In al die jaren dat we Gene kennen, was het recent de eerste keer dat we niet face-to-face met de artiest afspraken, maar wel telefonisch met elkaar babbelden. Hoe gaat het met Gene in deze coronatijden ? "Cava, dat gaat ! We zijn gezond en wel. Dat is het belangrijkste. Ik ben sowieso een mens die veel gaat optreden en die veel buiten is. Als het niet gaat en niet mag, dan mag het natuurlijk ook niet. Het enige waarmee ik het lastig heb, is het niet mogen buiten komen. Voor de rest ben ik mezelf niet aan het vervelen. Ik werk in mijn tuin, ik kuis mijn kasten uit, ik ben met de kids bezig, ik maak muziek en nu ben ik op een veilige manier promo aan het maken voor mijn nieuw album."

Je nieuw album 'omSINGELd' kwam uit. Logisch dat ook jij uitpakt met een nieuwe cd nav. het succes van 'Liefde voor Muziek'. Het is zelfs een 3CD geworden. Waarom ?

Gene : "Ik had sowieso al het idee om een 'Best of album' uit te brengen. Ik heb de titel 'omSINGELd' gekozen, omdat alle singles erin staan die ik ooit uitbracht. Dat waren dus twee cd's, vandaar de woordspeling 'omSINGELd'. Toen kwam 'Liefde voor Muziek' erbij. Ik moest zeker en vast ook die liedjes erbij zetten. Dat waren nog meerdere liedjes erbij. Ik besloot geen twee cd's uit te brengen, dat vond ik wat onnozel. Ik heb dan alles gebundeld tot één album, een 3CD."

Sinds kort is 'Liefde voor Muziek' definitief voorbij. Zorgde dat programma voor nog een steviger boost aan uw carrière ?

Gene : "Langs de ene kant kreeg ik van de mensen die me al lang volgen de bevestiging van : 'Wow Gene, de max !', maar ook van mensen die mij niet kennen of die mij uit het oog verloren zijn en die dan zeiden : 'Oh Gene, das lang geleden !' en die erna terug mee op de boot gesprongen zijn. Jawel, ik kreeg een extra boost. Het is leuk om de reacties te zien én te lezen van de mensen."

Was jezelf vragende partij om mee te doen aan 'Liefde voor Muziek' ? Of werd je zelf opgebeld ?

Gene : "Je wordt daar voor opgebeld. Ik denk dat iedere artiest vragende partij is om mee te doen aan 'Liefde Voor Muziek'. Waarom maak je muziek ? Je maakt muziek omdat je dat graag doet, om liedjes te maken, om mensen te entertainen, te laten wenen, lachen en feesten. Je zou moeten stom zijn om neen te zeggen, vind ik persoonlijk... Ik heb direct ja erop gezegd, dat duurde zelfs geen seconde."

In iedere aflevering van 'Liefde voor Muziek' zag je wel iemand van de artiesten emotioneel worden. Is dat niet een beetje overdreven ? Wordt dat door de programmamakers niet een beetje in scène gezet om emo-tv te bekomen ?

Gene : "Awel, moest dat zo zijn, dan zouden we allemaal een Oscar moeten ontvangen. Als ze aan mij vragen of ik wil wenen op bevel, dan lukt dat niet. Het is - ik spreek over mezelf - een kers op de taart, omdat je als artiest én singer-songwriter in de bloemetjes wordt gezet. Je bent belangrijk genoeg om mee te doen en dat vind ik een hele eer. Je zit daar en die songs staan allemaal symbool voor een bepaalde periode in uw leven en het komt echt wel binnen. Er komen herinneringen naar boven toen ik die songs schreef of een bepaald gevoel dat weer naar boven komt. Ik vond het héél emotioneel. Ik had dat niet gedacht dat het allemaal zo hard ging binnenkomen."

Ik interviewde vorig jaar een Vlaamse collega van jou en die zei dat het geen waar zou zijn dat hij daar zou zitten huilen. Hij vond het wat erover. Je mag dus nog van ijzer en staal zijn, maar als om het even welke artiest daar zit, zou ook die persoon geraakt zijn en emotioneel worden ?

Gene : "Alles hangt van de situatie af. Als het een song is en die heeft een bepaalde betekenis voor u en die wordt daar dan gebracht in een versie die pakkend is... Zelfs Regi, Peter Van Laet en de stoere Sean Dhondt zaten met tranen in hun ogen. Ook André Hazes als de stoere badboy. Iedereen heeft een traantje gelaten. Je kan zoiets niet faken, deze tranen waren echt. Moest het voorgelegd zijn dan zaten we nu allemaal in Hollywood om te acteren."

Kende jij alle artiesten die eraan deelnamen ?

Gene : "Ik kende iedereen, maar niet persoonlijk. Sean Dhondt heb ik ooit ergens heel kort tegengekomen. André Hazes zag ik misschien wat vaker, maar dan deden we telkens een héél kort babbeltje. Kato en Tom kende ik ook niet goed. Regi, Karen en Peter kende ik wel. Zoals je zag op tv, was dat één toffe bende bijéén. De ene was wat zotter dan de andere."

In 2018 overleed je vriend Wim. Je eerde hem met het nummer 'Ongrijpbaar'. Heb je lang moeten nadenken om dit nummer op papier te plaatsen en om het écht te willen brengen, want zoiets is én blijft toch emotioneel.

Gene : "Ik had van Regi eerst een andere song gekozen, maar dat lied was al toegewezen. Ik had toen niet veel tijd meer. Ik zei tegen Jeroen Swinnen : kies een song voor mij. Jeroen koos voor 'Feel The Love'. Dit is een song die ik samen met Regi en Stan Van Samang schreef. Ik vond dat héél frappant dat hij een song van mij koos, zonder het zelf te weten dat ik die geschreven had. Ik dacht na en besloot om het als eerbetoon te brengen aan Wim. Dan heb ik gezocht naar een mooie manier om die song te brengen. De tekst werd geschreven door Stefaan Fernande. Ik vertelde aan hem dat ik een tekst wou als eerbetoon aan Wim, maar dat ze die tekst tegelijkertijd konden interpreteren naar hun eigen. Het moest herkenbaar worden voor veel mensen. Stefaan deed dat schitterend. Ik kreeg enorm veel positieve reacties. Het deed mij enorm veel deugd. Je voelt dat muziek mensen een hart onder de riem steekt."

Was het moeilijk om de liedjes te selecteren die je ging coveren ?

Gene : "Helemaal niet. Bij Sean Dhondt was zijn repertoire mij niet echt gekend. 'Alle Kleuren' en 'Zij Gelooft In Mij' waren zéér duidelijke nummers die ik wou brengen net zoals 'Me & My Guitar'. Het was vooral bij Sean dat ik naar alles moest luisteren naar wat hij qua muziek al uitbracht."

In de aflevering van Karen Damen coverde je 'Alle kleuren', een K3 nummer. Gaf je vrouw Kristel onbewust haar voorkeur door ? Trouwens, wat vond zij van je vertolking van 'Alle kleuren' ?

Gene : "Heel goed, ze was blij. Ze heeft stiekem wel geholpen om mij wat in die richting te krijgen. Ik maakte er eerst een andere versie van. Het was iets meer U2-achtig. Ik was er niet content van. Ik wist niet welke richting ik er mee uit moest. Toen zei mijn madam : 'Aha luister hier eens naar !' Toen heb ik het wat een andere richting ingeduwd en ze was heel blij. Dat is nu hét lievelingslied van mijn vrouw."

Een grote hit uit 'Liefde voor Muziek' van jou is ongetwijfeld 'Mij en mijn gitaar'. Je bracht een meer up tempo versie van het nummer. Wist je meteen wat je zou doen met dit nummer ?

Gene : "Ja ! Dat was één waarvan ik meteen wist wat ik er mee wou doen. Ik was zelfs direct overtuigd welke richting ik er mee uit wilde gaan. Ik ben naar de studio geweest om de demo in elkaar te steken. De musical director was direct mee in het verhaal. Hij heeft daar nog zijn eigen saus over gegoten, samen met de muzikanten. Uiteindelijk ben ik heel blij met het resultaat."

Veel mensen denken dat jullie daar één week binnen zitten en niets anders doen dan nummers schrijven. Mensen die professioneel bezig zijn met muziek weten ook dat zoiets in korte tijd niet mogelijk is. Hoelang zijn jullie vooraf ermee bezig vooraleer jullie vertrekken om op te nemen in Spanje ?

Gene : "Dat was toch niet zo lang. Ik denk dat we een klein maandje hadden om te beslissen welke songs we namen, hoe we het gaan brengen, hoe we het in elkaar steken... Dan ben je er nog niet iedere dag mee bezig omdat je nog andere dingen moet doen. We repeteerden twee keer : één blok van vier uur en één blok van twee uur. Een week later vertrokken we naar Spanje. Dat gaat héél snel en het is zéér intensief."

Wat was jouw persoonlijk hoogtepunt doorheen die muzikale reis ?

Gene : "Ik ben héél blij dat ik alles heb gedaan wat ik wilde doen. Mijn tribute met 'Living' On The Prayer' van Bon Jovi had ik nog nooit gespeeld met de originele hoge backings. Dat was voor mij heel graaf. Langs de andere kant : 'Onbegrijpbaar' is dan volledig het tegenovergestelde. Ik ben fan van alle songs die ik er heb gebracht."

De nummers die je in 'Liefde voor Muziek' bracht, hadden een specifieke sound. Is dit de sound die een rol speelt doorheen je album ?

Gene : "Er staat van alles op. Een mens evolueert ook in zijn leven. De eerste cd gaat misschien de meeste klassieke poprock zijn. De andere cd gaat meer dansbaar zijn, wat hedendaags. Het is een evolutie van al die jaren dat ik muziek maakte. Ik hou er van om mee te gaan met de tijd, zoals nieuwe geluidsklanken. Het is niet overal hetzelfde maar het is vooral héél fijn."

'Liefde voor Muziek' is maar een deeltje wat er op de cd staat. Je zong en zingt ook vaak in het Frans. Waarom ?

Gene : Ik ben sowieso een Brusselaar. Eén deel van de song die ik maakte waren voor JOE. Ik kreeg de vraag of ik acht Franse klassiekers wilde maken maar dan in een ander arrangement. Liedjes van bekende Franse artiesten. Die songs zijn nooit uitgebracht geweest. Ik vond het wel leuk om die op cd te hebben. Ik ben tweetalig opgevoed. Ik heb altijd in het Engels of Frans gezongen, sinds 2001 in het Nederlands. Het voelt heel natuurlijk aan en ik zing er graag mee."

Bracht je toen ook niet die singles uit in Frankrijk ?

Gene : "Ik heb ooit één single uitgebracht in Frankrijk. Die heet 'Sans Boussole' en die staat op cd 2. Het is een song die uit mijn eerste Franstalige plaat komt."

Hoe kwam het nummer 'Je weet niet half hoe mooi je bent' tot stand ?

Gene : "Dat was een song die gevraagd werd door Radio 2. Ieder jaar vragen ze aan artiesten om een lentesong te maken. Dat jaar vroegen ze het aan mij. Het nummer moest een zomers gevoel hebben. Ik dacht bij mezelf om volledig iets anders te doen. En ik ben héél blij met het resultaat. Het is een zingend-rappende song."

'Voor Haar' was zijn eerste solosingle in het Nederlands, waarmee hij ook zijn eerste gouden plaat behaalde., PADI/Jens
'Voor Haar' was zijn eerste solosingle in het Nederlands, waarmee hij ook zijn eerste gouden plaat behaalde. © PADI/Jens

'Voor haar' blijft nog altijd uw pareltje. Werd je door dit nummer nog populairder ?

Gene : "'Voor Haar' was mijn eerste solo single in het Nederlands. Daarvoor was ik bezig met X-Session. Waarom nu in het Nederlands en dan nog wel een traag nummer ? Veel mensen verklaarden me zot... Met mijn groep haalden wij nooit een gouden plaat. 'Voor Haar' kwam uit en een paar weken later had ik mijn eerste gouden plaat. Ik ben er heel blij mee en ik ben er fier op. Ik speel geregeld op trouwfeesten of verjaardagen. Dat is een song die de mensen altijd blijven vragen."

Je bent vooruitziende, want er staat ook 'Met kerstmis' al op de album. Waarom ? Een bewijs dat je zeker geen kerst-cd zal uitbrengen ?

Gene : "Nee, in 2016 bracht ik de 'Warme Wintersongs' uit. Op dat album stond de nieuwe versie van 'Voor Haar', 'Zwart', 'Ik kom terug bij jou' en 'Kerstmis'. Ik heb héél veel singles uit dat album getrokken. 'Kerstmis' was een single die ik uitbracht en die kon ook niet ontbreken op de cd. Een kerstalbum komt er zeker...niet."

Een 3CD, maar daar blijft het niet bij, want je hebt blijkbaar nog grootse plannen ?

Gene : "Inderdaad, ik vind dat het moment is aangebroken om eens een groots concert te geven met alles erop én eraan. Door de huidige coronamaatregelen besloot ik dat niet dit jaar, maar wel op zaterdag 6 november 2021 te doen. Plaats van afspraak : de Stadsschouwburg in Antwerpen."

Vier je in 2021 een bepaald jubilee ?

Gene : "Neen. Ik kwam er wel net achter dat ik 17 jaar solo bezig ben. 2021 is dus zeker geen jubileumjaar en daar ben ik ook zo niet mee bezig. Ik voel gewoon dat dit het moment is. Ik liep al heel lang met dat idee rond. We gaan ervoor !"

Heb je een West-Vlaamse link ?

Gene : "Ja, sowieso! 70 % van mijn optredens gebeuren in West-Vlaanderen. Ik zou er mij beter een appartement kopen, het zou me vele kilometers besparen. Ik ben altijd heel blij dat ik naar die provincie mag rijden." (PADI)

Info : www.genethomas.be. - Gene Thomas 2021, op zaterdag 6 november 2021 om 20 uur in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets zijn via www.stadsschouwburg.be of teleticketservice.com beschikbaar en kosten 22,40 euro (cat 3), 28,00 euro (cat 2), 33,60 euro (cat 1) en 44,80 euro (golden seats). Aanwezigheid op de soundcheck party inclusief een 'Gene Thomas'-goodiebag kan voor 20 euro. Het 3CD-album 'OmSINGELd' ligt in de winkels of is verkrijgbaar via de courante kanalen.

In al die jaren dat we Gene kennen, was het recent de eerste keer dat we niet face-to-face met de artiest afspraken, maar wel telefonisch met elkaar babbelden. Hoe gaat het met Gene in deze coronatijden ? "Cava, dat gaat ! We zijn gezond en wel. Dat is het belangrijkste. Ik ben sowieso een mens die veel gaat optreden en die veel buiten is. Als het niet gaat en niet mag, dan mag het natuurlijk ook niet. Het enige waarmee ik het lastig heb, is het niet mogen buiten komen. Voor de rest ben ik mezelf niet aan het vervelen. Ik werk in mijn tuin, ik kuis mijn kasten uit, ik ben met de kids bezig, ik maak muziek en nu ben ik op een veilige manier promo aan het maken voor mijn nieuw album."Je nieuw album 'omSINGELd' kwam uit. Logisch dat ook jij uitpakt met een nieuwe cd nav. het succes van 'Liefde voor Muziek'. Het is zelfs een 3CD geworden. Waarom ?Gene : "Ik had sowieso al het idee om een 'Best of album' uit te brengen. Ik heb de titel 'omSINGELd' gekozen, omdat alle singles erin staan die ik ooit uitbracht. Dat waren dus twee cd's, vandaar de woordspeling 'omSINGELd'. Toen kwam 'Liefde voor Muziek' erbij. Ik moest zeker en vast ook die liedjes erbij zetten. Dat waren nog meerdere liedjes erbij. Ik besloot geen twee cd's uit te brengen, dat vond ik wat onnozel. Ik heb dan alles gebundeld tot één album, een 3CD." Sinds kort is 'Liefde voor Muziek' definitief voorbij. Zorgde dat programma voor nog een steviger boost aan uw carrière ?Gene : "Langs de ene kant kreeg ik van de mensen die me al lang volgen de bevestiging van : 'Wow Gene, de max !', maar ook van mensen die mij niet kennen of die mij uit het oog verloren zijn en die dan zeiden : 'Oh Gene, das lang geleden !' en die erna terug mee op de boot gesprongen zijn. Jawel, ik kreeg een extra boost. Het is leuk om de reacties te zien én te lezen van de mensen."Was jezelf vragende partij om mee te doen aan 'Liefde voor Muziek' ? Of werd je zelf opgebeld ?Gene : "Je wordt daar voor opgebeld. Ik denk dat iedere artiest vragende partij is om mee te doen aan 'Liefde Voor Muziek'. Waarom maak je muziek ? Je maakt muziek omdat je dat graag doet, om liedjes te maken, om mensen te entertainen, te laten wenen, lachen en feesten. Je zou moeten stom zijn om neen te zeggen, vind ik persoonlijk... Ik heb direct ja erop gezegd, dat duurde zelfs geen seconde."In iedere aflevering van 'Liefde voor Muziek' zag je wel iemand van de artiesten emotioneel worden. Is dat niet een beetje overdreven ? Wordt dat door de programmamakers niet een beetje in scène gezet om emo-tv te bekomen ?Gene : "Awel, moest dat zo zijn, dan zouden we allemaal een Oscar moeten ontvangen. Als ze aan mij vragen of ik wil wenen op bevel, dan lukt dat niet. Het is - ik spreek over mezelf - een kers op de taart, omdat je als artiest én singer-songwriter in de bloemetjes wordt gezet. Je bent belangrijk genoeg om mee te doen en dat vind ik een hele eer. Je zit daar en die songs staan allemaal symbool voor een bepaalde periode in uw leven en het komt echt wel binnen. Er komen herinneringen naar boven toen ik die songs schreef of een bepaald gevoel dat weer naar boven komt. Ik vond het héél emotioneel. Ik had dat niet gedacht dat het allemaal zo hard ging binnenkomen."Ik interviewde vorig jaar een Vlaamse collega van jou en die zei dat het geen waar zou zijn dat hij daar zou zitten huilen. Hij vond het wat erover. Je mag dus nog van ijzer en staal zijn, maar als om het even welke artiest daar zit, zou ook die persoon geraakt zijn en emotioneel worden ?Gene : "Alles hangt van de situatie af. Als het een song is en die heeft een bepaalde betekenis voor u en die wordt daar dan gebracht in een versie die pakkend is... Zelfs Regi, Peter Van Laet en de stoere Sean Dhondt zaten met tranen in hun ogen. Ook André Hazes als de stoere badboy. Iedereen heeft een traantje gelaten. Je kan zoiets niet faken, deze tranen waren echt. Moest het voorgelegd zijn dan zaten we nu allemaal in Hollywood om te acteren." Kende jij alle artiesten die eraan deelnamen ?Gene : "Ik kende iedereen, maar niet persoonlijk. Sean Dhondt heb ik ooit ergens heel kort tegengekomen. André Hazes zag ik misschien wat vaker, maar dan deden we telkens een héél kort babbeltje. Kato en Tom kende ik ook niet goed. Regi, Karen en Peter kende ik wel. Zoals je zag op tv, was dat één toffe bende bijéén. De ene was wat zotter dan de andere."In 2018 overleed je vriend Wim. Je eerde hem met het nummer 'Ongrijpbaar'. Heb je lang moeten nadenken om dit nummer op papier te plaatsen en om het écht te willen brengen, want zoiets is én blijft toch emotioneel.Gene : "Ik had van Regi eerst een andere song gekozen, maar dat lied was al toegewezen. Ik had toen niet veel tijd meer. Ik zei tegen Jeroen Swinnen : kies een song voor mij. Jeroen koos voor 'Feel The Love'. Dit is een song die ik samen met Regi en Stan Van Samang schreef. Ik vond dat héél frappant dat hij een song van mij koos, zonder het zelf te weten dat ik die geschreven had. Ik dacht na en besloot om het als eerbetoon te brengen aan Wim. Dan heb ik gezocht naar een mooie manier om die song te brengen. De tekst werd geschreven door Stefaan Fernande. Ik vertelde aan hem dat ik een tekst wou als eerbetoon aan Wim, maar dat ze die tekst tegelijkertijd konden interpreteren naar hun eigen. Het moest herkenbaar worden voor veel mensen. Stefaan deed dat schitterend. Ik kreeg enorm veel positieve reacties. Het deed mij enorm veel deugd. Je voelt dat muziek mensen een hart onder de riem steekt."Was het moeilijk om de liedjes te selecteren die je ging coveren ?Gene : "Helemaal niet. Bij Sean Dhondt was zijn repertoire mij niet echt gekend. 'Alle Kleuren' en 'Zij Gelooft In Mij' waren zéér duidelijke nummers die ik wou brengen net zoals 'Me & My Guitar'. Het was vooral bij Sean dat ik naar alles moest luisteren naar wat hij qua muziek al uitbracht."In de aflevering van Karen Damen coverde je 'Alle kleuren', een K3 nummer. Gaf je vrouw Kristel onbewust haar voorkeur door ? Trouwens, wat vond zij van je vertolking van 'Alle kleuren' ?Gene : "Heel goed, ze was blij. Ze heeft stiekem wel geholpen om mij wat in die richting te krijgen. Ik maakte er eerst een andere versie van. Het was iets meer U2-achtig. Ik was er niet content van. Ik wist niet welke richting ik er mee uit moest. Toen zei mijn madam : 'Aha luister hier eens naar !' Toen heb ik het wat een andere richting ingeduwd en ze was heel blij. Dat is nu hét lievelingslied van mijn vrouw."Een grote hit uit 'Liefde voor Muziek' van jou is ongetwijfeld 'Mij en mijn gitaar'. Je bracht een meer up tempo versie van het nummer. Wist je meteen wat je zou doen met dit nummer ?Gene : "Ja ! Dat was één waarvan ik meteen wist wat ik er mee wou doen. Ik was zelfs direct overtuigd welke richting ik er mee uit wilde gaan. Ik ben naar de studio geweest om de demo in elkaar te steken. De musical director was direct mee in het verhaal. Hij heeft daar nog zijn eigen saus over gegoten, samen met de muzikanten. Uiteindelijk ben ik heel blij met het resultaat."Veel mensen denken dat jullie daar één week binnen zitten en niets anders doen dan nummers schrijven. Mensen die professioneel bezig zijn met muziek weten ook dat zoiets in korte tijd niet mogelijk is. Hoelang zijn jullie vooraf ermee bezig vooraleer jullie vertrekken om op te nemen in Spanje ?Gene : "Dat was toch niet zo lang. Ik denk dat we een klein maandje hadden om te beslissen welke songs we namen, hoe we het gaan brengen, hoe we het in elkaar steken... Dan ben je er nog niet iedere dag mee bezig omdat je nog andere dingen moet doen. We repeteerden twee keer : één blok van vier uur en één blok van twee uur. Een week later vertrokken we naar Spanje. Dat gaat héél snel en het is zéér intensief."Wat was jouw persoonlijk hoogtepunt doorheen die muzikale reis ?Gene : "Ik ben héél blij dat ik alles heb gedaan wat ik wilde doen. Mijn tribute met 'Living' On The Prayer' van Bon Jovi had ik nog nooit gespeeld met de originele hoge backings. Dat was voor mij heel graaf. Langs de andere kant : 'Onbegrijpbaar' is dan volledig het tegenovergestelde. Ik ben fan van alle songs die ik er heb gebracht."De nummers die je in 'Liefde voor Muziek' bracht, hadden een specifieke sound. Is dit de sound die een rol speelt doorheen je album ?Gene : "Er staat van alles op. Een mens evolueert ook in zijn leven. De eerste cd gaat misschien de meeste klassieke poprock zijn. De andere cd gaat meer dansbaar zijn, wat hedendaags. Het is een evolutie van al die jaren dat ik muziek maakte. Ik hou er van om mee te gaan met de tijd, zoals nieuwe geluidsklanken. Het is niet overal hetzelfde maar het is vooral héél fijn."'Liefde voor Muziek' is maar een deeltje wat er op de cd staat. Je zong en zingt ook vaak in het Frans. Waarom ?Gene : Ik ben sowieso een Brusselaar. Eén deel van de song die ik maakte waren voor JOE. Ik kreeg de vraag of ik acht Franse klassiekers wilde maken maar dan in een ander arrangement. Liedjes van bekende Franse artiesten. Die songs zijn nooit uitgebracht geweest. Ik vond het wel leuk om die op cd te hebben. Ik ben tweetalig opgevoed. Ik heb altijd in het Engels of Frans gezongen, sinds 2001 in het Nederlands. Het voelt heel natuurlijk aan en ik zing er graag mee."Bracht je toen ook niet die singles uit in Frankrijk ?Gene : "Ik heb ooit één single uitgebracht in Frankrijk. Die heet 'Sans Boussole' en die staat op cd 2. Het is een song die uit mijn eerste Franstalige plaat komt."Hoe kwam het nummer 'Je weet niet half hoe mooi je bent' tot stand ?Gene : "Dat was een song die gevraagd werd door Radio 2. Ieder jaar vragen ze aan artiesten om een lentesong te maken. Dat jaar vroegen ze het aan mij. Het nummer moest een zomers gevoel hebben. Ik dacht bij mezelf om volledig iets anders te doen. En ik ben héél blij met het resultaat. Het is een zingend-rappende song."'Voor haar' blijft nog altijd uw pareltje. Werd je door dit nummer nog populairder ?Gene : "'Voor Haar' was mijn eerste solo single in het Nederlands. Daarvoor was ik bezig met X-Session. Waarom nu in het Nederlands en dan nog wel een traag nummer ? Veel mensen verklaarden me zot... Met mijn groep haalden wij nooit een gouden plaat. 'Voor Haar' kwam uit en een paar weken later had ik mijn eerste gouden plaat. Ik ben er heel blij mee en ik ben er fier op. Ik speel geregeld op trouwfeesten of verjaardagen. Dat is een song die de mensen altijd blijven vragen."Je bent vooruitziende, want er staat ook 'Met kerstmis' al op de album. Waarom ? Een bewijs dat je zeker geen kerst-cd zal uitbrengen ?Gene : "Nee, in 2016 bracht ik de 'Warme Wintersongs' uit. Op dat album stond de nieuwe versie van 'Voor Haar', 'Zwart', 'Ik kom terug bij jou' en 'Kerstmis'. Ik heb héél veel singles uit dat album getrokken. 'Kerstmis' was een single die ik uitbracht en die kon ook niet ontbreken op de cd. Een kerstalbum komt er zeker...niet."Een 3CD, maar daar blijft het niet bij, want je hebt blijkbaar nog grootse plannen ?Gene : "Inderdaad, ik vind dat het moment is aangebroken om eens een groots concert te geven met alles erop én eraan. Door de huidige coronamaatregelen besloot ik dat niet dit jaar, maar wel op zaterdag 6 november 2021 te doen. Plaats van afspraak : de Stadsschouwburg in Antwerpen."Vier je in 2021 een bepaald jubilee ?Gene : "Neen. Ik kwam er wel net achter dat ik 17 jaar solo bezig ben. 2021 is dus zeker geen jubileumjaar en daar ben ik ook zo niet mee bezig. Ik voel gewoon dat dit het moment is. Ik liep al heel lang met dat idee rond. We gaan ervoor !"Heb je een West-Vlaamse link ?Gene : "Ja, sowieso! 70 % van mijn optredens gebeuren in West-Vlaanderen. Ik zou er mij beter een appartement kopen, het zou me vele kilometers besparen. Ik ben altijd heel blij dat ik naar die provincie mag rijden." (PADI)Info : www.genethomas.be. - Gene Thomas 2021, op zaterdag 6 november 2021 om 20 uur in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets zijn via www.stadsschouwburg.be of teleticketservice.com beschikbaar en kosten 22,40 euro (cat 3), 28,00 euro (cat 2), 33,60 euro (cat 1) en 44,80 euro (golden seats). Aanwezigheid op de soundcheck party inclusief een 'Gene Thomas'-goodiebag kan voor 20 euro. Het 3CD-album 'OmSINGELd' ligt in de winkels of is verkrijgbaar via de courante kanalen.