David Vandyck vult vrije tijd op met het vervaardigen van nieuwe schilderijen én koken

David vult zijn vrije tijd nu op met vooral het maken van nieuwe schilderijen.
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Ook David Vandyck ziet een pak optredens aan zich voorbij gaan. De zanger uit Zedelgem is bezig met het werken aan nieuw materiaal, maar opnemen in een studio is nog niet voor morgen. In zijn vrije tijd schildert David. Als van jongs af hield hij van schilderen. David staat ook graag aan het kookfornuis. We sloegen een praatje met deze sympathieke West-Vlaamse zanger.

David was tien jaar toen hij les volgde aan de Stedelijke Kunstacademie in Waregem, waar hij opgroeide. “Als kind kon ik me immers al uren bezighouden met tekenen. Ook op school keek ik enorm uit naar de plastische opvoeding, omdat ik dan volledig mijn creativiteit z’n gang kon laten gaan. Door de coronacrisis heb ik nu inderdaad weer wat meer tijd om mij hier op toe te leggen”, vertelt David. “De potloden en kwasten hebben lange tijd in de lade gelegen, omdat het me gewoon aan tijd ontbrak. Al ben ik de laatste jaren altijd al wat bezig geweest met acrylverf of teken- en pastelkrijt. Maar in de afgelopen weken is het inderdaad weer meer beginnen kriebelen en ben ik me meer gaan toeleggen op aquarel. Ik kom er helemaal van tot rust. Anderzijds merk ik dat het me ook inspireert op muzikaal vlak, want tijdens het tekenen en schilderen ontstaan ideeën voor nieuwe songs.”

David schildert nu rond één thema, namelijk Parijs. “Ik ben mateloos verliefd op deze stad en haar veelzijdigheid en dat zorgt voor heel wat inspiratie. Ik zie het ook ruim, want de thema’s die ik schilder hebben rechtstreeks of onrechtstreeks met Parijs te maken. Ik schilder zowel stadsgedeeltes, als details of sfeer als portretten”, vertelt hij verder. “In het verleden heb ik nog niet tentoongesteld, maar ik ben het wel van plan te doen in de toekomst, na deze coronatijd. Als ik tenminste voldoende werken heb uitgewerkt rond het thema Parijs, wil ik ze heel graag laten zien en misschien ook wat werkjes verkopen. Mijn grote voorbeelden in de schilderkunst ? Natuurlijk heb ik er, maar die liggen soms mijlen ver van elkaar qua stijl. Drop me bijvoorbeeld in het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum in Amsterdam en je bent me een hele dag kwijt. De techniek die Vincent Van Gogh gebruikte, vind ik heel bijzonder en uniek, anderzijds ben ik ook een hele grote fan van Roger Raveel die ook een heel uitgesproken stijl had.”

David werkt ook aan nieuw materiaal, maar naar de studio trekken is nog niet voor morgen.
David werkt ook aan nieuw materiaal, maar naar de studio trekken is nog niet voor morgen.© PADI/Daniël

Doet David in deze coronatijden nog iets anders dan schilderen ? Nog een bepaalde hobby die velen niet weten ? “Ik hou enorm van koken en dat doe ik nu nog uitgebreider. Ik probeer ook om mijn kooktechnieken te finetunen en moeilijkere bereidingen klaar te maken. Gastronomie heeft me al altijd gefascineerd en daarom moet het niet eens culinair hoogstaand te zijn. Het mag uiteraard hé (lacht). Ik kan evengoed genieten van een vers gemaakte vol-au-vent, stoverij, steak tartaar of stoemp met worst als van een zeven-gangen-menu in een sterrenrestaurant. Ook bak ik heel graag cakes en taarten. Wie me volgt op Instagram of Facebook ziet zeker af en toe wat passeren. Ook van mijn schilderwerk trouwens”, benadrukt David, die ook denkt aan de toekomst, aan de tijd nà corona. “Ik werk momenteel aan nieuw materiaal. Opnemen in de studio is momenteel wat moeilijker gezien deze coronatijd, maar daar komt hopelijk wel verandering in. Van zodra nieuw werk klaar is, gaan we ook releasen. Een deadline stel ik niet voorop. Het moet vooral goed zijn en iets wat ik helemaal voel. Ik denk wel dat er dit jaar nog een of meerdere singles uitkomen, maar een album zie ik eerder in 2021 verschijnen.” (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier