De Nederlandstalige band Frimout is na acht jaar een gevestigde waarde in de Vlaamse muziekwereld. Bijna twee jaar na hun titelloze debuutalbum brengt de band rond frontman Stef Willems nu de gloednieuwe EP Ik geloof in jou uit, met daarop vijf originele songs. Producer van de plaat was topproducer Steve Willaert, die onder andere verantwoordelijk is voor de fantastische muziek van de musical 40-45 en al jaren producer is van Will Tura en Natalia. Van Frimout zijn al 16 singles in de playlist van Radio2 opgenomen. Op dit mini-album staan enkele songs die bij de luisteraars van Radio2 zeker een belletje doen rinkelen, zoals de zomersingle Copacabana en de countrysong Marcel. Qua productie heeft de band deze keer alle registers opengetrokken. Zo blijkt al uit de openingssong Ik geloof in jou, waar een strijkorkest van zo'n 20 man de song een episch karakter geeft. De band laat op deze single, die geschreven werd door frontman Stef Willems samen met topsongwriter Jan De Campenaere (Venus in Flames), een nieuw volwassen geluid horen. Andere songwriters die meeschreven aan het album zijn Joey Brocken (beste singer-songwriter van Vlaanderen) en Leuvens talent Pieter Schrevens.

Op zondag 10 november treedt de band op in de Leuvense Stadsschouwburg. De band zal daar het fysieke album ook verkopen en die opbrengst schenkt Frimout aan de VZW Kinderkankerfonds. Frontman Stef Willems: 'Het vijfjarig nichtje van onze toetsenist Jan had onlangs kanker. We waren daar als band allemaal heel hard van geschrokken, maar gelukkig gaat het nu met haar beter. Toch willen we met dit album een bijdrage leveren om ervoor te zorgen dat kinderen met kinderkanker (en hun families) geholpen kunnen worden in de toekomst. We zijn onze eigen platenfirma en het plezier dat we kunnen schenken door onze bijdrage is vele malen groter dan dat we deze cd voor eigen profijt zouden verkopen.'

(PADI)

De Nederlandstalige band Frimout is na acht jaar een gevestigde waarde in de Vlaamse muziekwereld. Bijna twee jaar na hun titelloze debuutalbum brengt de band rond frontman Stef Willems nu de gloednieuwe EP Ik geloof in jou uit, met daarop vijf originele songs. Producer van de plaat was topproducer Steve Willaert, die onder andere verantwoordelijk is voor de fantastische muziek van de musical 40-45 en al jaren producer is van Will Tura en Natalia. Van Frimout zijn al 16 singles in de playlist van Radio2 opgenomen. Op dit mini-album staan enkele songs die bij de luisteraars van Radio2 zeker een belletje doen rinkelen, zoals de zomersingle Copacabana en de countrysong Marcel. Qua productie heeft de band deze keer alle registers opengetrokken. Zo blijkt al uit de openingssong Ik geloof in jou, waar een strijkorkest van zo'n 20 man de song een episch karakter geeft. De band laat op deze single, die geschreven werd door frontman Stef Willems samen met topsongwriter Jan De Campenaere (Venus in Flames), een nieuw volwassen geluid horen. Andere songwriters die meeschreven aan het album zijn Joey Brocken (beste singer-songwriter van Vlaanderen) en Leuvens talent Pieter Schrevens. Op zondag 10 november treedt de band op in de Leuvense Stadsschouwburg. De band zal daar het fysieke album ook verkopen en die opbrengst schenkt Frimout aan de VZW Kinderkankerfonds. Frontman Stef Willems: 'Het vijfjarig nichtje van onze toetsenist Jan had onlangs kanker. We waren daar als band allemaal heel hard van geschrokken, maar gelukkig gaat het nu met haar beter. Toch willen we met dit album een bijdrage leveren om ervoor te zorgen dat kinderen met kinderkanker (en hun families) geholpen kunnen worden in de toekomst. We zijn onze eigen platenfirma en het plezier dat we kunnen schenken door onze bijdrage is vele malen groter dan dat we deze cd voor eigen profijt zouden verkopen.'(PADI)