Regisseur Stany Crets belooft een verrassende feesteditie, waarbij alle registers worden open gezet om er een legendarische "EXTRA LARGE" belevenis van te maken. Orkest, muziek, humor, show... krijgen allemaal een extra dimensie. Stany maakte ook de special guest bekend van de Winterrevue 2019 - EXTRA LARGE : niemand minder dan Luc Caals wordt op het podium herenigd met Dirk Van Vooren. Actrice Helle Vanderheyden maakt haar debuut in de Winterrevue en vervoegt de cast met Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Ann Van den Broeck en Laurenz Hoorelbeke. Net na het persmoment sloegen we een babbel met het komische duo.

Ik ben eerlijk : Luc en Dirk zijn terug herenigd. Ik voel mij gelukkig.

Luc: "Ik ben blij dat jij blij bent. Eerlijk, ik ben ook blij. Ik zag de vorige revue's. Ze waren tof. Het is een nieuw concept en ze brengen dat heel goed. Ik heb het nooit gezegd, maar ze vroegen mij en ik zei natuurlijk direct ja."

Ik denk dat jij hetzelfde gevoel hebt als Luc ?

Dirk (lacht) :"Neen, totaal niet, ik ben gedwongen om met Luc Caals op het podium te staan en dat tegen mij goesting. Ik heb duizend maal gezegd tegen Stany dat ik het niet wilde. Ik wilde liever werken met Jacques Vermeire. Luc Caals is mij blijven opbellen: ik heb ja gezegd en deed alsof ik het echt leuk vond. 't Is geen waar hoor wat ik net allemaal zei. Ik ben natuurlijk ook heel blij."

Wie bedacht eigenlijk het idee om terug samen te werken ?

Dirk: "Dat idee kwam van Stany. Sinds 2015 is hij al de regisseur van de Winterrevue en hij krijgt altijd carte blanche. Hij maakt altijd een script waaraan je maar weinig kan veranderen, ook niet als komiek. Je mag enkel binnen de lijnen uw goesting doen. Het is nu de vijfde editie, een jubileumeditie. Hij kwam met het idee om ons nog eens samen te zetten. Er bestaat nu eenmaal een bepaalde chemie, connectie tussen Luc en mij. Velen noemen ons de Vlaamse Dikken & Den Dunnen. Ik denk dat we daarvoor een breed publiek hebben, zonder Luc erbij gerekend."

Is het niet moeilijk om terug samen te werken. Ik bedoel dan : jullie hebben in 't verleden al zoveel sketchen gebracht. Nu moeten jullie wel luisteren naar iemand anders.

Luc: "Stany doet het al vier jaar. Ik zal wel zien naar wie ik moet luisteren. Als ik er geen zin meer in heb, dan zeg ik tegen Dirk dat het hier stopt. Ik heb nog nooit in een regie gewerkt van Stany, zowel niet tijdens een toneelvoorstelling of tijdens een andere show."

Dirk: "Stany is ook nog understudy. Hij kan een kwartier voor aanvang ook nog steeds inspringen (lacht)."

De cast van de nieuwe Winterrevue EXTRA LARGE., FODI
De cast van de nieuwe Winterrevue EXTRA LARGE. © FODI

Wat zal er in de show voorkomen ? Of is dat al te vroeg om daarover iets te verklappen ?

Dirk: "Het heeft niets met Luc te maken, maar het thema is EXTRA LARGE. We gaan ook uitpakken met een groter orkest. Er worden meer voorstellingen gespeeld, maar liefst 24 in plaats van 20. Ook mag het publiek meer pluimen, meer ballet en veel meer humor verwachten. Mensen zeggen altijd dat er meer sketches in mogen, ook al zitten er al tien in. Er mag qua timing meer humor inzitten dan muziek. Nu hebben we alle troeven in handen om dat extraatje aan te bieden aan het publiek. We hebben een grote show, een fantastische aangever Patrick Onzia, een geweldige comédienne Britt Van der Borght. We zitten met sterke mensen voor de zang én Eric Mellaerts mag ook zijn orkest uitbreiden."

De sketches moeten wel vernieuwend zijn. Het mogen dus geen sketches zijn die jullie in 2003 hebben gebracht ?

Luc: "Neen, dat doen we niet. We mogen bepaalde typetjes niet vergeten. Maar we gaan zeker bepaalde dingen niet doen. Ik ga me gewoon laten verrassen of nieuwe dingen maken maar wat is nieuw ? We zullen wel zien. Ik heb wel voorgesteld om een goede balans te vinden. Het mag niet te veel muziek zijn en ook niet te veel sketches. Het publiek wordt anders ook maar moe. Ik ga nu zien wat er gaat gebeuren en welke sketches er gaan komen. Ik blijf erbij dat sketches moeten groeien."

Hebben jullie elkaar gemist in die jaren ? Jullie hebben elkaar wel regelmatig tegen gekomen in Antwerpen. Hebben jullie dan nooit tegen elkaar gezegd : we gaan terug samen iets doen ?

Luc : "Dat is al gezegd geweest. Telkens als ik Dirk zag, vroeg ik het hem. Ook het publiek vroeg het regelmatig. Ik hoopte stiekem dat het wel nog eens ging gebeuren. Ik heb hem alleszins nooit losgelaten. Nu is het zover hé."

Jullie namen afscheid in augustus 2006. Was het toen ook niet een beetje omdat jullie elkaar moe waren ?

Luc: "Neen, dat zeker niet. We hadden nooit ruzie, maar we voelden dat het op was. We moesten twee shows in één jaar maken, dat ging niet. Al een geluk dat we steun krijgen van Studio 100 voor het décor, want anders ging ons dat nooit gelukt zijn. Onmogelijk ! We hebben ontzettend veel geschreven en we moesten er ooit mee ophouden."

Nu gaan jullie met volle enthousiasme er terug tegen aan ?

Dirk: "Ja inderdaad ! Ik denk dat dit een bottomline is. Het is bijna een nieuwe carrière hé ! Wat er geweest is, is geweest. Stany zegt zelf dat we die oude brol niet meer mogen brengen. Niet dat het echt brol was - want het werd gesmaakt door het publiek - maar we gaan inderdaad niets uit de oude doos halen. We gaan samen nieuwe dingen doen. Misschien wel een beetje uit onze comfortzone stappen, maar daar is Stany voor gekend om daarna zijn eigen sausje erover te gieten. Hij laat de mensen telkens verrassen. In de vier voorbije revues die we gedaan hebben, zaten er heel veel leuke momenten die eerder horen bij het theater maar tegelijkertijd het gevoel geven aan de mensen dat het hier gebeurde. Dat hier en nu is voor hem een leidraad. Hij wil dat de mensen een unieke show zien."

Vijf jaar Winterrevue heet een houten jubileum. Ik heb ze allemaal meegemaakt en we hebben ook gezien dat ieder jaar de lat hoger en hoger wordt gelegd en dat er telkens meer volk komt kijken. Heb je nu al bereikt wat je wilde bereiken met die Winterrevue ?

Dirk : "Ja inderdaad. Dit jaar leggen we de lat niet hoger, maar we leggen hem breeder (lacht). Het beste waarin we geslaagd zijn, is het publiek verjongen en hen kennis laten maken met dat genre, hen aantonen dat het niet enkel voor bomma en bompa is. Een revue kan ook een sexy cachet zijn. Dat is de grootste verdienste die we hebben bereikt in vier jaar tijd. We lieten de mensen kennis maken met iets dat al voor heel veel mensen onder een dikke wolkstof ligt. Gelukkig is die weg, omdat we hebben kunnen laten zien wat we in onze mars hebben."

Ik denk ook dat de voorverkoop zonder problemen gaat en dat mensen weten dat jullie staan voor een hoogstaande show. Dat ze niet meer afwachten tot het laatste moment om tickets te kopen. Juist ?

Dirk: "Vorig jaar bereikten we net geen 14.000 bezoekers. Dit jaar willen we hoger geraken én dat moet mogelijk zijn want er zijn meer shows. We spreken met onze show drie generaties aan : de jeugd, de volwassenen, de senioren of grootouders met de kinderen en kleinkinderen. Ze zitten niet naar elkaar raar te kijken omdat er een vuile mop passeert. Helemaal niet, ze hebben allemaal plezier. De Winterrevue is net als Night of the Proms geworden : 't is in feite om het even wie op het podium staat, de mensen bestellen tickets en komen af. Ze weten dat we zorgen voor een hoogstaande avond." (PADI)

Afspraak Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87 in Antwerpen. Welkom vanaf vrijdag 13 december 2019 tot en met zondag 12 januari 2020. Info en tickets : www.elckerlyc.be.

Regisseur Stany Crets belooft een verrassende feesteditie, waarbij alle registers worden open gezet om er een legendarische "EXTRA LARGE" belevenis van te maken. Orkest, muziek, humor, show... krijgen allemaal een extra dimensie. Stany maakte ook de special guest bekend van de Winterrevue 2019 - EXTRA LARGE : niemand minder dan Luc Caals wordt op het podium herenigd met Dirk Van Vooren. Actrice Helle Vanderheyden maakt haar debuut in de Winterrevue en vervoegt de cast met Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Ann Van den Broeck en Laurenz Hoorelbeke. Net na het persmoment sloegen we een babbel met het komische duo.Ik ben eerlijk : Luc en Dirk zijn terug herenigd. Ik voel mij gelukkig.Luc: "Ik ben blij dat jij blij bent. Eerlijk, ik ben ook blij. Ik zag de vorige revue's. Ze waren tof. Het is een nieuw concept en ze brengen dat heel goed. Ik heb het nooit gezegd, maar ze vroegen mij en ik zei natuurlijk direct ja."Ik denk dat jij hetzelfde gevoel hebt als Luc ?Dirk (lacht) :"Neen, totaal niet, ik ben gedwongen om met Luc Caals op het podium te staan en dat tegen mij goesting. Ik heb duizend maal gezegd tegen Stany dat ik het niet wilde. Ik wilde liever werken met Jacques Vermeire. Luc Caals is mij blijven opbellen: ik heb ja gezegd en deed alsof ik het echt leuk vond. 't Is geen waar hoor wat ik net allemaal zei. Ik ben natuurlijk ook heel blij."Wie bedacht eigenlijk het idee om terug samen te werken ?Dirk: "Dat idee kwam van Stany. Sinds 2015 is hij al de regisseur van de Winterrevue en hij krijgt altijd carte blanche. Hij maakt altijd een script waaraan je maar weinig kan veranderen, ook niet als komiek. Je mag enkel binnen de lijnen uw goesting doen. Het is nu de vijfde editie, een jubileumeditie. Hij kwam met het idee om ons nog eens samen te zetten. Er bestaat nu eenmaal een bepaalde chemie, connectie tussen Luc en mij. Velen noemen ons de Vlaamse Dikken & Den Dunnen. Ik denk dat we daarvoor een breed publiek hebben, zonder Luc erbij gerekend."Is het niet moeilijk om terug samen te werken. Ik bedoel dan : jullie hebben in 't verleden al zoveel sketchen gebracht. Nu moeten jullie wel luisteren naar iemand anders.Luc: "Stany doet het al vier jaar. Ik zal wel zien naar wie ik moet luisteren. Als ik er geen zin meer in heb, dan zeg ik tegen Dirk dat het hier stopt. Ik heb nog nooit in een regie gewerkt van Stany, zowel niet tijdens een toneelvoorstelling of tijdens een andere show."Dirk: "Stany is ook nog understudy. Hij kan een kwartier voor aanvang ook nog steeds inspringen (lacht)."Wat zal er in de show voorkomen ? Of is dat al te vroeg om daarover iets te verklappen ?Dirk: "Het heeft niets met Luc te maken, maar het thema is EXTRA LARGE. We gaan ook uitpakken met een groter orkest. Er worden meer voorstellingen gespeeld, maar liefst 24 in plaats van 20. Ook mag het publiek meer pluimen, meer ballet en veel meer humor verwachten. Mensen zeggen altijd dat er meer sketches in mogen, ook al zitten er al tien in. Er mag qua timing meer humor inzitten dan muziek. Nu hebben we alle troeven in handen om dat extraatje aan te bieden aan het publiek. We hebben een grote show, een fantastische aangever Patrick Onzia, een geweldige comédienne Britt Van der Borght. We zitten met sterke mensen voor de zang én Eric Mellaerts mag ook zijn orkest uitbreiden."De sketches moeten wel vernieuwend zijn. Het mogen dus geen sketches zijn die jullie in 2003 hebben gebracht ?Luc: "Neen, dat doen we niet. We mogen bepaalde typetjes niet vergeten. Maar we gaan zeker bepaalde dingen niet doen. Ik ga me gewoon laten verrassen of nieuwe dingen maken maar wat is nieuw ? We zullen wel zien. Ik heb wel voorgesteld om een goede balans te vinden. Het mag niet te veel muziek zijn en ook niet te veel sketches. Het publiek wordt anders ook maar moe. Ik ga nu zien wat er gaat gebeuren en welke sketches er gaan komen. Ik blijf erbij dat sketches moeten groeien."Hebben jullie elkaar gemist in die jaren ? Jullie hebben elkaar wel regelmatig tegen gekomen in Antwerpen. Hebben jullie dan nooit tegen elkaar gezegd : we gaan terug samen iets doen ?Luc : "Dat is al gezegd geweest. Telkens als ik Dirk zag, vroeg ik het hem. Ook het publiek vroeg het regelmatig. Ik hoopte stiekem dat het wel nog eens ging gebeuren. Ik heb hem alleszins nooit losgelaten. Nu is het zover hé."Jullie namen afscheid in augustus 2006. Was het toen ook niet een beetje omdat jullie elkaar moe waren ?Luc: "Neen, dat zeker niet. We hadden nooit ruzie, maar we voelden dat het op was. We moesten twee shows in één jaar maken, dat ging niet. Al een geluk dat we steun krijgen van Studio 100 voor het décor, want anders ging ons dat nooit gelukt zijn. Onmogelijk ! We hebben ontzettend veel geschreven en we moesten er ooit mee ophouden."Nu gaan jullie met volle enthousiasme er terug tegen aan ?Dirk: "Ja inderdaad ! Ik denk dat dit een bottomline is. Het is bijna een nieuwe carrière hé ! Wat er geweest is, is geweest. Stany zegt zelf dat we die oude brol niet meer mogen brengen. Niet dat het echt brol was - want het werd gesmaakt door het publiek - maar we gaan inderdaad niets uit de oude doos halen. We gaan samen nieuwe dingen doen. Misschien wel een beetje uit onze comfortzone stappen, maar daar is Stany voor gekend om daarna zijn eigen sausje erover te gieten. Hij laat de mensen telkens verrassen. In de vier voorbije revues die we gedaan hebben, zaten er heel veel leuke momenten die eerder horen bij het theater maar tegelijkertijd het gevoel geven aan de mensen dat het hier gebeurde. Dat hier en nu is voor hem een leidraad. Hij wil dat de mensen een unieke show zien."Vijf jaar Winterrevue heet een houten jubileum. Ik heb ze allemaal meegemaakt en we hebben ook gezien dat ieder jaar de lat hoger en hoger wordt gelegd en dat er telkens meer volk komt kijken. Heb je nu al bereikt wat je wilde bereiken met die Winterrevue ?Dirk : "Ja inderdaad. Dit jaar leggen we de lat niet hoger, maar we leggen hem breeder (lacht). Het beste waarin we geslaagd zijn, is het publiek verjongen en hen kennis laten maken met dat genre, hen aantonen dat het niet enkel voor bomma en bompa is. Een revue kan ook een sexy cachet zijn. Dat is de grootste verdienste die we hebben bereikt in vier jaar tijd. We lieten de mensen kennis maken met iets dat al voor heel veel mensen onder een dikke wolkstof ligt. Gelukkig is die weg, omdat we hebben kunnen laten zien wat we in onze mars hebben."Ik denk ook dat de voorverkoop zonder problemen gaat en dat mensen weten dat jullie staan voor een hoogstaande show. Dat ze niet meer afwachten tot het laatste moment om tickets te kopen. Juist ?Dirk: "Vorig jaar bereikten we net geen 14.000 bezoekers. Dit jaar willen we hoger geraken én dat moet mogelijk zijn want er zijn meer shows. We spreken met onze show drie generaties aan : de jeugd, de volwassenen, de senioren of grootouders met de kinderen en kleinkinderen. Ze zitten niet naar elkaar raar te kijken omdat er een vuile mop passeert. Helemaal niet, ze hebben allemaal plezier. De Winterrevue is net als Night of the Proms geworden : 't is in feite om het even wie op het podium staat, de mensen bestellen tickets en komen af. Ze weten dat we zorgen voor een hoogstaande avond." (PADI)