Het kerstconcert begon om 20.05 uur en deel één was om 21.15 uur gedaan. Vanaf 22 uur stonden de artiesten opnieuw op het podium om dan samen af te sluiten rond 23.35 uur. 't Werd een lang kerstconcert, met ook bekende nummers van de artiesten erin verweven. Eén minpuntje tijdens de show in Plopsa Theater: maar liefst 45 minuten pauze vonden niet enkel wij, maar nogal wat bezoekers een beetje té lang.

Het was de Zuid-Afrikaanse popzangeres Nádine die de show begon met It's The Most Wonderful Time... Daarna zong Garry Hagger tien songs. Kerstliedjes, maar ook bekende nummers uit zijn repertoire, zoals Als de zon verschijnt, Het allermooiste, Las Vegas... Garry en Nádine zongen samen Nooit echt alleen/Amazing Grace. Nog voor de pauze zong Nádine een vijftal liedjes: Underscore Little Drummer Boy Little Drummer Boy, Mary's Boy Child, This Time I Know It's For Real, Christmas Time, Last Christmas. Tussenin vertelde de zangeres over haar thuisland Zuid-Afrika en deed ze haar uiterste best om ook wat Nederlands met Zuid-Afrikaanse tongval te praten. Ze veroverde meteen zowat alle harten!

Na de pauze dacht iedereen al direct dat Frans Bauer op het podium zou staan, maar ze hadden het verkeerd voor. Nádine mocht het tweede deel openen en serveerde enkele schitterende eigen nummers Light In The Sky, Falling In Love At Christmas, Wish You Were Real en een acoustische medley, waarin Oh Holy Night en Haleluja op bewonderende blikken werden onthaald. Aansluitend zette Nádine in met Jingle Bell Rock.

(Lees verder hieronder)

Opeens kwam Frans Bauer erbij en zongen ze dit nummer samen, een ware surprise. Frans begon zijn deel van de show met Als sterren aan de hemel staan, een toepasselijk lied voor Kerstmis. Hij hoort ook graag Hoor de klokjes klingelen. Hij zong ook Buenos Dias Weisse Taube en Daar heb je vrienden voor. Op dat moment zat niemand nog stil in de zaal. Mooi was ook Ik heb vannacht in mijn dromen... "Nu zing ik een liedje dat niemand kent", zegt Frans tegen het publiek. Hij begon: Er is een kindeke geboren op aard. Heel de zaal zong luid mee. Frans stond stil bij het leven en hoopte voor iedereen één iets: De mooiste jaren die komen nog.

"Mijn lievelingsliedje, dat moet er zeker bij", zegt Frans: Stille Nacht, Heilige Nacht. Samen met Garry Hagger zong hij dan Ik droom van een kerstfeest. "Mijn bewondering voor Garry." De Nederlander gaf zijn Belgische collega spontaan een knuffel en een ferme kus.

Frans werd even emotioneel toen hij vertelde over zijn vader die overleden is. Zijn vader die hem altijd vergezelde. Hij zong speciaal voor hem én voor iedereen die iemand verloren is: Er rijdt een trein naar niemandsland. Na dit pakkend moment herpakte Frans zich en we hoorden Kom nu maar in m'n armen weerklinken. "Ik twijfelde of het volgende liedje zou brengen. Maar wanneer je heel goed naar de tekst luistert, dan past dat liedje wel degelijk in deze kerstperiode. Heb je even voor mij/maak wat tijd voor mij vrij/ieder uur van de dag/denk ik steeds aan je lach/alleen jij maakt mij blij...", zegt de zanger.

Het publiek was meer dan gelukkig dat hij ook dat liedje bracht. Nádine, Garry Hagger en Frans Bauer zorgden voor een ware apotheose met Feliz Navidad en We Wish You A Merry Christmas, waarna het doek viel over dit schitterende kerstconcert. Muzikaal stonden de artiesten liefst 2 uur 13 minuten 52 seconden op het podium. Reken daarbij nog de bindteksten en het werd een extra large kerstconcert dat geen enkele seconde verveelde. Proficiat aan het drietal, maar ook proficiat aan de mensen van de belichting én de klank. Prachtig!

(PADI - Foto's PADI)

Wil je nog één show van Magisch Mooi 2018 beleven ? Dat kan op vrijdag 21 december zijn ze te gast in de Sportoase Arena in Leuven. Op zaterdag 22 december in Kursaal Oostende en op zondag 23 december in de Limburghal in Genk. Op tweede kerstdag woensdag 26 december wordt de laatste show gegeven in San Marco Village in Schelle. Tickets en info : www.magischmooi.be.