Dimitri Vantomme uit Moorslede neemt de plaats van Koen Bruggemans in bij Get Ready!

Get Ready! met v.l.n.r. Koen Bruggemans, Dimitri Vantomme, Jimmy Samyn, Glenn De Gendt en Jean-Marie Desreux. (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Met Dimitri Vantomme uit Moorslede telt Get Ready! sinds kort een West-Vlaams lid.

In 1995 werd Get Ready! boven de doopvont gehouden. Eén jaar later scoorden Jimmy Samyn, Koen Bruggemans, Glenn De Gendt én Jean-Marie Desreux al een monsterhit met Diep (zo diep). In de daaropvolgende jaren werd het allemaal goud wat Get Ready! uitbracht. Ze waren niet enkel in ons land, maar ook in het buitenland enorm populair. Eind 2000 ging Get Ready! uit elkaar. Enkele groepsleden gingen solo, andere kozen voor iets anders. Later volgden er enkele comebacks. Twee groepsleden stopten, twee anderen kwamen er bij. In april 2012 stond de band vijf keren op Het Schlagerfestival in Hasselt. Ze traden op voor maar liefst 60.000 mensen. Get Ready! was terug vertrokken. Op 30 november 2019 kondigde Koen Bruggemans aan dat hij nieuwe wegen op beroepsvlak ging bewandelen. Op 11 januari jl. stonden ze een laatste keer samen op het podium. Maar Get Read! stopt niet, want ze hebben een nieuwe vijfde man, namelijk Dimitri Vantomme uit Moorslede.

Dimtri (geboren op 9 mei 1979 in Roeselare) groeide op in Moorslede. Hij volgde een opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Twee jaar later trok hij naar Ter Groene Poorte in Brugge. Pas 18 was Dimitri toen hij uitbater werd van de karaokebar Bonaparte op de Antwerpse Grote Markt. Eén jaar later was hij het gezicht van de groep Spirit. Niet enkel leadzanger Dimitri, maar ook de West-Vlaamse Cleo Baele, Roxane Kalshoek en Anke Fréderick maakten deel uit van deze groep. In 2003 werd hij verkozen bij de beste 50 van Idool. In hetzelfde jaar begon hij met Sodapop. In 2005 scoorde hij een internationale hit met Ooh oh oh oh Ooh en begon hij bij JIM. Hij verzorgde vijf jaar Live is Live, drie seizoenen het legendarische We Like To Party. In 2009 begon hij met TEEK. Sinds 2011 zie je hem ook als opwarmer én presentator bij Ment TV.

Was jij vragende partij om Koen te vervangen of kwam het management zelf bij je aankloppen ?

Dimitri : “Het management van Get Ready! kwam eerst met een ander idee aankloppen, maar omdat ik zo sympathiek was vroegen ze mij om dit te doen (lacht). Neen, eerlijk, we waren in gesprek voor een ander project. Opeens zei Koen dat hij ging stoppen. Ze zochten iemand die kon zingen en vooral ook kon presenteren. Dat ik ook een beetje een gevoel voor ritme heb is mooi meegenomen. Ik vind het een streling voor mijn ego dat ze aan niemand anders de vraag hebben gesteld. Ik had zelfs het gevoel van : wil jij het doen, we willen eigenlijk niemand anders . Ik pas ook echt in de groep. Voor het eerst sinds lang heb ik het gevoel dat ik deel uitmaak van een groter geheel en dat onze ego’s elkaar goed aanvullen. Bijna alsof ik naar een andere school moet en met plezier niet vooraan in de klas ga zitten… “

Hoelang weet je al dat je deel ging uitmaken van Get Ready! ?

Dimitri : “In september 2019 kwam de officiële vraag. Ik vroeg even bedenktijd, maar ik voelde wel meteen een gezonde kriebel in mijn buik. Ik denk dat ik dezelfde dag nog heb terug gebeld naar hun manager Marc.”

Jij bent al zo druk bezig. Hoe ga je dat allemaal combineren ?

Dimitri : “Een optreden van Get Ready! duurt 40 minuten, een optreden met DIMI & De Kasten maximum 90 min en een DJ set of 60 à 120 miniuten. Er is dus wel wat combineren mogelijk.”

Hoe moeilijk is het voor je om die danspasjes aan te leren ? Om al die teksten uit het hoofd aan te leren ?

Dimitri : “Ik had wat schrik voor de choreografieën, maar we hebben de volledige show op zes repetitiedagen erin gekregen. Die teksten gingen ook wel vlot. De meeste songs kende ik al, want je mag niet vergeten dat Get Ready! elf nummer één hits had. Ik werkte toen ook al in de scene en als DJ. Naast de Get Ready! hype kon niemand in die tijd. Zelfs al was je een StuBru luisteraar die alleen maar De Morgen las…, dan nog zong je mee.”

Ben je tijdelijk bij de groep ? Misschien keert Koen toch nog terug op zijn nieuwe beroepsbeslissing ?

Dimitri : “Get Ready bestaat tegenwoordig uit vijf personen. Koen zal altijd een onderdeel van Get Ready! zijn en blijven. Ik voelde dat al meteen tijdens de eerste optredens die we deden begin januari, maar of Koen in de toekomst nog veel op ‘t podium zal staan dat denk ik niet. Trouwens, ik sprak je eerder al over ‘dat project’ waar ik eerst voor gevraagd werd. Misschien moet ik ooit wel vragen aan Koen om me te vervangen (glimlacht). Maar ik ben nog met iets bezig. Ik zou de lezers willen vragen om ogen en oren goed open te houden…”

Hoe is de respons bij de fans ?

Dimitri : “Zoals ik al zei : de fans van Get Ready! zijn die-hearts. Iedere artiest zegt altijd dat zijn fans de beste zijn en heel wat fans die mij al lang volgen zijn of waren fans van Get Ready!. Er was dus daar een opening. Nu we al enkelen optredens verder zijn kan ik zeggen dat de fans van Get Ready! de béste zijn, want sindsdien zijn ze ook fan van mij. Zelfs Glenn en Jimmy hebben mijn facebookpagina al een like gegeven, leuk toch.”

West-Vlaanderen blijft ook Get Ready! trouw. Juist toch ?

Dimitri : “Natuurlijk, we staan hier vaak op het podium. Waar ik vooral naar uitkijk, is ons optreden tijdens de zomer op Kamping Kitsch in Kortrijk. Maar zover is het nog niet. Op 15 februari sta ik als dj op de laatste Superprestige in Middelkerke. Op 28 maart in Torhout. Op Paaszondag is er een namiddagvullend programma op de Wijkfeesten van de Vierkaven in mijn geboortedorp Moorslede, waar ik ook nog altijd woon.” (PADI)

Info : www.getready.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier