Franky en Greta rijden 15.000 km per jaar voor Jettie Pallettie, maar zitten nu ‘werkloos in hun kot’

Greta en Franky, samen met hun 'familielid' Jettie Pallettie uit Nederland. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Al zes jaar lang staan Franky en Greta Vercaigne-Decoene uit Roeselare in voor de fanclub van de Nederlandse zangeres Jettie Pallettie. Het echtpaar rijdt zo’n 15.000 km per jaar om Jettie te volgen, om de merchandisingsstand te bemannen én om Jettie ook bij te staan voor haar optreden, tijdens het optreden én na haar optreden. Op 7 maart trad Jettie nog op in Koekelare. Daarna werd de lockdown ingevoerd. Sindsdien zitten Franky en Greta ‘werkloos in hun kot’.

Franky en Greta houden van Vlaamse muziek. Zeven jaar geleden leerden ze de songs van Jettie Pallettie kennen. Het echtpaar ging kijken naar haar shows. Eén jaar later stelde Jettie – omdat ze dit echtpaar vaak terug zag – aan hen de vraag of ze eventueel haar fanstand zouden verzorgen. Al zes jaar lang staan Franky – in die tijd nog werkzaam in Schoolgroep 26 Mandel & Leie in Roeselare, maar nu met pensioen – en Greta – werkzaam in AZ Delta in Roeselare – achter de fanstand op diverse evenementen waar Jettie gaat optreden. En dat zijn er heel wat, zodat het echtpaar al hun vrije tijd na de werkuren en weekendsspendeert aan deze opdracht. “We doen dat heel graag en we zitten altijd in de ambiance”, zegt Greta. “Waarom zouden we thuis blijven ? Onze kinderen zijn het huis uit. Ze begrijpen heel goed dat we ook een hobby hebben en dat we Jettie vergezellen naar haar optredens. Jettie is een fantastische vrouw. Ook met haar volledig team klikt het.”

“We zitten altijd in de leute”, glimlacht Franky.© PADI/Daniël

Franky en Greta bollen zo’n 15.000 km per jaar om Jettie te volgen. De Nederlandse zangeres treedt wel eens op dichtbij hun woonplaats Roeselare, maar de dag erna is het best mogelijk dat ze een optreden heeft tegen de Nederlandse grens of zelfs in Nederland. Ook daar is het echtpaar dan present. Zijn er meerdere optredens in één weekend en dus op verschillende locaties, dan verplaatst het echtpaar zich met hun camper. Na het ene optreden blijven ze overnachten in de camper, waarna ze de volgende dag terug naar het andere optreden bollen. “Na 7 maart veranderde ons leven grondig”, zegt Franky. “Na het optreden in Koekelare zeiden we nog tegen Jettie en haar vaste technieker Tom : Tot volgende week, hou jullie goed en rij veilig terug naar huis. Maar dat volgende optreden kwam er niet meer. Plots werden we voor lange tijd van elkaar gescheiden. Dat is zo raar. We blijven wel met elkaar telefonisch in contact, maar dat is niet hetzelfde hé. Jettie en haar team betekenen heel veel voor ons. Het klinkt misschien gek, maar Jettie en haar naaste entourage zijn voor ons familie geworden. Het is dus heel lastig om elkaar zo lang niet meer te kunnen zien, om elkaar te moeten missen.” Franky en Greta vervelen zich toch niet in deze coronaperiode. Greta werkt nog altijd in AZ Delta in Roeselare. Iedere dag acht uren met een mondmasker werken, is geen lachertje maar het hoort nu bij haar job. Het echtpaar heeft een heel grote tuin van 10.000 m². “We hebben een weide en twee paarden. Ik knutsel ook graag. Ik kan moeilijk stil zitten. Na mijn pensionering reed ik ook voor Shuttle Service Tielt met mensen naar luchthavens of naar zakenbijeenkomsten. Dat werd mij nu echter ook afgenomen, want niemand vertrekt op reis”, zucht Franky. “Onze weekends zijn nu dan ook heel anders geworden dan voor de lockdown. Ik was dan altijd bezig met voorbereidingen, met het opmaken van de planning voor het weekend : hoever is het rijden, is er een kleedkamer voorzien, is er dichtbij een toilet, hoe geraken we binnen met de geluidsinstallatie, enz. Ons leven ziet er dus nu anders uit. Gelukkig zijn we nog allemaal gezond binnen de familie. Alles komt wel weer goed, maar wanneer ? Ik denk dat het past echt terug zal worden zoals vroeger wanneer er een vaccin is gevonden. Dat zal nog even duren. Nu maken wij er het beste van, met een telefoon van Jettie vanuit haar woonplaats Tilburg in Nederland én ook met haar muziek in onze cd-speler.” (PADI)

Zijn er veel optredens in één weekend, dan nemen ze de camper mee. 's Avonds overnachten ze in de camper. Even een kort bezoekje brengen aan een nieuwe locatie waar ze met de camper staan, is ook mogelijk.
Zijn er veel optredens in één weekend, dan nemen ze de camper mee. ‘s Avonds overnachten ze in de camper. Even een kort bezoekje brengen aan een nieuwe locatie waar ze met de camper staan, is ook mogelijk.© PADI

Fans van Jettie kunnen terecht op www.jettiepallettie.nl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier