Op 1 maart zong Dennie een laatste keer tijdens een optreden in Zelzate. Op 12 maart nam hij in de studio wel nog een duet op met Michel Van den Brande. Plots ging ons land in lockdown en mocht Dennie ook thuis blijven. "Ik had dit niet verwacht. Ik dacht dat deze storm snel zou gaan liggen, maar niet dus. Tijdens de voorbije weken kon ik mij voltijds bezig houden met mijn zoontje van vier. Na meer dan 30 jaar in de showbizz heb ik er geen probleem mee om even afstand te nemen. In 't begin deed het zelfs goed, maar nu begint het toch terug te kriebelen", zegt Dennie. "Ik ga bijna dagelijks joggen of fietsen en ik heb dus ook mijn bezigheid met mijn zoon Jasper. Verder schreef ik wat nieuwe nummers voor diverse artiesten en uiteraard voor mezelf. Ik doe ook wat promotie voor andere artiesten. Ik verveelde mij niet, maar ik wil nu toch wel heel snel opnieuw op een podium staan. Het duurt al lang genoeg."

Dennie is niet geschrokken van een lockdown in 2020. "Ik vrees dat we vroeg of laat misschien ook nog wel een oorlog krijgen", zucht hij, waarna hij stilstond bij zijn vele optredens die zijn verplaatst. "Ik zit al lang in het vak. Ik heb wel een buffer kunnen opbouwen. Financieel maak ik me niet echt zorgen. Uiteraard mag dit geen jaren aanhouden, want dan is het natuurlijk een ander verhaal. Over hoeveel optredens het gaat is nog niet duidelijk, want er worden nog regelmatig optredens geannuleerd of verplaatst. Ik vrees dat ik dit jaar niet veel meer ga optreden. Ik treed ook vaak op voor een ouder publiek en deze mensen verwacht ik de eerste maanden nog niet in een zaal of dancing. Maar het belangrijkste blijft nog altijd dat mijn familie en ikzelf zijn gespaard van corona. Onder mijn oudere fans moest ik jammer genoeg toch enkele mensen afgeven." Welke plannen had Dennie tijdens deze coronaperiode ? En nadien ? "Vooral optreden tijdens een zeer drukke zomer, maar sommige weekends van bijna tien optredens zijn weggevallen. Ook mijn jaarlijkse drukbezette fanreizen naar Duitsland zijn gecanceld en mijn duetsingle met Michel Van den Brande hebben we moeten uitstellen. Een meezinger over "2 glazen bier" en "feestjes bouwen in de kroeg" is nu niet echt van toepassing. Nu de cafés terug open zijn denken we eraan om in juli toch onze single te releasen. Wat ik denk over corona in de toekomst ? Ik vrees dat onze sector nooit meer gaat worden zoals vroeger. Ik denk dat beginnende artiesten best uitkijken naar een andere job willen ze hun kost blijven verdienen." (PADI)

Volgens Dennie breken er moeilijke tijden aan voor beginnende artiesten., PADI/Daniël
Volgens Dennie breken er moeilijke tijden aan voor beginnende artiesten. © PADI/Daniël
Op 1 maart zong Dennie een laatste keer tijdens een optreden in Zelzate. Op 12 maart nam hij in de studio wel nog een duet op met Michel Van den Brande. Plots ging ons land in lockdown en mocht Dennie ook thuis blijven. "Ik had dit niet verwacht. Ik dacht dat deze storm snel zou gaan liggen, maar niet dus. Tijdens de voorbije weken kon ik mij voltijds bezig houden met mijn zoontje van vier. Na meer dan 30 jaar in de showbizz heb ik er geen probleem mee om even afstand te nemen. In 't begin deed het zelfs goed, maar nu begint het toch terug te kriebelen", zegt Dennie. "Ik ga bijna dagelijks joggen of fietsen en ik heb dus ook mijn bezigheid met mijn zoon Jasper. Verder schreef ik wat nieuwe nummers voor diverse artiesten en uiteraard voor mezelf. Ik doe ook wat promotie voor andere artiesten. Ik verveelde mij niet, maar ik wil nu toch wel heel snel opnieuw op een podium staan. Het duurt al lang genoeg."Dennie is niet geschrokken van een lockdown in 2020. "Ik vrees dat we vroeg of laat misschien ook nog wel een oorlog krijgen", zucht hij, waarna hij stilstond bij zijn vele optredens die zijn verplaatst. "Ik zit al lang in het vak. Ik heb wel een buffer kunnen opbouwen. Financieel maak ik me niet echt zorgen. Uiteraard mag dit geen jaren aanhouden, want dan is het natuurlijk een ander verhaal. Over hoeveel optredens het gaat is nog niet duidelijk, want er worden nog regelmatig optredens geannuleerd of verplaatst. Ik vrees dat ik dit jaar niet veel meer ga optreden. Ik treed ook vaak op voor een ouder publiek en deze mensen verwacht ik de eerste maanden nog niet in een zaal of dancing. Maar het belangrijkste blijft nog altijd dat mijn familie en ikzelf zijn gespaard van corona. Onder mijn oudere fans moest ik jammer genoeg toch enkele mensen afgeven." Welke plannen had Dennie tijdens deze coronaperiode ? En nadien ? "Vooral optreden tijdens een zeer drukke zomer, maar sommige weekends van bijna tien optredens zijn weggevallen. Ook mijn jaarlijkse drukbezette fanreizen naar Duitsland zijn gecanceld en mijn duetsingle met Michel Van den Brande hebben we moeten uitstellen. Een meezinger over "2 glazen bier" en "feestjes bouwen in de kroeg" is nu niet echt van toepassing. Nu de cafés terug open zijn denken we eraan om in juli toch onze single te releasen. Wat ik denk over corona in de toekomst ? Ik vrees dat onze sector nooit meer gaat worden zoals vroeger. Ik denk dat beginnende artiesten best uitkijken naar een andere job willen ze hun kost blijven verdienen." (PADI)