Els De Schepper: “Als mensen samen zingen, kunnen ze geen ruzie maken”

De groep ging samen op de foto. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In Bozar in Brussel werd het project ‘België dat zijn Wij!’ voorgesteld, een initiatief van een aantal bezorgde burgers, waarvoor Saïda Sakali, Els De Schepper en Luc Baeckeland tekenen.

België dat zijn Wij!’ is een totaalspektakel dat alle muzikale en maatschappelijke grenzen aftast. Het project bestaat uit een koorformatie, die samen met artiesten uit de Belgische pop- en rockwereld – begeleid door het Nationaal Orkest van België – het beste van zichzelf geven op zondag 7 mei op het Paleizenplein in Brussel. Visit Brussels is gastheer voor het korenproject dat kadert in het programma van het Brussels 2017 themajaar Mixity.

Angst

“Mensen reageren soms uit angst, wanneer ze elkaar niet kennen en dan is de enige oplossing van elkaar te ontmoeten. Als mensen samen zingen, kunnen ze ook geen ruzie maken en daarom willen we zoveel mogelijk Belgen bij elkaar brengen op een gratis concert waar iedereen niet moet zwijgen, maar veel mag zingen“, zegt Els De Schepper, één van de bezielers van dit project. Het Nationaal Orkest van België staat die dag onder leiding van dirigent Dirk Brossé. “Ik zorg ervoor dat de arrangementen niet banaal zijn en dat het orkest niet wordt gebruikt als muzikaal behangpapier. Het symfonisch orkest wordt gebruikt als artistiek apparaat.”

‘België dat zijn Wij!’ lokt hel wat artiesten: Ozark Henry, Marie Daulne, Sandra Kim, Natalia, Jef Neve, Christoff, Els De Schepper, Merdan Taplak, Will Tura, Binti, Viktor Lazlo, Typh Barrow… Info over de optredens – met gratis toegang tot het Paleizenplein – kan je lezen op www.belgiedatzijnwij.be.

(PADI)

Els De Schepper, samen met Stijn Kolacny van Scala (rechts) en dirigent Dirk Brossé.
Els De Schepper, samen met Stijn Kolacny van Scala (rechts) en dirigent Dirk Brossé.© FODI

Els De Schepper met PADI.
Els De Schepper met PADI.© FODI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier