Garry Hagger : “We voeren nu een oorlog met een onzichtbare vijand”

"Het zal nooit meer worden zoals voorheen", zegt Garry Hagger. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Garry Hagger beseft dat Covid-19 zorgt voor een serieuze impact op het leven van iedereen. Volgens Garry zal ons leven nooit meer worden zoals voorheen. We zullen ons moeten houden aan allerlei voorschriften, zolang er geen vaccin is gevonden tegen Covid-19.

Garry was toch een weinig geschrokken dat er een lockdown werd ingevoerd. “Het is natuurlijk schrikken om dit mee te maken. Niemand wist op dat moment hoe dat zou voelen of hoe dat aan te pakken. En vooral, hoe lang dit dan wel allemaal zou duren. We kunnen maar één ding doen en dat is het allermaal zo positief mogelijk houden. We moeten beseffen dat dit toch het beste is voor onze gezondheid. En dat dit noodzakelijk is om dit vreselijke virus de baas te kunnen.”

Ook jij bent praktisch iedere dag op de baan. Hoe lastig is dat om nu ‘in uw kot’ te moeten blijven ?

Garry : “Oh, ik ben ook graag thuis hoor. We vinden altijd wel wat om het gezellig te maken. Mijn nieuwe single ‘GOLD’ was net uit toen de lockdown werd toegepast. We hebben ons goed kunnen bezig houden om daaraan de nodige aandacht te geven. Maar uiteraard is dit zeer lastig. Een zanger is per definitie een “performer”. Dat mis ik uiteraard enorm.”

Slaat de verveling toe ? Of met wat kan je je allemaal bezig houden ?

Garry : “Echt vervelen doe ik mij niet. Ik tracht mijn dagen te vullen met dagdagelijkse zaken in het huishouden. Ik fiets nu veel. Gelukkig is het weer heel goed en kan ik dat ook heel regelmatig doen. Ik ben ook wel bijna dagelijks met muziek en zingen bezig (teksten schrijven, componeren, met mijn band ‘The realtime band’ vanuit ons kot ‘samen’ musiceren).”

Kortom, het thuiszijn valt dus mee of wordt dat na een tijd toch een sleur ?

Garry : “Het thuis zijn an sich is nu enerzijds een aangename ondervinding, maar anderzijds onaangenaam omdat ik mijn artistiek ei niet kwijt kan. Dat is toch iets wat zo snel mogelijk mag terug komen.”

Had je gedacht dat zoiets in 2020 nog mogelijk zou zijn ? Een lockdown, stel je voor !

Garry : “Je staat er natuurlijk niet bij stil en denkt steeds als je zoiets in het nieuws ziet dat het “de ver van mijn bed-show” is. Tot je er zelf mee geconfronteerd wordt. Je gaat ervan uit dat er voor alles wel een middel en/of oplossing bestaat. Maar niets is minder waar, zo lijkt. Dat is een gevoel waarmee – ik althans – de eerste keer mee te maken krijg. Ik aanzie dat als een soort oorlog met een onzichtbare vijand.”

Valt het jaar voor jezelf nog te redden ? Hoeveel optredens werden er geannuleerd ?

Garry : “Het jaar 2020 is sowieso verloren. Ik stond in januari reeds met een mooie 90-tal bevestigde optredens voor 2020. Alles vanaf maart tot en met 1 september is definitief geannuleerd. Ik hoop dat we inderdaad vanaf september terug kunnen optreden, onder welke vorm dan ook. Want er zal rekening gehouden moeten worden met de veiligheidsvoorschriften.”

“Wat na de corona-periode komt, weet ik echt nog niet.”© PADI/Daniël

Wanneer hoop je dat het licht écht terug op groen staat en je weer mag optreden ? Een ramp indien dat pas vanaf 1 september is ?

Garry : “Ik hoop dat het lukt vanaf 1 september. Het is niet omdat er vanaf 1 september terug optredens zouden kunnen doorgaan dat dit ook daadwerkelijk zal gebeuren. Als er bijvoorbeeld rekening moet worden gehouden met social distancing, dan zal het voor vele organisaties een serieuze puzzel worden. Zoals ik in “Gert Late Night” aangaf ,vrees ik dat het zomer 2021 wordt vooraleer wij terug op volle toeren onder ideale omstandigheden zullen functioneren. Maar ik hoop natuurlijk op een beter scenario.”

Het belangrijkste blijft nog altijd dat familieleden en vrienden niet getroffen zijn door corona. Bleef je daarvan al gespaard ?

Garry : “Hout vasthouden , maar gelukkig is er in mijn directe omgeving niemand getroffen. Niet in mijn familie, niet bij mijn entourage rond mij. Hopelijk blijft dat ook zo.”

Welke plannen had je tijdens deze coronaperiode ? En nadien ?

Garry : “Tijdens de coronaperiode tracht ik mij zo positief mogelijk bezig te houden. Wat na de corona-periode komt weet ik echt nog niet. Ik wil eerst afwachten hoelang nog en op welke manier wij eventueel terug aan het werk kunnen. Ik kijk er wel naar uit om mijn nieuwe single ‘GOLD’ zo snel mogelijk live te kunnen brengen.”

Hoe zal corona verder ons leven (blijven) bepalen ?

Garry : “Persoonlijk denk ik dat er toch wel één en ander zal veranderen. In de houding van de mensen, in de mogelijkheden van werk, enz. Ik denk dat het sociaal leven er anders zal uitzien, zoals bijvoorbeeld de werkomgeving. Heel wat bedrijven gaan op een aangepaste manier hun activiteiten verder zetten. Teleworking bijvoorbeeld, wat dan misschien weer een positief gevolg kan zijn. Maar er zullen ook negatieve gevolgen zijn. Maar voor iedereen is het bang afwachten welke dat zullen zijn. Ik hoop vooral dat zo veel mogelijk mensen hun werk kunnen behouden en andere zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen. Het is en blijft ook belangrijk voor onze economie dat we ‘lokaal’ kopen. En ook wat onze artiesten betreft : ‘playlocal’ ‘listenlocal’ !” (PADI)

Garry Hagger :

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier