Eerste dag kustschlagerfestival in De Panne is gigantisch succes

Redactie KW

Het Plopsa Theater in De Panne vormt weer het decor voor het grootste schlagerfeest van de kust. Willy Sommers, Lisa del Bo en Paul Bruna gaven er het beste van zichzelf tijdens de eerste festivaldag van het Neptunus Pro Kustschlagerfestival. Bijna duizend aanwezigen genoten met volle teugen van een schitterende show.

ZIE OOK Bekijk hier een fotospecial van het kustschlagerfestival

Het was aanschuiven aan de ingang van Plopsaland. Geen kinderwagens of grote families, maar opvallend veel rolwagens en rollators in lange rijen die vlotjes de toegangspoortjes van het pretpark passeerden. Zo ook de groep van ontmoetingscentrum De Schelpe uit Oostende onder leiding van Roel Vansevent en Jochen Verledens. “Voor ons is het Kustschlagerfestival een jaarlijkse uitstap. We kunnen niet anders, want de bezoekers van ons ontmoetingscentrum willen hier niet ontbreken sinds we hier negen jaar geleden voor het eerst kwamen”, lacht centrumleider Roel Vansevenant.

Verschillende generaties samen

“Het is hier altijd aangenaam vertoeven. Dit is een evenement dat verbindt. We hebben twintigers en dertigers, maar ook tachtigers en zelfs negentigers mee in onze groep. De muziek en de sfeer brengen hier verschillende generaties samen en dat is heel mooi om te zien”, legt Roel Vansevenant uit. “Het legertje vrijwilligers van organisator Neptunus Pro weet perfect hoe zij ons moeten ontvangen en kennen de noden en wensen van onze mensen heel goed. Ze zorgen dan ook voor een vlekkeloos verloop. Dat maakt voor ons een immens verschil, want zo’n uitstap zorgt voor heel wat logistiek geregel.”

Jeaninne Defer uit Oostende is al jaren en vaste bezoeker van het Neptunus Pro Kustschlagerfestival. “lk wil het kustschlagerfestival voor geen geld ter wereld missen. lk ben elk jaar als allereerste ingeschreven, samen met mijn vriendinnen. Hier is veel volk, veel gezelligheid, veel sfeer en het is hier echt superleuk. Een namiddag om alles te vergeten en helemaal op te gaan in de muziek en de sfeer“, weet Jeaninne. “Willy Sommers was opnieuw helemaal de max en ook Lisa del Bo en Paul Bruna brachten een goede ambiance. Ik ben zo blij dat ik er opnieuw kon bijzijn.”

Samen met onze vrijwilligers steken we er heel wat energie in om er een gezellige en comfortabele dag van te maken

Organisator Dieter Bruneel van Neptunus Pro is tevreden over de eerste festivaldag. “De kop is eraf, zoals ze dat zeggen. De eerste festivaldag is elk jaar opnieuw heel spannend, maar het was opnieuw een geweldige sfeer. Willy Sommers bracht zijn nieuwe plaat die bijzonder werd geapprecieerd en ook de charmes van Lisa del Bo en de ambiance van Paul Bruna sloegen aan”, aldus Dieter Bruneel.

Kaartenverkoop loopt goed

“Met bijna duizend aanwezigen zijn we heel tevreden over deze eerste festivaldag. De tweede festivaldag met De Romeo’s en Paul Severs en Paul Bruna op 12 september is bijna uitverkocht en ook voor de festivaldagen met Bart Kaëll, Margriet Hermans en Paul Bruna op 19 september en Luc Steeno, Laura Lynn en Paul Bruna op 26 september loopt de kaartenverkoop goed. Het is ontzettend fijn dat de bezoekers ons festival blijven appreciëren. Samen met onze vrijwilligers steken we er heel wat energie in om er een gezellige en comfortabele dag van te maken waarop de bezoekers even alle zorgen kunnen vergeten en zichzelf kunnen verliezen in de muziek.”

Dat lijkt alvast goed gelukt als we de bezoekers met een tevreden gezicht huiswaarts zien keren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier