Exact tien jaar na de wereldpremière in Antwerpen brengt Judas TheaterProducties een herwerking van hun succesproductie 'Ganesha - Een Perfecte God'. Regisseur Martin Michel startte deze week in het Fakkeltheater in Antwerpen met de repetities. De verwachtingen liggen heel hoog. Judas TheaterProducties belooft immers een 'versie 2.0' van de musical, waarmee ze tien jaar geleden een indrukwekkend en uniek visitekaartje afleverden in het musicallandschap. Deze musical werd toen maar liefst negen keer genomineerd voor een Vlaamse Musicalprijs en mocht vijf Awards mee naar huis nemen. "Deze Ganesha blijft razend actueel en heeft zoveel in zich dat we er niet konden aan weerstaan om na tien jaar een nieuwe versie op de planken te brengen", zegt producent Sam Verhoeven. Regisseur Martin Michel vult aan : "Het zou oneerbiedig zijn om van een gewone herneming te spreken. Er zitten zoveel creatieve en inhoudelijke kansen in deze voorstelling. Zeker met deze bijzondere cast, die natuurlijk bepalend is voor dit stuk. We gaan voor een nieuwe enscenering, andere kostuums, een herdacht decorconcept en we kunnen rekenen op schitterende livebegeleiding door het driekoppig combo onder leiding van Thomas Vanhauwaert."

"Deze nieuwe versie van 'Ganesha' is een blij weerzien met een aantal mensen, die al meer dan tien jaar het beste van zichzelf geven voor Judas, namelijk Allard Blom, Martin Michel en Arno Bremers. Maar tegelijkertijd is het ook een warm welkom aan een gloednieuwe cast, een mix van jong talent en een pak ervaring. Zo maken wij graag producties", zegt artistiek leider Sam Verhoeven. "Ik ben ervan overtuigd dat het publiek ook deze versie van Ganesha met veel liefde zal omarmen. Het zal voor velen een blij weerzien worden. Het zal een ontdekking zijn voor een nieuwe generatie publiek. Want deze voorstelling gaat over vriendschap, tolerantie en jezelf kunnen zijn. Thema's die vandaag actueler zijn dan ooit."

De cast met de artistieke leiding. © PADI/Daniël

Het verhaal : "Ganesha - Een Perfecte God' vertelt het verhaal van Karin en Margriet. Deze twee vriendinnen besluiten om dit jaar eens niet op vakantie naar Spanje te gaan, maar om twee weken door India te reizen. Tijdens deze bizarre reis blijkt dat de cultuur en de religie van dit bijzondere land hun meer raakt dan ze zelf ooit voor mogelijk hielden. De dames reizen immers niet alleen. Ze worden begeleid door niemand minder dan Ganesha, de Indiase God van wijsheid en voorspoed. Hij kijkt, legt uit, voorziet van commentaar, troost, heeft lief en geeft inzicht. Hierdoor zullen Karin en Margriet na hun reis door India nooit meer dezelfde zijn...". (PADI)

Voorstellingen van 4 tot en met 26 april in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Tickets : 29 euro, 39 euro (VIP - drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen, programma). Reserveren : 070 246 036 - www.judas.be.

Exact tien jaar na de wereldpremière in Antwerpen brengt Judas TheaterProducties een herwerking van hun succesproductie 'Ganesha - Een Perfecte God'. Regisseur Martin Michel startte deze week in het Fakkeltheater in Antwerpen met de repetities. De verwachtingen liggen heel hoog. Judas TheaterProducties belooft immers een 'versie 2.0' van de musical, waarmee ze tien jaar geleden een indrukwekkend en uniek visitekaartje afleverden in het musicallandschap. Deze musical werd toen maar liefst negen keer genomineerd voor een Vlaamse Musicalprijs en mocht vijf Awards mee naar huis nemen. "Deze Ganesha blijft razend actueel en heeft zoveel in zich dat we er niet konden aan weerstaan om na tien jaar een nieuwe versie op de planken te brengen", zegt producent Sam Verhoeven. Regisseur Martin Michel vult aan : "Het zou oneerbiedig zijn om van een gewone herneming te spreken. Er zitten zoveel creatieve en inhoudelijke kansen in deze voorstelling. Zeker met deze bijzondere cast, die natuurlijk bepalend is voor dit stuk. We gaan voor een nieuwe enscenering, andere kostuums, een herdacht decorconcept en we kunnen rekenen op schitterende livebegeleiding door het driekoppig combo onder leiding van Thomas Vanhauwaert.""Deze nieuwe versie van 'Ganesha' is een blij weerzien met een aantal mensen, die al meer dan tien jaar het beste van zichzelf geven voor Judas, namelijk Allard Blom, Martin Michel en Arno Bremers. Maar tegelijkertijd is het ook een warm welkom aan een gloednieuwe cast, een mix van jong talent en een pak ervaring. Zo maken wij graag producties", zegt artistiek leider Sam Verhoeven. "Ik ben ervan overtuigd dat het publiek ook deze versie van Ganesha met veel liefde zal omarmen. Het zal voor velen een blij weerzien worden. Het zal een ontdekking zijn voor een nieuwe generatie publiek. Want deze voorstelling gaat over vriendschap, tolerantie en jezelf kunnen zijn. Thema's die vandaag actueler zijn dan ooit."Het verhaal : "Ganesha - Een Perfecte God' vertelt het verhaal van Karin en Margriet. Deze twee vriendinnen besluiten om dit jaar eens niet op vakantie naar Spanje te gaan, maar om twee weken door India te reizen. Tijdens deze bizarre reis blijkt dat de cultuur en de religie van dit bijzondere land hun meer raakt dan ze zelf ooit voor mogelijk hielden. De dames reizen immers niet alleen. Ze worden begeleid door niemand minder dan Ganesha, de Indiase God van wijsheid en voorspoed. Hij kijkt, legt uit, voorziet van commentaar, troost, heeft lief en geeft inzicht. Hierdoor zullen Karin en Margriet na hun reis door India nooit meer dezelfde zijn...". (PADI)Voorstellingen van 4 tot en met 26 april in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Tickets : 29 euro, 39 euro (VIP - drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen, programma). Reserveren : 070 246 036 - www.judas.be.