeld' van sterke, dynamische en warme mensen, die terzelfdertijd ook kwetsbaar zijn of kwetsbaarheid en rust uitstralen."

Het palmares van kunstenaar Georges is indrukwekkend en kan je ook zien op www.zjors.be. "Ik ben op zoveel trots", vertelt hij verder. "Maar toch even vermelden dat ik in 2004 een individuele expo had in de conferentiezalen van Sofitel Chateau de Versailles. Dat blijft mij nog altijd bij. Er staat ook werk van mij in privébezit in binnen- en buitenland, waaronder in Frankrijk, Engeland, USA, Argentinië, brazilië, Hongarije, Ierland... Hoe geraakte kunstenaar Schelstraete bij Will Tura ? "Deze opdracht is het (eind)resultaat van een wedstrijd, uitgeschreven door de stad Veurne, om voor de 80ste verjaardag van Will Tura een beeld te realiseren. Na een lange procedure, met jury en de nodige overlegmomenten, enz. werd mijn ontwerp verkozen. Wat het zal worden ? Ik kan en mag nog niet alles verklappen. Maar één iets wil ik toch kwijt : "Het word een figuratief bronzen beeld met een vrij-realistische uitbeelding, maar ook (weer) met een toets aan fantasie die een idee toe voegt aan de puur realistische weergave en zo van het beeld een verhaal zonder woorden maakt. Ik hoop dat veel fans van Will Tura nà 2 augustus eens een kijkje gaan nemen in Veurne om het beeld van Will te bewonderen." (PADI)

Kunstenaar Georges Schelstraete
Georges Schelstraete volgde een opleiding Plastische Kunsten in Sint Lucas Gent en Vrije Grafiek in het Hoger Instituut Sint Lucas Gent. Hij is nu al ruim 50 jaar actief als kunstenaar. Zijn werkveld is heel ruim geworden. Hij tekent, schildert en maakt juwelen of bronzen beelden van mensen. "Dit is een bewuste keuze, omdat mensen de enige wezens zijn die mij blijven boeien en inspireren", zegt Georges, die al 45 jaar ondervoorzitter is van de Oostrozebeekse Kunstkring. "Ik doe dat in mijn realistisch, impressionistische stijl, altijd met een vleugje poëzie of fantasie om de realistische weergave te overstijgen tot een 'beeld' van sterke, dynamische en warme mensen, die terzelfdertijd ook kwetsbaar zijn of kwetsbaarheid en rust uitstralen."Het palmares van kunstenaar Georges is indrukwekkend en kan je ook zien op www.zjors.be. "Ik ben op zoveel trots", vertelt hij verder. "Maar toch even vermelden dat ik in 2004 een individuele expo had in de conferentiezalen van Sofitel Chateau de Versailles. Dat blijft mij nog altijd bij. Er staat ook werk van mij in privébezit in binnen- en buitenland, waaronder in Frankrijk, Engeland, USA, Argentinië, brazilië, Hongarije, Ierland... Hoe geraakte kunstenaar Schelstraete bij Will Tura ? "Deze opdracht is het (eind)resultaat van een wedstrijd, uitgeschreven door de stad Veurne, om voor de 80ste verjaardag van Will Tura een beeld te realiseren. Na een lange procedure, met jury en de nodige overlegmomenten, enz. werd mijn ontwerp verkozen. Wat het zal worden ? Ik kan en mag nog niet alles verklappen. Maar één iets wil ik toch kwijt : "Het word een figuratief bronzen beeld met een vrij-realistische uitbeelding, maar ook (weer) met een toets aan fantasie die een idee toe voegt aan de puur realistische weergave en zo van het beeld een verhaal zonder woorden maakt. Ik hoop dat veel fans van Will Tura nà 2 augustus eens een kijkje gaan nemen in Veurne om het beeld van Will te bewonderen." (PADI)