Frank Valentino reed ooit net voor kerst naar Disney Village

Frank Valentino. © Foto FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Frank Valentino probeert ieder jaar de kerst- en eindejaarsperiode in familieverband door te brengen. Soms lukt dat, soms lukt dat niet door omstandigheden.

“Kerst en nieuwjaar zijn iets om te vieren met de familie. We houden het dan heel knus en gezellig. Misschien doen we dit jaar eens een uitstapje naar Disneyland. De magie is daar nooit ver weg en met kerst is de magie er zeker en vast. Ik ben een Disney-fanaat. Vroeger was dat extreem en vooral toen ik mijn eigen Disney-taverne had. Die zaak is al veertien jaar dicht, maar ik heb de microbe nog altijd. Ik kan echt genieten van een Disney-film. Ik hou er ook steeds van om het park te bezoeken, want ik heb een bijzonder grote bewondering voor de man Walt Disney en al wat hij heeft gemaakt en vooral zijn oog voor detail. Ik kan er echt van genieten.”

Welke mooie herinneringen heb je aan kerst?

Frank: “Spreek je kerst uit, dan denk ik terug aan mijn kindertijd. Wij hadden altijd gezellige feesten. Vooral met mijn moeder en haar familie. We hadden een mooie kerstboom en een pak geschenken van groot naar klein. De sfeer om cadeautjes open te maken is geweldig. Dat bleef me altijd bij. Ik denk er nog heel vaak aan!”

Maakte je al donkere, triestige kerstdagen mee?

Frank: “Ja hoor ! Door mijn levensloop heb ik toch wel donkere kerstdagen gekend. Mijn familie thuis is ook wat uiteen gevallen door het overlijden van mijn moeder. Ik heb sindsdien wel donkere dagen meegemaakt. Ik heb ook een kerstliedje gemaakt dat al een paar jaar geleden werd opgenomen. Ik schreef het zelf. Het lied gaat over de donkere kerstdagen die ik meemaakte en dat is toch zeer waarheidsgetrouw. Er zijn veel mensen die terug denken aan ooit te voren en die naar buiten turen en de sneeuw zien, die wat klokken horen, die muziek horen, … Daarover gaat het lied.”

Hoor ik je nu zeggen dat je ooit al eenzame kerstdagen meemaakte?

Frank: “Helemaal alleen ben ik gelukkig met kerst nog nooit geweest. In 2001 ben ik rond de periode van kerst gescheiden. Rond kerst had ik dan mijn kids. Ik besloot toen op ‘t laatste moment om met mijn oudste zoon naar Disneyland te rijden. We zijn gaan eten in Disney Village. Daarna zochten we nog een café op en dan zijn we terug gekeerd. Het was heel gezellig.”

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier