Door de coronacrisis zit muzikaal Vlaanderen deze zomer thuis. Alle optredens zijn geannuleerd en veel muzikanten zitten met hun handen in het haar. De band Frimout onderneemt daarom actie voor de collega's en organiseert op dinsdag 26 mei om 20u.30 een alternatieve 'Tien-om-te-Zien' met als titel 'Quaran-Tien- om- te-Zien'. Tien topartiesten uit diverse genres van de Belgische muziekscène zullen live én online een nummer spelen in een muziektalkshow. Het concept is supereenvoudig. Via de Facebook-en Youtube-pagina van Frimout streamt frontman Stef Willems vanuit zijn garage (studio 'Manhattan Noord') een talkshow, waarin hij de gasten één na één online ontvangt voor een babbel en een akoestische versie van één van hun songs.

Willy Sommers is 'The godfather' van de originele versie van 'Tien-om-te-Zien'. Hij mag natuurlijk niet ontbreken en heeft al zijn optreden bevestigd. Hij zal akoestisch één van zijn grootste hits spelen. Ook Gene Thomas, één van de toppers van het net afgelopen seizoen van 'Liefde voor muziek', doet meen met de song 'Mij en m'n gitaar'. Daarnaast zijn er nog twee artiesten te gast die het podium haalden op Humo's Rock Rally (Jan De Campenaere van Venus in Flames) en Pieter Schrevens (van Five Days). Andere artiesten die hun beste beentje gaan voorzetten zijn Kris Ratiau (The Voice van Vlaanderen en Broncko), Amaryllis Temmerman en 2Romance. Joe Hardy, de muzieksensatie uit Limburg, rond het muziekfeest af. Frontman Stef Willems :"Ik ben de dag na de uitzending jarig en wil dat met dit initiatief in stijl vieren.Daarom nodig ik in 'Quaran- Tien om te Zien', negen van mijn favoriete artiesten uit, zelf maak ik het tiental rond. Alle deelnemende artiesten ken ik persoonlijk. Het zijn allemaal klasbakken die ik ontzettend waardeer en waar ik graag een fijne babbel mee wil doen en hun muziek wil horen. Ik ben ontzettend blij met deze line-up. De bedoeling is om kijkers ongeveer 90 minuten lang alle coronamiserie te laten vergeten. Ik ben er zeker van dat we met deze line-up de kijkers zowel kunnen ontroeren als laten lachen."

Ook de rest van Frimout werkt achter de schermen mee aan de voorbereiding van deze productie door het maken van jingles, generieken en grafiek. (PADI)

'Quaran-Tien-om-te-Zien' is dinsdag 26 mei vanaf 20u.30 live te volgen opwww.facebook.com/frimoutbandenwww.youtube.com/frimoutband

Door de coronacrisis zit muzikaal Vlaanderen deze zomer thuis. Alle optredens zijn geannuleerd en veel muzikanten zitten met hun handen in het haar. De band Frimout onderneemt daarom actie voor de collega's en organiseert op dinsdag 26 mei om 20u.30 een alternatieve 'Tien-om-te-Zien' met als titel 'Quaran-Tien- om- te-Zien'. Tien topartiesten uit diverse genres van de Belgische muziekscène zullen live én online een nummer spelen in een muziektalkshow. Het concept is supereenvoudig. Via de Facebook-en Youtube-pagina van Frimout streamt frontman Stef Willems vanuit zijn garage (studio 'Manhattan Noord') een talkshow, waarin hij de gasten één na één online ontvangt voor een babbel en een akoestische versie van één van hun songs.Willy Sommers is 'The godfather' van de originele versie van 'Tien-om-te-Zien'. Hij mag natuurlijk niet ontbreken en heeft al zijn optreden bevestigd. Hij zal akoestisch één van zijn grootste hits spelen. Ook Gene Thomas, één van de toppers van het net afgelopen seizoen van 'Liefde voor muziek', doet meen met de song 'Mij en m'n gitaar'. Daarnaast zijn er nog twee artiesten te gast die het podium haalden op Humo's Rock Rally (Jan De Campenaere van Venus in Flames) en Pieter Schrevens (van Five Days). Andere artiesten die hun beste beentje gaan voorzetten zijn Kris Ratiau (The Voice van Vlaanderen en Broncko), Amaryllis Temmerman en 2Romance. Joe Hardy, de muzieksensatie uit Limburg, rond het muziekfeest af. Frontman Stef Willems :"Ik ben de dag na de uitzending jarig en wil dat met dit initiatief in stijl vieren.Daarom nodig ik in 'Quaran- Tien om te Zien', negen van mijn favoriete artiesten uit, zelf maak ik het tiental rond. Alle deelnemende artiesten ken ik persoonlijk. Het zijn allemaal klasbakken die ik ontzettend waardeer en waar ik graag een fijne babbel mee wil doen en hun muziek wil horen. Ik ben ontzettend blij met deze line-up. De bedoeling is om kijkers ongeveer 90 minuten lang alle coronamiserie te laten vergeten. Ik ben er zeker van dat we met deze line-up de kijkers zowel kunnen ontroeren als laten lachen."Ook de rest van Frimout werkt achter de schermen mee aan de voorbereiding van deze productie door het maken van jingles, generieken en grafiek. (PADI)'Quaran-Tien-om-te-Zien' is dinsdag 26 mei vanaf 20u.30 live te volgen opwww.facebook.com/frimoutbandenwww.youtube.com/frimoutband