Dit jaar wordt een druk én speciaal jaar voor Frank Valentino. De nieuwe single is er, er komt nog een nieuwe zomersingle, er volgt ook nog een single in het najaar én een album. Op zaterdag 12 oktober geeft hij een concert in het Kusttheater Colisée in Blankenberge. Frank brengt daar - begeleid door de zevenkoppige Rico Zoroh Band en koorzangeres - een overzicht van bijna 40 jaar carrière.

De nieuwe hoes., GF
De nieuwe hoes. © GF

Hij zingt zijn eigen hits uit TOTZ en Ment, maar ook Franse liedjes en een reeks internationale ballads en croonersongs. Passie, romantiek en melancholie worden afgewisseld met een ferme brok ritme, waarbij ook The Dancing Girls niet ontbreken. Een beetje humor is bij Frank ook niet weg, terwijl hij terugblikt op zijn jaren met de BRT Big Band. Hij doet zijn trompetsolo uit de Witte Paard Show 1985 nog eens over. Rond die periode komt er ook een nieuwe cd uit.

Frank Valentino Live, 12 oktober, Kusttheater Colisée, Kerkstraat 27 in Blankenberge. Tickets: 55 (VIP met diner), 30 (VIP zonder diner), 20 (rang één), 15 (rang twee). Info en tickets: 050 41 11 00, www.witte-paard.be.

Dit jaar wordt een druk én speciaal jaar voor Frank Valentino. De nieuwe single is er, er komt nog een nieuwe zomersingle, er volgt ook nog een single in het najaar én een album. Op zaterdag 12 oktober geeft hij een concert in het Kusttheater Colisée in Blankenberge. Frank brengt daar - begeleid door de zevenkoppige Rico Zoroh Band en koorzangeres - een overzicht van bijna 40 jaar carrière. Hij zingt zijn eigen hits uit TOTZ en Ment, maar ook Franse liedjes en een reeks internationale ballads en croonersongs. Passie, romantiek en melancholie worden afgewisseld met een ferme brok ritme, waarbij ook The Dancing Girls niet ontbreken. Een beetje humor is bij Frank ook niet weg, terwijl hij terugblikt op zijn jaren met de BRT Big Band. Hij doet zijn trompetsolo uit de Witte Paard Show 1985 nog eens over. Rond die periode komt er ook een nieuwe cd uit.