De Nacht van de Magie met internationale namen tijdens de Brugse Meifoor

Patrick Pickart (rechts), samen met Pieter De Wulf van Comedyshows. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zaterdag 20 april is De Nacht van de Magie te beleven in het Concertgebouw van Brugge en dit tijdens het eerste weekend van de Meifoor. De Brugse organisatoren van de Comedyshows.be halen de crème de la crème van het nationale en internationale goochelgebeuren naar Brugge.

De locatie en het tijdstip werden met zeer welbepaalde beweegredenen vastgelegd. De Brugse Meifoor kent namelijk een rijke geschiedenis die doorspekt is van goochelen en magie. In een ontvangen geïllustreerde infomap zit nooit eerder vertoond beeldmateriaal over goochelen in Brugge vanaf de Middeleeuwen tot de jaren zeventig. Goochelen is in de voorbije jaren uitgegroeid tot een ware hype. Op tv-zenders zijn de goochelaars niet meer weg te slaan: Nicolas (vtm), Dynamo (BBC-UK), David Blaine (ABC-US)… Ook uit de Got Talent Shows worden goochelaars massaal opgepikt en dat in verschillende landen. De strafste stunts groeien uit tot trending YouTube hits en net daar speelt De Nacht van de Magie op in. De Nacht van de Magie pakt uit met de baseline: A time warp into the future. De show loodst de bezoeker naar de toekomst van het goochelen : die is snel, gevaarlijk en razend spannend. Soe Nsuki, gastvrouw van de avond, neemt het publiek mee op reis en ontdekt er de ongekende mogelijkheden van wat nog komen moet.

Deze show kwam tot stand met de hulp van de Tax Shelter maatregel en dat zorgt ervoor dat giganten uit de internationale goochelwereld naar Brugge afzakken. Overzeese geweldenaars zullen het publiek verwonderen tijdens de Brugse Nacht van de Magie. Jamie Allan is een Brit die de bijnaam iMagician krijgt aangemeten. Met digitale toepassingen bedenkt, ontwikkelt en voert hij de meest futuristische huzarenstukjes uit. Hij katapulteert de toeschouwer naar de toekomst van het goochelen met ijzingwekkend blitse acts. De Canadees Matt Johnson zal op zijn beurt de adem van het publiek ontnemen bij stunts op leven en dood. Zijn deelname aan Britains Got Talent ging als een schokgolf door het Verenigd Koninkrijk. Met YouTube fragmenten die tegen 40 miljoen hits aanleunen, bekeken in meer dan zestig landen, is hij een fenomeen die waanzinnige trucs brengt. Zowel Jamie Allan als Matt Johnson spelen in Brugge een exclusieve show op het Europese vaste land.

Maar ook uit eigen land wordt de absolute top naar Brugge gehaald. De magistrale mentalist Gili staat steeds garant om volle zalen na afloop vol verwarring en ongeloof huiswaarts te sturen. Ook op De Nacht van de Magie zal Gili op slinkse en systematische wijze het voltallige publiek bespelen. De tweede nationale topact die hoge ogen gooit is Patrick Pickart. Hij brengt zijn publiek in vervoering door hen binnen te brengen in de mystieke wereld van de hypnose. Deze surrealistische act maakte furore in Belgium’s Got Talent. Hij liet er met open geest het onmogelijke gebeuren : jury en publiek waren met verstomming geslagen. Het duo Kurt Demey en Stefan Pridaen is de derde nationale topact die op de affiche prijkt. Met hun illuster mentalisme brengen ze interactief belevingstheater doorspekt van beeldende poëzie, surrealisme en symboliek. De tandem schopten het tot de finale van Belgium’s Got Talent.

Maar er is meer: de magie zal niet enkel op het podium van het Brugse Concertgebouw te zien zijn. De Nacht van de Magie gaat er prat op om als grootste goochelevent van de Benelux het publiek in de juiste setting te brengen bij het betreden van de inkomhal. Randanimatie, een heus magisch diner met tafelgoochelaars, gethematiseerde fotobooth… Het kadert allemaal in de sfeer van een sensationele avond vol magie, illusie en verbluffing. Dat De Nacht van de Magie in Brugge plaatsvindt is helemaal geen toeval. De stad verwelkomt sinds de middeleeuwen de meest fantastische goochelaars. Eerst met de jaarmarkten, later met de Meifoor. Het is dan ook geen toeval dat De Nacht van de Magie plaatsvindt op zaterdag 20 april, het eerste weekend van de Meifoor. Het majestueuze Concertgebouw verwelkomt een spervuur aan nationale en internationale topacts, die het publiek binnen brengen in de sensationele wereld van het goochelen anno 2019. Als je het ons vraagt, een sterke aanrader!

De Nacht van de Magie: A time warp into the future. Tickets/info: www.denachtvandemagie.be.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier