Dirk Duval zingt al sinds zijn prille jeugdjaren. "Ik was zo'n acht jaar toen ik al deel uitmaakte van het kerkkoor in Eeklo, waar ik meestal als solist optrad. Toen was ik nog een sopraan en kon ik met mijn kopstem zingen. Ik ben al heel mijn leven bezig met zingen, vooral in mijn provincie Oost-Vlaanderen. Sinds ik in contact kwam met David Galle van SJG-Events ben ik een trapje hoger geraakt, want mijn optredens volgen elkaar in een snel tempo op. Ik wil benadrukken dat zingen nog altijd een hobby is, niet mijn beroepsbezigheid. Zoals John Miles zingt in zijn klassieker Music was my first love is dat ergens ook bij mij het geval", glimlacht Dirk (66), die zijn muzikale plannen ook moet wijzigen wegens het coronavirus. "Ik verloor al een 30-tal contracten. Natuurlijk hebben al mijn collega-artiesten eveneens geen werk en is het niet enkel mijn persoon die niet kan optreden. De artiesten die dit beroepshalve doen, hebben het wel zwaarder dan ik. Ook andere sectoren zijn enorm zwaar getroffen, zoals de horeca. Als artiest treed ik vaak op in kleine en grote zalen. Die zijn nu volledig gesloten. Erg, heel erg. Belangrijk voor mezelf en voor mijn dierbare is proberen te ontsnappen aan Covid-19. Gezond blijven, dat telt. De opnames van mijn nieuwe dubbel-cd kunnen nu helaas niet doorgaan. Er zijn al negen liedjes opgenomen. Ik sta te popelen om terug te kunnen zingen en die albums te kunnen afwerken. Wanneer mijn nieuwe dubbel-cd uitkomt ? Dat hangt af van het moment dat we het licht op groen krijgen om terug bepaalde verplaatsingen te mogen doen, zonder dat er een boete boven ons hoofd hangt omdat het geen essentiële verplaatsing is. Op mijn toekomstig album prijken er allemaal Engelstalige covers, waaronder heel wat bekende liedjes. Op 24 oktober geef ik een concert met livemuzikanten in zaal Middenstand in Ingelmunster. Ik kijk er naar uit en hoop dat er tegen dan geen sprake meer is van een coronavirus."

Dirk Duval : "Op 24 oktober geef ik een concert met livemuzikanten in Ingelmunster.", PADI/Daniël
Dirk Duval : "Op 24 oktober geef ik een concert met livemuzikanten in Ingelmunster." © PADI/Daniël

Ondertussen werden er een tweetal nieuwe video's van Dirk Duval uitgebracht, die te zien zijn op Ment TV. De meest recente video is 'Hey Louise', een cover van een nummer van Neil Diamond. Voor de Nederlandstalige versie schreef Dirk de tekst. Gelukkig was de clip al gemaakt voor corona zijn intrede deed. (PADI)

Info en boekingen rond Dirk Duval : sjg.events@proximus.be - 0485 28 47 77.

Dirk Duval zingt al sinds zijn prille jeugdjaren. "Ik was zo'n acht jaar toen ik al deel uitmaakte van het kerkkoor in Eeklo, waar ik meestal als solist optrad. Toen was ik nog een sopraan en kon ik met mijn kopstem zingen. Ik ben al heel mijn leven bezig met zingen, vooral in mijn provincie Oost-Vlaanderen. Sinds ik in contact kwam met David Galle van SJG-Events ben ik een trapje hoger geraakt, want mijn optredens volgen elkaar in een snel tempo op. Ik wil benadrukken dat zingen nog altijd een hobby is, niet mijn beroepsbezigheid. Zoals John Miles zingt in zijn klassieker Music was my first love is dat ergens ook bij mij het geval", glimlacht Dirk (66), die zijn muzikale plannen ook moet wijzigen wegens het coronavirus. "Ik verloor al een 30-tal contracten. Natuurlijk hebben al mijn collega-artiesten eveneens geen werk en is het niet enkel mijn persoon die niet kan optreden. De artiesten die dit beroepshalve doen, hebben het wel zwaarder dan ik. Ook andere sectoren zijn enorm zwaar getroffen, zoals de horeca. Als artiest treed ik vaak op in kleine en grote zalen. Die zijn nu volledig gesloten. Erg, heel erg. Belangrijk voor mezelf en voor mijn dierbare is proberen te ontsnappen aan Covid-19. Gezond blijven, dat telt. De opnames van mijn nieuwe dubbel-cd kunnen nu helaas niet doorgaan. Er zijn al negen liedjes opgenomen. Ik sta te popelen om terug te kunnen zingen en die albums te kunnen afwerken. Wanneer mijn nieuwe dubbel-cd uitkomt ? Dat hangt af van het moment dat we het licht op groen krijgen om terug bepaalde verplaatsingen te mogen doen, zonder dat er een boete boven ons hoofd hangt omdat het geen essentiële verplaatsing is. Op mijn toekomstig album prijken er allemaal Engelstalige covers, waaronder heel wat bekende liedjes. Op 24 oktober geef ik een concert met livemuzikanten in zaal Middenstand in Ingelmunster. Ik kijk er naar uit en hoop dat er tegen dan geen sprake meer is van een coronavirus."Ondertussen werden er een tweetal nieuwe video's van Dirk Duval uitgebracht, die te zien zijn op Ment TV. De meest recente video is 'Hey Louise', een cover van een nummer van Neil Diamond. Voor de Nederlandstalige versie schreef Dirk de tekst. Gelukkig was de clip al gemaakt voor corona zijn intrede deed. (PADI)Info en boekingen rond Dirk Duval : sjg.events@proximus.be - 0485 28 47 77.