Zijn opvolger Ik heb je lief is weer een échte Bauer-plaat geworden met veertien gezellige feestnummers en mooie levensliedjes die meteen naar het hart grijpen. Momenteel krijgt Frans al heel wat aandacht met de nieuwe single De bom. Wie Frans Bauer in de Vlaamse theaters aan het werk wil zien, kan meegenieten van een optreden in 2020 in Wieze, Oostende, Antwerpen, Hasselt en Brugge. We hadden een babbel met Frans in het Lindner Hotel in Antwerpen.

Je begint uw nieuw album met het nummer 'Leugentje om bestwil'. Heb je in uw leven ook al eens een leugentje om bestwil geformuleerd ? Aanzie je zoiets dan toch niét als écht liegen ?

Frans : "Ieder mens liegt drie keren per dag. Dat is statistisch bewezen. De leugentjes zijn meestal héél klein. Iedereen liegt dus de hele dag maar door. Dat vond ik ook zo leuk aan het liedje, omdat we ons er allemaal schuldig van maken. Nu drink ik een bakje koffie en eet ik een koekje, maar ik ben wel op dieet. Kom ik strak thuis en vraagt mijn vrouw of ik mij wel aan mijn dieetplan heb gehouden dan zeg ik : Natuurlijk lieve schat ! Dat is alweer een leugentje. Het komt dus voor in iedereen zijn leven, het moet wel een leugentje blijven. Een leugentje om bestwil zie ik echt wel als een onschuldig leugentje. Niet als bedrog, want dat is weer een stap te ver."

Wat is voor je de 'Zevende hemel' ?

Frans : "De zevende hemel is voor mij iets, wanneer je puur gelukkig bent met de personen waarmee je samen bent. Je moet je wel kunnen realiseren dat het geluk met de persoon waarmee je samen bent op één dag volledig kan voorbij zijn, zonder dat je dat zelf wilt. Wanneer je nog steeds iedere dag op elkaar verliefd bent, is dat voor mij de zevende hemel. Het pure geluk ervaren zonder het door te hebben. Uiteindelijk draait het leven daarrond."

Je wordt een jaartje ouder, misschien koester je meer het geluk ?

Frans : "Ik koester meer wat ik om me heen heb. Als artiest wil je natuurlijk je fans bereiken en je wilt met je muziek iets nalaten. Maar als ik heel eerlijk ben, gaat het toch om gezondheid en blij zijn dat ik mijn vak mag blijven doen."

Ben je banger geworden met ouder te worden ?

Frans : "Neen, ik ben niet banger geworden, maar ik betrap me telkens erop dat ik met meer dingen bezig ben zoals mijn vader. Als je ouder wordt, kijk je vaak terug naar het verleden. Je kijkt ook voorruit, bijvoorbeeld naar mijn kinderen. De oudste gaat nu al studeren, dat is ook een enorme mijlpaal. Je krijgt meer zorgen, want kleine kinderen kleine problemen en grote kinderen grote problemen. Ik ben 45 en sta in 't midden van het leven. Ik kijk om me heen en zie langs de ene kant de mooie dingen en langs de andere kant zie ik ook de spannende dingen, zoals dingen die ik niet ken. De oudste geeft nu zijn eigen leven zowat vorm. Ik vraag me telkens af wat we gaan meemaken."

Je moet zo ook een beetje loslaten als papa, juist toch ?

Frans : "Loslaten is het moeilijkste wat er is. Als mijn vader toen ik dertig was zei : Hé, doe je voorzichtig ? Niet te hard rijden ! Ik moest dan altijd lachen, ook al was ik 30. Nu ik zelf vader ben - mijn oudste zoon heeft nu ook zijn rijbewijs - zeg ik ook tegen hem dat hij voorzichtig moet zijn."

© FODI

De momenten waarop je kids uitgaan zijn meestal de zaterdag en de zondag. Die avonden moet jij wellicht vaak optreden. Heeft jouw vrouw ze dan wat in de hand ?

Frans : "Ik zal jou iets vertellen. Wij hebben thuis ontzettend lieve kinderen. We hebben thuis ook bepaalde regels. Eén van die regels is dat we graag weten naar waar ze uitgaan en daar houden ze zich allemaal aan. Het zijn voorbeeldige gasten. Ze genieten als ze gaan stappen. Ze genieten ook echt van het leven. Maar dat moet ook, je bent maar één keer jong. Dit is het mooiste moment waarop ze het leven kunnen ontdekken. Bij het studeren hoort op stap gaan. Ik heb al een zoon die al één jaar verkering heeft. Ontzettend leuk, maar 't was ook nieuw voor ons. Bij ons staat respect hoog in het vaandel."

Ze hebben veel positieve eigenschappen meegekregen van de papa ?

Frans : "Dankjewel, maar ze hebben zeker de tijd om zichzelf te ontwikkelen en dingen te ontdekken. Het is ook nu een heel andere tijd. Toen ik hun leeftijd had, mocht ik enkel op stap gaan in het dorp. Mijn vader zei toen om middernacht thuis. Drie minuten voor twaalf waren wij thuis, want moesten wij later toekomen dan mochten we het volgend weekend niet meer weg. Tegenwoordig verlaten ze pas om middernacht het huis. Dat is het verschil."

Toen ik je nummer 'De bom' een eerste keer hoorde weerklinken, dan vond ik dat wel een rare omschrijving. Het nummer komt wel binnen als een bom. Super toch, een nieuwe hit in wording ?

Frans : "Op dit moment is het al een hit in Nederland. Het staat in de Top 5 van de meest gedraaide Nederlandse platen. Wat ik het leuke aan De bom vind, is dat het voor mijn fans een echt Bauer liedje is, zoals Heb je even voor mij of Hé Lekkerding. De mensen die het wat minder voor mijn muziek hebben, schrikken want er zit een beat achter. Het is echt een schlagerliedje met een eigentijdse beleving. Ik vind het leuk om m'n fans te verrassen. Ik zou het niet leuk vinden, moesten ze zeggen dat het klinkt zoals het album van vorig jaar. Als artiest moet je naar de fans toe altijd vernieuwend zijn. Aan de andere kant is het album een bijzonder album. Ik ga echt terug naar de Frans Bauer-songs met een eigentijds gevoel. Het levenslied staat nog altijd hoog in het vaandel. Het zijn liedjes die bij veel mensen zullen opvallen."

Het nummer 'Woonwagen mama', dat kan niet anders of het gaat over uw verleden, over je eigen mama. Waarom besloot je van toch wel een persoonlijk onderwerp te delen met je fans ?

Frans : "Het gaat inderdaad over mijn moeder. Mijn kinderen zeggen altijd tegen mijn moeder Woonwagen mama. Mijn schoonmoeder woont in een huis, mijn moeder in een woonwagen. Het is heel mooi om te laten weten aan de wereld, waar ik vandaan kom. Mijn vader zei altijd: Het maakt niet uit wat je bereikt in het leven als je maar weet waar je vandaan komt. Dat heb ik ook nog nooit gedaan. Ik vind het mooi om te weten wie ik ben en dat komt door mijn ouders. Op vrijdag 18 oktober lanceer ik ook een clip rond Woonwagen mama."

Was dat een moeilijk liedje om op papier te zetten ?

Frans : "Ik schreef het nummer en dat was klaar binnen een aantal minuten. Ik vind het zo'n mooi nummer en dat is ook een typisch voorbeeld van wat een levenslied is. Ik vind het echt puur."

Heb je het vooraf gezegd tegen je mama dat je over haar een liedje ging maken ?

Frans : "Natuurlijk. Het liedje ontstond bij mij thuis, ik maakte er een demo van. Mijn moeder komt iedere dag bij mij. Ze is al 73. Ik zie mijn moeder meer als een dochter van 73 jaar. Ze eet iedere avond bij mij thuis en de kinderen zijn gek van haar. Ze is precies een lopende knuffelbeer van 73 (lacht). Ze gaat ook geregeld mee naar concerten. Ik wel gewoon voor die jaren die haar nog resten dat ze heel veel plezier heeft. Ik heb haar dat liedje laten horen. We zaten toen met zijn tweeën en ze huilde. Dat betekent heel veel voor mij, zeker nu mijn vader er niet meer is. Voor mij is het niet zomaar een liedje op een album. Het heeft zoveel waarde."

'Mijn hart is alleen voor jou', een typisch liefdeslied à la Frans Bauer. Hoe groot is uw liefde nog - na zoveel jaren huwelijk - voor je allerliefste vrouw ? Moeilijk om trouw te blijven, artiesten hé !

Frans : "Dat vind ik een mooie vraag. Ik ben al 28 jaar samen met mijn vrouw, maar wij waren al samen nog voor ik bekend werd. Ik heb een ontzettend lieve vrouw. Ik vind dat ik zelfs de mooiste vrouw heb van héél Nederland. Trouw blijven ? Ik had nooit een aantrekkingskracht tot andere vrouwen. Dat komt omdat ik weet wat ik heb en hoe goed ik het heb. Daarom is het van mij vanzelfsprekend. De reden dat ik nog altijd samen ben met haar is omdat je in een relatie moet investeren. Wanneer je thuis komt, je direct in de zetel legt en je doet niks dan kan je relatie niet goed zijn. Je moet ook leuke dingen doen met elkaar. Ik wil met haar heel oud worden. Ze heeft heel mijn carrière van héél dichtbij meegemaakt. We maken nu ook reisprogramma's voor RTL 4. Ik heb heel veel geluk dat ik iemand heb die echt bij mij past, niet iedereen kan dat zeggen. Ik ben blij hoe het is en hopelijk blijven we bij elkaar tot de dood ons scheidt. We beloofden dat ooit aan elkaar en dat zullen we doen, zoals we het aan elkaar beloofden."

Al het vrouwelijk schoon dat zot is van uw persoon. Hoe wimpel je dat af ?

Frans : "Ik heb fans in alle vormen en maten. Ik krijg ook liefdesbrieven. Heel veel fans weten dat ik een gezin heb. Ik ben een familieman. Ik ben één van die mannen die zelfs niet ziet wanneer er een vrouw verliefd op mij is, mijn vrouw ziet dat natuurlijk wel. Ik ben daar niet mee bezig. Ik ben gelukkig en daarrond draait het."

'Vandaag vieren wij het leven' : schreef je dat liedje naar aanleiding van een speciale gelegenheid ?

Frans : "Ik schreef dat liedje toevallig na een optreden. Ik zat in een euforisch gevoel. Ik had een fantastisch optreden achter de rug. Ik was gewoon heel blij. Ik brabbelde het melodietje in op mijn dictafoon op mijn gsm. De volgende morgen had ik de kreet Vandaag vieren we het leven. We moeten van iedere dag iets moois maken. Soms gaat het al eens een dag minder, maar we moeten er wel altijd iets positiefs van maken. Het leven is zo mooi, daarom moet je dat iedere dag vieren."

'Ik mis je elke dag' is ongetwijfeld een liedje voor je vader. Correct ?

Frans : "Ik heb dat liedje zelf gemixt en geproduceerd. Alles is ook live gespeeld. Dit maakte ik toen ik een moeilijke dag had. Iedere mens heeft wel eens van die nachten dat men niet kan slapen. Ik had ook zo'n nacht. Wanneer je liedjes maakt, ga ik niet neerzitten en zeggen : nu komt er iets. Ik maak liedjes op zelfs rare momenten, ook 's nachts. Ik maakte dat liedje toen ik in dat gevoel zat. 't Was de verjaardag geweest van mijn vader. Het is raar zijn verjaardag vieren als hij er niet meer is. Dit liedje ontstond dus na het overlijden van mijn vader. De liedjes De hemel heeft er een engel bij en Niemandsland zijn ook zo'n liedjes. Als je zo'n liedjes schrijft, maak je dat niet om die reden. Dat is het aparte ervan. Dit liedje zal ook zijn eigen weg vinden en misschien eveneens op begrafenissen worden gedraaid."

© GF

De titelsong is 'Ik heb je lief'. Waarom opteerde je voor deze titelsong ? 'Het hele leven is een feestje' ging ook mooi geklonken hebben als titelsong.

Frans : "Ik heb je lief is een héél ondeugend liedje. Het is het meest ondeugend liedje dat ik al maakte. Ik heb je lief al duizend lange nachten, daar kan je je van alles bij voorstellen. Het zegt tegelijkertijd heel veel. Ik vind het zo'n mooie titel."

Drukke maanden voor de boeg ?

Frans : "Ik ben nu bezig met de promo voor de nieuwe cd. Ik ben bezig met een nieuw tv programma voor RTL 4 en een nieuw muziekprogramma. Vanaf januari sta ik in de theaters in Nederland maar ook in Vlaanderen, waar ik zal optreden met een gigantisch show waarin ik 25 jaar Frans Bauer vier. Ik ga ook nog gewoon gaan optreden. Hoe ouder ik word, hoe drukker het wordt. Ik sta in grote feesttenten. Er staan zelfs jonge mensen van zestien jaar mee te brullen. Ik denk dat ik nog bekender ben dan voorheen."

(PADI)

Sinds vrijdag 18 oktober ligt het album 'Ik heb je lief' in de winkel. Wie Frans Bauer in de Vlaamse theaters aan het werk wil zien, kan dat op 28 februari 2020 (Oktoberhallen Wieze), 30 april (Kursaal Oostende), 10 mei (Stadsschouwburg Antwerpen), 17 mei (Ethias Theater Hasselt) en 20 juni (Concertgebouw Brugge). Tickets : www.ticketkopen.eu - www.concertevents.be.

Zijn opvolger Ik heb je lief is weer een échte Bauer-plaat geworden met veertien gezellige feestnummers en mooie levensliedjes die meteen naar het hart grijpen. Momenteel krijgt Frans al heel wat aandacht met de nieuwe single De bom. Wie Frans Bauer in de Vlaamse theaters aan het werk wil zien, kan meegenieten van een optreden in 2020 in Wieze, Oostende, Antwerpen, Hasselt en Brugge. We hadden een babbel met Frans in het Lindner Hotel in Antwerpen.Je begint uw nieuw album met het nummer 'Leugentje om bestwil'. Heb je in uw leven ook al eens een leugentje om bestwil geformuleerd ? Aanzie je zoiets dan toch niét als écht liegen ?Frans : "Ieder mens liegt drie keren per dag. Dat is statistisch bewezen. De leugentjes zijn meestal héél klein. Iedereen liegt dus de hele dag maar door. Dat vond ik ook zo leuk aan het liedje, omdat we ons er allemaal schuldig van maken. Nu drink ik een bakje koffie en eet ik een koekje, maar ik ben wel op dieet. Kom ik strak thuis en vraagt mijn vrouw of ik mij wel aan mijn dieetplan heb gehouden dan zeg ik : Natuurlijk lieve schat ! Dat is alweer een leugentje. Het komt dus voor in iedereen zijn leven, het moet wel een leugentje blijven. Een leugentje om bestwil zie ik echt wel als een onschuldig leugentje. Niet als bedrog, want dat is weer een stap te ver."Wat is voor je de 'Zevende hemel' ?Frans : "De zevende hemel is voor mij iets, wanneer je puur gelukkig bent met de personen waarmee je samen bent. Je moet je wel kunnen realiseren dat het geluk met de persoon waarmee je samen bent op één dag volledig kan voorbij zijn, zonder dat je dat zelf wilt. Wanneer je nog steeds iedere dag op elkaar verliefd bent, is dat voor mij de zevende hemel. Het pure geluk ervaren zonder het door te hebben. Uiteindelijk draait het leven daarrond."Je wordt een jaartje ouder, misschien koester je meer het geluk ?Frans : "Ik koester meer wat ik om me heen heb. Als artiest wil je natuurlijk je fans bereiken en je wilt met je muziek iets nalaten. Maar als ik heel eerlijk ben, gaat het toch om gezondheid en blij zijn dat ik mijn vak mag blijven doen."Ben je banger geworden met ouder te worden ?Frans : "Neen, ik ben niet banger geworden, maar ik betrap me telkens erop dat ik met meer dingen bezig ben zoals mijn vader. Als je ouder wordt, kijk je vaak terug naar het verleden. Je kijkt ook voorruit, bijvoorbeeld naar mijn kinderen. De oudste gaat nu al studeren, dat is ook een enorme mijlpaal. Je krijgt meer zorgen, want kleine kinderen kleine problemen en grote kinderen grote problemen. Ik ben 45 en sta in 't midden van het leven. Ik kijk om me heen en zie langs de ene kant de mooie dingen en langs de andere kant zie ik ook de spannende dingen, zoals dingen die ik niet ken. De oudste geeft nu zijn eigen leven zowat vorm. Ik vraag me telkens af wat we gaan meemaken."Je moet zo ook een beetje loslaten als papa, juist toch ?Frans : "Loslaten is het moeilijkste wat er is. Als mijn vader toen ik dertig was zei : Hé, doe je voorzichtig ? Niet te hard rijden ! Ik moest dan altijd lachen, ook al was ik 30. Nu ik zelf vader ben - mijn oudste zoon heeft nu ook zijn rijbewijs - zeg ik ook tegen hem dat hij voorzichtig moet zijn."De momenten waarop je kids uitgaan zijn meestal de zaterdag en de zondag. Die avonden moet jij wellicht vaak optreden. Heeft jouw vrouw ze dan wat in de hand ?Frans : "Ik zal jou iets vertellen. Wij hebben thuis ontzettend lieve kinderen. We hebben thuis ook bepaalde regels. Eén van die regels is dat we graag weten naar waar ze uitgaan en daar houden ze zich allemaal aan. Het zijn voorbeeldige gasten. Ze genieten als ze gaan stappen. Ze genieten ook echt van het leven. Maar dat moet ook, je bent maar één keer jong. Dit is het mooiste moment waarop ze het leven kunnen ontdekken. Bij het studeren hoort op stap gaan. Ik heb al een zoon die al één jaar verkering heeft. Ontzettend leuk, maar 't was ook nieuw voor ons. Bij ons staat respect hoog in het vaandel."Ze hebben veel positieve eigenschappen meegekregen van de papa ?Frans : "Dankjewel, maar ze hebben zeker de tijd om zichzelf te ontwikkelen en dingen te ontdekken. Het is ook nu een heel andere tijd. Toen ik hun leeftijd had, mocht ik enkel op stap gaan in het dorp. Mijn vader zei toen om middernacht thuis. Drie minuten voor twaalf waren wij thuis, want moesten wij later toekomen dan mochten we het volgend weekend niet meer weg. Tegenwoordig verlaten ze pas om middernacht het huis. Dat is het verschil."Toen ik je nummer 'De bom' een eerste keer hoorde weerklinken, dan vond ik dat wel een rare omschrijving. Het nummer komt wel binnen als een bom. Super toch, een nieuwe hit in wording ?Frans : "Op dit moment is het al een hit in Nederland. Het staat in de Top 5 van de meest gedraaide Nederlandse platen. Wat ik het leuke aan De bom vind, is dat het voor mijn fans een echt Bauer liedje is, zoals Heb je even voor mij of Hé Lekkerding. De mensen die het wat minder voor mijn muziek hebben, schrikken want er zit een beat achter. Het is echt een schlagerliedje met een eigentijdse beleving. Ik vind het leuk om m'n fans te verrassen. Ik zou het niet leuk vinden, moesten ze zeggen dat het klinkt zoals het album van vorig jaar. Als artiest moet je naar de fans toe altijd vernieuwend zijn. Aan de andere kant is het album een bijzonder album. Ik ga echt terug naar de Frans Bauer-songs met een eigentijds gevoel. Het levenslied staat nog altijd hoog in het vaandel. Het zijn liedjes die bij veel mensen zullen opvallen."Het nummer 'Woonwagen mama', dat kan niet anders of het gaat over uw verleden, over je eigen mama. Waarom besloot je van toch wel een persoonlijk onderwerp te delen met je fans ?Frans : "Het gaat inderdaad over mijn moeder. Mijn kinderen zeggen altijd tegen mijn moeder Woonwagen mama. Mijn schoonmoeder woont in een huis, mijn moeder in een woonwagen. Het is heel mooi om te laten weten aan de wereld, waar ik vandaan kom. Mijn vader zei altijd: Het maakt niet uit wat je bereikt in het leven als je maar weet waar je vandaan komt. Dat heb ik ook nog nooit gedaan. Ik vind het mooi om te weten wie ik ben en dat komt door mijn ouders. Op vrijdag 18 oktober lanceer ik ook een clip rond Woonwagen mama."Was dat een moeilijk liedje om op papier te zetten ?Frans : "Ik schreef het nummer en dat was klaar binnen een aantal minuten. Ik vind het zo'n mooi nummer en dat is ook een typisch voorbeeld van wat een levenslied is. Ik vind het echt puur."Heb je het vooraf gezegd tegen je mama dat je over haar een liedje ging maken ?Frans : "Natuurlijk. Het liedje ontstond bij mij thuis, ik maakte er een demo van. Mijn moeder komt iedere dag bij mij. Ze is al 73. Ik zie mijn moeder meer als een dochter van 73 jaar. Ze eet iedere avond bij mij thuis en de kinderen zijn gek van haar. Ze is precies een lopende knuffelbeer van 73 (lacht). Ze gaat ook geregeld mee naar concerten. Ik wel gewoon voor die jaren die haar nog resten dat ze heel veel plezier heeft. Ik heb haar dat liedje laten horen. We zaten toen met zijn tweeën en ze huilde. Dat betekent heel veel voor mij, zeker nu mijn vader er niet meer is. Voor mij is het niet zomaar een liedje op een album. Het heeft zoveel waarde."'Mijn hart is alleen voor jou', een typisch liefdeslied à la Frans Bauer. Hoe groot is uw liefde nog - na zoveel jaren huwelijk - voor je allerliefste vrouw ? Moeilijk om trouw te blijven, artiesten hé !Frans : "Dat vind ik een mooie vraag. Ik ben al 28 jaar samen met mijn vrouw, maar wij waren al samen nog voor ik bekend werd. Ik heb een ontzettend lieve vrouw. Ik vind dat ik zelfs de mooiste vrouw heb van héél Nederland. Trouw blijven ? Ik had nooit een aantrekkingskracht tot andere vrouwen. Dat komt omdat ik weet wat ik heb en hoe goed ik het heb. Daarom is het van mij vanzelfsprekend. De reden dat ik nog altijd samen ben met haar is omdat je in een relatie moet investeren. Wanneer je thuis komt, je direct in de zetel legt en je doet niks dan kan je relatie niet goed zijn. Je moet ook leuke dingen doen met elkaar. Ik wil met haar heel oud worden. Ze heeft heel mijn carrière van héél dichtbij meegemaakt. We maken nu ook reisprogramma's voor RTL 4. Ik heb heel veel geluk dat ik iemand heb die echt bij mij past, niet iedereen kan dat zeggen. Ik ben blij hoe het is en hopelijk blijven we bij elkaar tot de dood ons scheidt. We beloofden dat ooit aan elkaar en dat zullen we doen, zoals we het aan elkaar beloofden."Al het vrouwelijk schoon dat zot is van uw persoon. Hoe wimpel je dat af ?Frans : "Ik heb fans in alle vormen en maten. Ik krijg ook liefdesbrieven. Heel veel fans weten dat ik een gezin heb. Ik ben een familieman. Ik ben één van die mannen die zelfs niet ziet wanneer er een vrouw verliefd op mij is, mijn vrouw ziet dat natuurlijk wel. Ik ben daar niet mee bezig. Ik ben gelukkig en daarrond draait het."'Vandaag vieren wij het leven' : schreef je dat liedje naar aanleiding van een speciale gelegenheid ?Frans : "Ik schreef dat liedje toevallig na een optreden. Ik zat in een euforisch gevoel. Ik had een fantastisch optreden achter de rug. Ik was gewoon heel blij. Ik brabbelde het melodietje in op mijn dictafoon op mijn gsm. De volgende morgen had ik de kreet Vandaag vieren we het leven. We moeten van iedere dag iets moois maken. Soms gaat het al eens een dag minder, maar we moeten er wel altijd iets positiefs van maken. Het leven is zo mooi, daarom moet je dat iedere dag vieren."'Ik mis je elke dag' is ongetwijfeld een liedje voor je vader. Correct ?Frans : "Ik heb dat liedje zelf gemixt en geproduceerd. Alles is ook live gespeeld. Dit maakte ik toen ik een moeilijke dag had. Iedere mens heeft wel eens van die nachten dat men niet kan slapen. Ik had ook zo'n nacht. Wanneer je liedjes maakt, ga ik niet neerzitten en zeggen : nu komt er iets. Ik maak liedjes op zelfs rare momenten, ook 's nachts. Ik maakte dat liedje toen ik in dat gevoel zat. 't Was de verjaardag geweest van mijn vader. Het is raar zijn verjaardag vieren als hij er niet meer is. Dit liedje ontstond dus na het overlijden van mijn vader. De liedjes De hemel heeft er een engel bij en Niemandsland zijn ook zo'n liedjes. Als je zo'n liedjes schrijft, maak je dat niet om die reden. Dat is het aparte ervan. Dit liedje zal ook zijn eigen weg vinden en misschien eveneens op begrafenissen worden gedraaid."De titelsong is 'Ik heb je lief'. Waarom opteerde je voor deze titelsong ? 'Het hele leven is een feestje' ging ook mooi geklonken hebben als titelsong.Frans : "Ik heb je lief is een héél ondeugend liedje. Het is het meest ondeugend liedje dat ik al maakte. Ik heb je lief al duizend lange nachten, daar kan je je van alles bij voorstellen. Het zegt tegelijkertijd heel veel. Ik vind het zo'n mooie titel."Drukke maanden voor de boeg ?Frans : "Ik ben nu bezig met de promo voor de nieuwe cd. Ik ben bezig met een nieuw tv programma voor RTL 4 en een nieuw muziekprogramma. Vanaf januari sta ik in de theaters in Nederland maar ook in Vlaanderen, waar ik zal optreden met een gigantisch show waarin ik 25 jaar Frans Bauer vier. Ik ga ook nog gewoon gaan optreden. Hoe ouder ik word, hoe drukker het wordt. Ik sta in grote feesttenten. Er staan zelfs jonge mensen van zestien jaar mee te brullen. Ik denk dat ik nog bekender ben dan voorheen."(PADI)