Meteen zuigen hoofdrolspelers Peter Van de Velde als Daens en theatermonument Jo Demeyere als bisschop Stillemans de toeschouwers mee in het verhaal. De cast en het creatieve team hebben nog één week om zich voor te bereiden en de voorstelling verder te finetunen. Het wordt dus aftellen naar vrijdag 21 februari 2020 voor de grote première. Het vernieuwend technisch concept met rijdende tribunes en het geluid via individuele hoofdtelefoons zorgen ervoor dat iedereen op een unieke manier meegezogen wordt in dit diepmenselijke verhaal.

"Vandaag was het een spannend moment", zegt Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux. "Voor de eerste keer lieten we immers een deel van de nieuwe 2.0-versie zien aan de Vlaamse pers. We hebben keihard gewerkt om de gigantische technische en artistieke puzzel te leggen, maar ik ben ongelofelijk fier op waar we momenteel staan in het creatieve proces. De reacties waren alvast heel bemoedigend. Ik kijk al uit naar de grote première van 21 februari."

De titelrol wordt vertolkt door Peter Van de Velde. Zijn broer Pieter Daens wordt gespeeld door Jan Schepens. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholliers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. Manou Kersting zal de rol van de meedogenloze fabrieksopzichter Schimitt op zich nemen en Peter Thyssen zorgt voor de komische noot in de rol van Ponnet. Fabrice Pillet werd gecast als Charles Woeste. (PADI)

Er staan zelfs weefgetouwen op de set., PADI/Daniël
Er staan zelfs weefgetouwen op de set. © PADI/Daniël

Daens, vanaf 22 februari 2020 en verlengd tot en met 28 februari 2021 (!!) in Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets en info via www.daens.be.

Meteen zuigen hoofdrolspelers Peter Van de Velde als Daens en theatermonument Jo Demeyere als bisschop Stillemans de toeschouwers mee in het verhaal. De cast en het creatieve team hebben nog één week om zich voor te bereiden en de voorstelling verder te finetunen. Het wordt dus aftellen naar vrijdag 21 februari 2020 voor de grote première. Het vernieuwend technisch concept met rijdende tribunes en het geluid via individuele hoofdtelefoons zorgen ervoor dat iedereen op een unieke manier meegezogen wordt in dit diepmenselijke verhaal."Vandaag was het een spannend moment", zegt Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux. "Voor de eerste keer lieten we immers een deel van de nieuwe 2.0-versie zien aan de Vlaamse pers. We hebben keihard gewerkt om de gigantische technische en artistieke puzzel te leggen, maar ik ben ongelofelijk fier op waar we momenteel staan in het creatieve proces. De reacties waren alvast heel bemoedigend. Ik kijk al uit naar de grote première van 21 februari."De titelrol wordt vertolkt door Peter Van de Velde. Zijn broer Pieter Daens wordt gespeeld door Jan Schepens. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholliers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. Manou Kersting zal de rol van de meedogenloze fabrieksopzichter Schimitt op zich nemen en Peter Thyssen zorgt voor de komische noot in de rol van Ponnet. Fabrice Pillet werd gecast als Charles Woeste. (PADI)Daens, vanaf 22 februari 2020 en verlengd tot en met 28 februari 2021 (!!) in Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets en info via www.daens.be.