Disneyland Paris start gefaseerde heropening vanaf 15 juli 2020

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Disneyland Paris kondigt een gefaseerde heropening aan op 15 juli 2020 en dit te beginnen met het Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park, Disney’s Newport Bay Club en Disney Village. De heropening volgt de richtlijnen van de Franse overheid en gezondheidsautoriteiten en is besproken met vertegenwoordigers van de Comité Social et Economique (CSE). Terwijl Disneyland Paris opnieuw bezoekers verwelkomt, blijft de focus liggen op het bevorderen van de gezondheid en veiligheid van bezoekers en Cast Members.

Daarnaast, en onder voorbehoud van de voortdurende ontwikkeling van de situatie, kondigt Disneyland Paris de geplande gefaseerde heropening van verschillende andere Disney Hotels aan, waaronder Disney’s Hotel Cheyenne op 20 juli, Disney’s Hotel Santa Fe op 3 augustus en het Disneyland Hotel op 7 september. Disney’s Sequoia Lodge en Disney’s Davy Crockett Ranch blijven in de zomer gesloten en de heropeningsdata worden op een later moment bekend gemaakt. “Iedereen bij Disneyland Paris is enthousiast om de komende weken te werken aan de heropening”, zegt Natacha Rafalski, President van Disneyland Paris. “Magie maken betekent nog meer voor ons wanneer we kijken naar de veerkracht van onze Cast Members en de gemeenschap, het enthousiasme van onze bezoekers en fans en het positieve momentum van vele heropeningen in de toeristische sector in heel Europa. We kijken uit naar de terugkeer van onze Cast Members en het heropenen van onze poorten, zodat onze bezoekers weer volop kunnen genieten.”

“We zijn verheugd om te zien dat een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa en de grootste werkgever op één locatie in Frankrijk heropent voor bezoekers en werknemers,” zegt Sophie Huberson, Executive Director van Le Syndicat National des Espaces de Loisirs, d’Attractions et Culturels (SNELAC). “Dit is een belangrijke mijlpaal voor de toerisme- en vrijetijdsindustrie in Frankrijk en zal een cruciale stap zijn in het herstel van onze sector.” SNELAC is de organisatie die themaparken, recreatie- en culturele gebieden in Frankrijk vertegenwoordigt.

Gezondheidsmaatregelen en ervaringen

De gefaseerde heropening zal een bewuste aanpak volgen, met prioriteit op veiligheid en met aangescherpte gezondheidsmaatregelen voor bezoekers en Cast Members. Dit omvat onder andere een beperkt aantal bezoekers en het vooraf registeren of boeken van toegangstickets op datum, zodat de richtlijnen van de overheid met betrekking tot afstand opgevolgd kunnen worden. Als gevolg hiervan zullen sommige ervaringen, shows of evenementen mogelijk niet beschikbaar of kunnen ze worden gewijzigd bij heropening, afhankelijk van de ontwikkeling van de gezondheidsmaatregelen en aanbevelingen van overheidsinstanties. Hieronder vallen onder andere Disney Stars on Parade en de avondshow Disney Illuminations, die op een later tijdstip zullen terugkeren. The Lion King: Rhythms of the Pride Lands en Jungle Book Jive, twee hooggewaardeerde spectaculaire shows, zullen later in de zomer terugkeren.Hoewel de klassieke ontmoetingen met Disney Figuren tijdelijk niet beschikbaar zijn, zijn de Disney Figuren op nieuwe manieren in de parken aanwezig om bezoekers te vermaken en te verrassen. Andere ervaringen zoals speeltuinen en make-over belevingen zijn ook tijdelijk niet beschikbaar. Bovendien worden de FASTPASS services tijdelijk stopgezet om wachtrijbeheer bij de attracties beter mogelijk te maken. Cast Members en bezoekers vanaf 11 jaar zijn verplicht om een mondmasker te dragen tijdens hun bezoek. Meer informatie over de maatregelen is beschikbaar op www.disneylandparis.com.

Tickets en registratieplatform

Aangezien Disneyland Paris bezoekers opnieuw in de magie verwelkomt met een beperkt aantal tickets per dag tijdens de eerste heropeningsfase, zal begin juli een nieuw online registratieplatform beschikbaar komen. Om toegang te garanderen, moeten bezoekers met tickets zonder datum en jaarpashouders zich registeren op dit nieuwe online registratieplatform om gegarandeerd toegang te krijgen tot de parken op de dag naar keuze. Bezoekers die al een ticket op datum hebben, hoeven zich niet te registreren en hebben gegarandeerd toegang. Ook gasten met arrangementen inclusief toegangstickets en verblijf in een Disney Hotel of Disney Nature Resort hebben gegarandeerd toegang voor de duur van hun verblijf en zij hoeven dus geen gebruik te maken van het nieuwe online registratieplatform.

Tickets en arrangementen zijn nu te boeken via de officiële website van het resort, telefonisch via de Disneyland Paris vakantie-experts en via officiële reispartners, met een beperkt aantal tickets per dag tijdens de eerste heropeningsfase. Het is niet mogelijk om tickets ter plaatse te kopen. Om gasten een maximale flexibiliteit te bieden zijn er nieuwe boekingsvoorwaarden beschikbaar waarbij het mogelijk is om een boeking in een Disney Hotel tot zeven dagen voor aankomst kosteloos te annuleren of wijzigen (meer informatie is beschikbaar op www.disneylandparis.com). Terwijl Disneyland Paris zich voorbereidt op de heropening, kunnen bezoekers regelmatig www.disneylandparis.com raadplegen voor de laatste updates. Tot de heropening kan iedereen magie blijven ervaren op https://athome.disneylandparis.com/nl/ en #DisneyMagicMoments gebruiken op social media om verhalen te delen. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier