Is twee shows niet te weinig voor twee bejubelde artiesten als jullie in Nederland of komt dat door tijdsgebrek dat er maar twee shows zijn vastgelegd?

Nick: "Dat komt door 't laatste. We weten ook wel dat twee shows veel te weinig zijn. We zijn slachtoffer geworden van onze eigen agenda in Nederland die volstaat met shows, festivals en tv-shows. We zijn al blij dat we tijd konden maken voor onze Vlaamse fans."

Ik wil even stilstaan bij jullie collega André Hazes (Jr.) die moest knokken om in Vlaanderen écht aan de bak te komen. Hij maakte een parcours mee met vallen en opstaan. Plots begon 'Leef' een eigen leven te leiden en kon hij zelfs een Lotto Arena vullen. Die Nederlandse artiest blijft hot in Vlaanderen. Hebben Nick & Simon ook een duwtje nodig om echt hot te worden in Vlaanderen? Of zijn jullie al tevreden met de bekendheid die jullie hebben?

Simon: Dat is een goeie vraag. Ik denk dat je altijd een balans moet vinden tussen wat je nu al hebt en hongerig zijn naar meer. Het maakt niet uit hoeveel succes je hebt, maar zo'n gevoel moet je hebben. Als je op een gegeven moment verzadigd bent in je eigen succes, dan kan het wel eens heel gevaarlijk worden. Wij zijn veel schrijfsessies aan het plannen. Ook voor onze tournee plannen we veel en eveneens om naar Vlaanderen te komen doen we ons best. Maar het kan altijd beter, zeker ?"

Jullie tour staat gelijk met een nieuwe single 'Hier en Nu', een nummer geschreven door Jaap Kwakman. Welk verhaal schuilt hierachter?

Nick: "Dit liedis geschreven voor de liveshows en is ontstaan uit een liveshows. We stonden vorig jaar op een festival in Noord-Holland. We stonden daar ongepland, want we vielen in voor een andere act. We zeiden dat ook open tegen het publiek, want het publiek verwachtte ons niet. We zeiden wel tegen het publiek dat we er toch een groots feest van zouden maken. Het publiek begreep dat en we werden echt omarmt en het was een magisch uur. We werden opgetild door de vibe en dat liet zo'n indruk na. Na afloop zeiden we: " Dit verdient een lied!". We werden er zo ingezogen en zo is het nummer ontstaan."

We moeten onszelf uitdagen en blijven vernieuwen. Altijd maar opnieuw, blijven vernieuwen, ons blijven inzetten. - Simon

Ik was al meerdere keren te gast in Volendam met het prachtige water. Hier in Oostende heb je zelfs een prachtig strand. Kan je Oostende vergelijken met Volendam?

Simon: "Ja, ergens wel. Als er mensen komen naar Volendam hebben ze meteen een vakantiegevoel. Dat is ook het gevoel wat we hier hebben. Alleen in Volendam hebben we een rivier, maar er is wel een overeenkomst."

Worden jullie concerten een typisch Nick & Simon-concert of werken jullie iets anders uit?

Nick: "Dit wordt een echt Nick & Simon-concert. We gaan nog veel repeteren om een dynamische sound te maken. Onze nieuwe single scoort ook goed. Die wordt veel gedraaid bij Radio 2. We keren ook terug in de tijd naar ons eerder werk."

Binnenkort staan jullie twee maal in een uitverkochte Nederlandse Ziggo Dome. Blijf je onder de indruk van het succes?

Simon: "Het succes went niet. We kregen geen garantie of dit wel zou lukken, want we deden nog nooit een concert in de Ziggo Dome. We leerden opeens een hele andere spanning kennen. Hoe gaat het lopen? Het ging goed. Het is al uitverkocht. Het succes went echter niet. Sterker nog, je kent de klassieke uitspraak waar men zegt dat het moeilijk is om aan de top te blijven en dat voel ook zo aan. We moeten onszelf uitdagen en blijven vernieuwen. Altijd maar opnieuw, blijven vernieuwen, ons blijven inzetten."

Zijn jullie nog bezig met televisie programma's in Nederland?

Nick: "We hebben net opnames afgerond en dat heet Mannen Van Taal. Dit wordt op donderdag 7 maart uitgezonden op SBS. Ik denk niet dat het in Vlaanderen te bekijken is. Wij hebben een goeie tv carrière in Nederland. In juli wordt er weer iets opgenomen. Ik kan daar niks over zeggen, maar jullie Vlamingen zullen het wel kunnen zien. Het leuke is dat muziek en tv werkt bij ons."

Jullie nodigen ook David Vandyck uit. Wat is jullie band? Of zagen jullie elkaar pas nu voor de eerste keer?

Simon: "Neen, we zagen elkaar al wel vaker. Anderhalf jaar geleden deden wij promotie in Antwerpen voor ons album Aangenaam. Dat album werd getekend bij Warner en dat is ook de platenlabel van David. We kwamen elkaar daar ook tegen. We begonnen te praten over muziek. Sindsdien schrijft en produceert Gordon Groothedde zijn muziek en dat is ook al link tussen ons, want Gordon is ook al jaar en dag onze vaste producer. Het is een logische band dat we voor David kozen."

Op de zeedijk van Oostende. Het Nederlandse duo Nick & Simon, samen met zanger David Vandyck (midden) uit Zedelgem. © FODI

David komt enkel naar het concert in Oostende. Gaan jullie iets samen doen?

Simon: "Wil je dat weten, dan zal je daarvoor op 14 juni naar het Kursaal moeten afzakken. We zijn nog invulling aan het geven aan de show. Maar het behoort zeker tot één van de mogelijkheden."

David, een West-Vlaming die een voorprogramma mag doen van een bekend Nederlands duo. Heb je daarvoor veel moeten lobbyen?

David (lacht): Neen, ik voel me ongelofelijk vereerd dat ik dat mag doen. Zoals ze al eerder zeiden kwamen we elkaar voor het eerst tegen in Antwerpen. Toen waren ze oprecht benieuwd naar wat ik deed. Ze vroegen hoe mijn muzikaal parcours eruit ziet, want toen was er nog geen sprake van een samenwerking met Gordon. Hij is er pas een maand later bijgekomen. We hielden wel contact en zo is de bal begonnen met rollen."

Je hebt wel een boontje voor Nederlanders hé? Je werkte onlangs nog samen met Thomas Berge. Zijn Nederlanders beter dan Vlamingen?

David: "Als ik nu kijk naar mijn carrière dan heb ik inderdaad enkel met Nederlanders een duet opgenomen. Voor mij is Nederland een soort van thuis komen. Dat is heel raar... Ik denk dat ik in mijn ander leven een Nederlander was. Ik zeg dat echt heel oprecht. Trouwens, aan mijn vaders kant zit er Nederlandse roots in. Als ik over de grens rij, voel ik zo'n rust op mijn schouders. Ook als ik samen werk met Nederlanders klikt het geweldig."

Hoe goed kende je vooraf deze artiesten?

David : "Zéér goed. Ik volg ze op de voet. Bij het begin van hun carrière al. Heel in het begin zat ik bij Thienpont. Uit interesse volgde ik hen ook. Ik heb een grote affiniteit met alles wat uit Nederland komt. Hun hele parcours ken ik en petje af voor hen. Ze spelen twee keer in de Ziggo Dome. Daarnaast hun theatertour en die succesvolle albums die ze brengen. Chapeau".

Voor mij is Nederland een soort van thuis komen. Dat is heel raar... Ik denk dat ik in mijn ander leven een Nederlander was. - David Vandyck

Welk liedje hoor je het liefst van hen?

David : "Dat is een moeilijke keuze...Van Tijd vind ik fantastisch. Héél veel nummers vind ik goed. Ik hou ook van melancholische stukken, dat vind ik ook leuk. Ik vind hen steengoed in wat ze doen."

Een duet zit er aan te komen? Of niet? Of zijn ze niet te betalen? Zou je dat willen doen?

David: "Ik wil dat zeker doen, ja!"

Wat ga jij zingen in hun voorprogramma?

David: "Zeker Ik Leef Voor Jou. Dat was een groot succes de voorbije zomer. En zoals Nick al zei, we moeten nog kijken wat past. De nieuwe single Beiregoe doet het ook goed. Ik kan geen oorzaak geven waarom dat lied het zo goed doet. Dat wordt opgepikt, veel gedraaid en ik ben heel gelukkig. Het wordt echt omarmd."

2019 wordt ook voor jou een belangrijk jaar want je staat in de Lotto Arena met Dana Winner. Het is niet moeilijk om daar te staan wanneer je dezelfde manager hebt. Komt dat door die samenwerking met je manager?

David: "Ja en nee. Dana en ik kennen elkaar omdat we inderdaad hetzelfde management hebben, maar dat is niet voor de hand liggend. Ik vind het een hele grote eer dat ik in de Lotto Arena mag staan. Ik kijk er echt naar uit. Het wordt kicken."

Heb je een sterke band met Het Kursaal in Oostende?

David: "Natuurlijk, ik trad er al een paar keer op, waaronder met het concept Sterren Aan Zee."

(PADI)

Vrijdag 14 juni, Kursaal Oostende: Nick & Simon met voorprogramma David Vandyck. Tickets: 39,50 en 48,50 euro. Tickets en info: 0479 31 84 55 - www.concertevents.be

Is twee shows niet te weinig voor twee bejubelde artiesten als jullie in Nederland of komt dat door tijdsgebrek dat er maar twee shows zijn vastgelegd?Nick: "Dat komt door 't laatste. We weten ook wel dat twee shows veel te weinig zijn. We zijn slachtoffer geworden van onze eigen agenda in Nederland die volstaat met shows, festivals en tv-shows. We zijn al blij dat we tijd konden maken voor onze Vlaamse fans."Ik wil even stilstaan bij jullie collega André Hazes (Jr.) die moest knokken om in Vlaanderen écht aan de bak te komen. Hij maakte een parcours mee met vallen en opstaan. Plots begon 'Leef' een eigen leven te leiden en kon hij zelfs een Lotto Arena vullen. Die Nederlandse artiest blijft hot in Vlaanderen. Hebben Nick & Simon ook een duwtje nodig om echt hot te worden in Vlaanderen? Of zijn jullie al tevreden met de bekendheid die jullie hebben?Simon: Dat is een goeie vraag. Ik denk dat je altijd een balans moet vinden tussen wat je nu al hebt en hongerig zijn naar meer. Het maakt niet uit hoeveel succes je hebt, maar zo'n gevoel moet je hebben. Als je op een gegeven moment verzadigd bent in je eigen succes, dan kan het wel eens heel gevaarlijk worden. Wij zijn veel schrijfsessies aan het plannen. Ook voor onze tournee plannen we veel en eveneens om naar Vlaanderen te komen doen we ons best. Maar het kan altijd beter, zeker ?"Jullie tour staat gelijk met een nieuwe single 'Hier en Nu', een nummer geschreven door Jaap Kwakman. Welk verhaal schuilt hierachter?Nick: "Dit liedis geschreven voor de liveshows en is ontstaan uit een liveshows. We stonden vorig jaar op een festival in Noord-Holland. We stonden daar ongepland, want we vielen in voor een andere act. We zeiden dat ook open tegen het publiek, want het publiek verwachtte ons niet. We zeiden wel tegen het publiek dat we er toch een groots feest van zouden maken. Het publiek begreep dat en we werden echt omarmt en het was een magisch uur. We werden opgetild door de vibe en dat liet zo'n indruk na. Na afloop zeiden we: " Dit verdient een lied!". We werden er zo ingezogen en zo is het nummer ontstaan."Ik was al meerdere keren te gast in Volendam met het prachtige water. Hier in Oostende heb je zelfs een prachtig strand. Kan je Oostende vergelijken met Volendam?Simon: "Ja, ergens wel. Als er mensen komen naar Volendam hebben ze meteen een vakantiegevoel. Dat is ook het gevoel wat we hier hebben. Alleen in Volendam hebben we een rivier, maar er is wel een overeenkomst."Worden jullie concerten een typisch Nick & Simon-concert of werken jullie iets anders uit?Nick: "Dit wordt een echt Nick & Simon-concert. We gaan nog veel repeteren om een dynamische sound te maken. Onze nieuwe single scoort ook goed. Die wordt veel gedraaid bij Radio 2. We keren ook terug in de tijd naar ons eerder werk."Binnenkort staan jullie twee maal in een uitverkochte Nederlandse Ziggo Dome. Blijf je onder de indruk van het succes?Simon: "Het succes went niet. We kregen geen garantie of dit wel zou lukken, want we deden nog nooit een concert in de Ziggo Dome. We leerden opeens een hele andere spanning kennen. Hoe gaat het lopen? Het ging goed. Het is al uitverkocht. Het succes went echter niet. Sterker nog, je kent de klassieke uitspraak waar men zegt dat het moeilijk is om aan de top te blijven en dat voel ook zo aan. We moeten onszelf uitdagen en blijven vernieuwen. Altijd maar opnieuw, blijven vernieuwen, ons blijven inzetten."Zijn jullie nog bezig met televisie programma's in Nederland?Nick: "We hebben net opnames afgerond en dat heet Mannen Van Taal. Dit wordt op donderdag 7 maart uitgezonden op SBS. Ik denk niet dat het in Vlaanderen te bekijken is. Wij hebben een goeie tv carrière in Nederland. In juli wordt er weer iets opgenomen. Ik kan daar niks over zeggen, maar jullie Vlamingen zullen het wel kunnen zien. Het leuke is dat muziek en tv werkt bij ons."Jullie nodigen ook David Vandyck uit. Wat is jullie band? Of zagen jullie elkaar pas nu voor de eerste keer?Simon: "Neen, we zagen elkaar al wel vaker. Anderhalf jaar geleden deden wij promotie in Antwerpen voor ons album Aangenaam. Dat album werd getekend bij Warner en dat is ook de platenlabel van David. We kwamen elkaar daar ook tegen. We begonnen te praten over muziek. Sindsdien schrijft en produceert Gordon Groothedde zijn muziek en dat is ook al link tussen ons, want Gordon is ook al jaar en dag onze vaste producer. Het is een logische band dat we voor David kozen."David komt enkel naar het concert in Oostende. Gaan jullie iets samen doen?Simon: "Wil je dat weten, dan zal je daarvoor op 14 juni naar het Kursaal moeten afzakken. We zijn nog invulling aan het geven aan de show. Maar het behoort zeker tot één van de mogelijkheden."David, een West-Vlaming die een voorprogramma mag doen van een bekend Nederlands duo. Heb je daarvoor veel moeten lobbyen?David (lacht): Neen, ik voel me ongelofelijk vereerd dat ik dat mag doen. Zoals ze al eerder zeiden kwamen we elkaar voor het eerst tegen in Antwerpen. Toen waren ze oprecht benieuwd naar wat ik deed. Ze vroegen hoe mijn muzikaal parcours eruit ziet, want toen was er nog geen sprake van een samenwerking met Gordon. Hij is er pas een maand later bijgekomen. We hielden wel contact en zo is de bal begonnen met rollen."Je hebt wel een boontje voor Nederlanders hé? Je werkte onlangs nog samen met Thomas Berge. Zijn Nederlanders beter dan Vlamingen?David: "Als ik nu kijk naar mijn carrière dan heb ik inderdaad enkel met Nederlanders een duet opgenomen. Voor mij is Nederland een soort van thuis komen. Dat is heel raar... Ik denk dat ik in mijn ander leven een Nederlander was. Ik zeg dat echt heel oprecht. Trouwens, aan mijn vaders kant zit er Nederlandse roots in. Als ik over de grens rij, voel ik zo'n rust op mijn schouders. Ook als ik samen werk met Nederlanders klikt het geweldig."Hoe goed kende je vooraf deze artiesten?David : "Zéér goed. Ik volg ze op de voet. Bij het begin van hun carrière al. Heel in het begin zat ik bij Thienpont. Uit interesse volgde ik hen ook. Ik heb een grote affiniteit met alles wat uit Nederland komt. Hun hele parcours ken ik en petje af voor hen. Ze spelen twee keer in de Ziggo Dome. Daarnaast hun theatertour en die succesvolle albums die ze brengen. Chapeau".Welk liedje hoor je het liefst van hen?David : "Dat is een moeilijke keuze...Van Tijd vind ik fantastisch. Héél veel nummers vind ik goed. Ik hou ook van melancholische stukken, dat vind ik ook leuk. Ik vind hen steengoed in wat ze doen." Een duet zit er aan te komen? Of niet? Of zijn ze niet te betalen? Zou je dat willen doen?David: "Ik wil dat zeker doen, ja!"Wat ga jij zingen in hun voorprogramma?David: "Zeker Ik Leef Voor Jou. Dat was een groot succes de voorbije zomer. En zoals Nick al zei, we moeten nog kijken wat past. De nieuwe single Beiregoe doet het ook goed. Ik kan geen oorzaak geven waarom dat lied het zo goed doet. Dat wordt opgepikt, veel gedraaid en ik ben heel gelukkig. Het wordt echt omarmd."2019 wordt ook voor jou een belangrijk jaar want je staat in de Lotto Arena met Dana Winner. Het is niet moeilijk om daar te staan wanneer je dezelfde manager hebt. Komt dat door die samenwerking met je manager?David: "Ja en nee. Dana en ik kennen elkaar omdat we inderdaad hetzelfde management hebben, maar dat is niet voor de hand liggend. Ik vind het een hele grote eer dat ik in de Lotto Arena mag staan. Ik kijk er echt naar uit. Het wordt kicken."Heb je een sterke band met Het Kursaal in Oostende?David: "Natuurlijk, ik trad er al een paar keer op, waaronder met het concept Sterren Aan Zee." (PADI)