Erik Van Neygen, Roel Van Bambost en Hans De Booij vonden elkaar tijdens een nostalgische wandeling doorheen hun oeuvre met luisterliedjes en bekende meezingers, met een sausje van kleinkunst en vooral een grote herkenbaarheid. Drie zoetgevooisde mannenstemmen, die een uit het leven gegrepen verhaal vertellen. Zo kan je The Vintage Club omschrijven.

Hun muzikaal talent is onmiskenbaar. Zo'n zestig jaar geleden was er al een Rat Pack in Amerika. Frank Sinatra, Dean Martin en co representeerden alles wat cool was en verzorgden talloze uitverkochte optredens in de USA. In 2014 ontstond in Frankrijk een gelijkaardig trio: Jacques Dutronc, Eddy Mitchell en Johnny Hallyday die zich Les Vieilles Canailles lieten noemen en die de voorbije zomer op tournee trokken door Frankrijk, België en Zwitserland met de bekendste liedjes uit hun gezamenlijk repertoire. In Nederland beginnen de vreemde kostgangers straks aan hun tweede concertreeks. Boudewijn De Groot, George Kooymans en Henny Vrienten brengen liedjes uit de oude doos. Intussen brachten ze ook al een cd met nieuw materiaal uit.

Wegdromen

Ook Vlaanderen heeft zijn eigen The Vintage Club die bestaat uit drie grote namen, die best wel wat verwachtingen wekken en die het beste van zichzelf gaan geven. Een pretentieloos groepje met twee mannen die vooral als deel van een duo gekend zijn en ééntje dat vanwege zijn Nederlandse afkomstig ook een beetje een vreemde eend in de bijt lijkt. Erik en Roel stonden al meermaals op hetzelfde podium. De heren Van Bambost en De Booij vulden ook al menig kleinkunstavond in één en dezelfde zaal. De drie heren hebben dus wel wat gemeen dan het entertainer zijn. Het trio is ook voorzien van een meer dan aangenaam stemgeluid.

Vijftiger, zestiger of zeventiger (we geven je zelf te raden welke leeftijd bij wie hoort), het zullen altijd wel jongens blijven en dus mag er misschien ook wel wat geplaagd en plezier gemaakt worden op de bühne. De bedoeling is in elk geval dat iedereen die tickets koopt met een tevreden gevoel terug naar huis gaat. Zowel de mensen die komen voor een luisternamiddag of die personen die graag meezingen met De lichtjes van de Schelde, Jij en ik, De herinnering blijft...Wil je graag nog eens wegdromen naar de tweede helft van de vorige eeuw toen alles - inclusief de muziek - nog zoveel beter was? Kom dan zeker zondagnamiddag af naar CC Het Spoor in Harelbeke voor het enige West-Vlaamse concert uit de tour die twee keer 45 minuten duurt, met tussenin een pauze. (PADI)

Reserveren via www.puella.be, 09 386 96 36. Andere data's : www.garifuna.be