Met die single willen ze een positieve boodschap uitdragen en mensen die kampen met eenzaamheid een warm hart toedragen. Deze single is ook een duidelijke oproep om sociaal isolement wat meer aandacht te geven. David en Thomas willen dit thema bespreekbaar maken en hopen dat we met z'n allen wat meer tijd kunnen vrij maken voor onze ouders, buren, kennissen of mensen die we tegenkomen doorheen ons drukke leven.

Via hun muziek proberen David en Thomas mensen een hart onder de riem te steken, want 'samen sta je nu eenmaal sterker dan heel alleen'.

Hoe leerden jullie elkaar kennen ?

David : "Jaren geleden hebben we elkaar een eerste keer ontmoet op de Buma Awards in Nederland. Daarna is Thomas verschillende keren naar Vlaanderen gekomen om promo te doen voor zijn singels. Bij opnames van vtm zijn we elkaar opnieuw tegen het lijf gelopen en aan de praat geraakt. Vorig jaar zat ik in de studio in Nederland mijn cd op te nemen met producer Gordon Groothedde. En wie kwam er daar binnen ? Jawel, Thomas Berge. Toen zei Thomas : We zijn elkaar al zo vaak tegen het lijf gelopen. Misschien is het wel fijn om samen te gaan werken. Dat hebben we dan ook gedaan. Niet alleen in het duet maar Thomas heeft ook een fantastische track Hoeveel ik van je hou voor mijn album geschreven. Dat was al direct een hele ferme samenwerking. Uiteindelijk hebben we dan ook beslist om het duet uit te brengen als single. We hebben ook het geluk dat ons stemtimbre heel dicht bij elkaar ligt. Thomas heeft een heel warme stem en op bepaalde hoogten lijken onze stemmen ook enorm op elkaar."

Thomas : "De eerste keer toen ik onze single aan mijn ouders liet horen, wisten ze niet goed wat ik zong en ook wat David zong (lacht)."

Jij hebt precies een boontje voor Nederlandstalige artiesten. Hoe komt dat ?

David : "Ik weet het niet, een soort van aantrekkingskracht zeker ? Een soort sound van Nederlandstalige artiesten spreekt mij enorm aan. Ik kan het niet verklaren, maar het is een andere soort van sound die maakt dat Nederlandstalige muziek volgens mij anders klinkt dan Vlaamse muziek. Ik vind ook dat teksten van Nederlandstalige nummers rijker zijn in de woorden, hoe het wordt gebracht. Dat zijn allemaal zaken die mij aanspreken."

Nu zitten jullie hier samen, maar kwamen jullie ook bijeen vooraleer het nummer 'Heel Alleen' werd opgenomen of gebeurde alles via mailverkeer ?

Thomas : "Alles gebeurde heel relaxed. We zagen elkaar drie keren bij Gordon. Toen was David aan het mixen. Ik kwam langs of was aan het schrijven. Het ging allemaal heel automatisch."

David : "En nadien zijn we meestal telkens iets lekker gaan eten."

Beschreef eens de persoon én artiest Thomas Berge.

David : "Een fantastische zanger, entertainer, componist, liedjesschrijver. Het is ook heel belangrijk om te vermelden dat Thomas gegroeid is als artiest van kinderster tot performer, zanger, entertainer, maar ook als auteur en componist staat hij echt wel op de kaart. Hij heeft dat zelf ontwikkeld en dat vind ik heel straf. Het is een hele warme persoon met een stoere kant op een toegankelijke manier. "

Thomas : "Dankjewel, dat is heel lief."

Thomas, ik stel dezelfde vraag. Je moet niet braaf zijn voor uw collega-artiest.

Thomas : "David is warm, liefdevol, respectvol, nobel en heel erg talentvol. Het is ook heel bijzonder aan David hoe hij praat over Nederlandstalige liedjes, dat is heel vleiend om te horen."

Je mag gerust ook eens zijn minder mooie kantjes meedelen ?

Thomas : "Daar kan ik niet opkomen. Negativiteit sluiten we ook altijd uit."

David : "Dat klopt, dat is een heel goede eigenschap. Nooit waarde hechten aan negatieve zaken."

Zitten jullie een beetje in dezelfde muzikale richting ?

Thomas : "Natuurlijk, anders hadden we niet met elkaar gewerkt. Ik had nummers van David kunnen zingen en andersom ook, denk ik."

David : "Omdat onze songs zo dicht bij elkaar leunen, kan het gemakkelijk elkaars repertoire zijn."

Thomas, mag ik even onbeleefd zijn en zeggen dat - naast uw duet met David - het op muzikaal vlak in Vlaanderen een beetje stil is rond uw persoon. Correct ?

Thomas : "Eind augustus, begin september breng ik een nieuwe single uit. Binnenkort gaan we de clip opnemen. Dit lied wordt waarschijnlijk ook uitgebracht in Vlaanderen. Voor David was het een heel mooie opzet naar Nederland om het ook uit te brengen in Nederland en voor mij is het een heel mooie stap naar België om daar ook werk uit te brengen."

De single 'Heel Alleen' is een heel apart, heel speciaal nummer met een mooie tekst én vooral een betekenis. Een clichevraag, maar hoe kwam die single tot stand ? Van wie kwam het idee ?

David : "Van Thomas."

Thomas : "Ik praat veel en we zoeken vele dingen uit. Ik probeer altijd te kijken naar wat van waarde je toevoegt in muziek. Bij het woord 'alleen', 'eenzaamheid'...Wanneer je kijkt naar de statistieken schrik je er toch wel van. Laten we die koppeling maken, zodat ze zich op die manier ook aangesproken voelen. Toen hebben we een soort van plan bedacht om mensen zich wat minder eenzaam te laten voelen. Dat is allemaal heel goed uitgedraaid. We hebben beide een uur achter elkaar telefoongesprekken gehad met mensen die konden bellen. David heeft daar zijn persoonlijk verhaal meegemaakt met fans. Dat was wel heel bijzonder. Wat mij heel hard opviel was een gesprek met een jong meisje. Zij was verhuisd en had al haar vrienden en vriendinnen moeten achterlaten om 200 km verder te wonen. Ze had heel veel moeite vanuit haar karakter om een nieuwe vriendengroep op te bouwen. Dan heb je gewoon een meisje van 20-22 jaar dat gewoon thuiszit na haar werk en gewoon bijna niets te doen heeft. Dan heb ik haar een paar adviezen gegeven : waarom ga je dat niet doen, koop eens dit boek, ga daar eens naartoe... En dat heeft ze dan ook echt gedaan. Dus als we die singel niet hadden uitgebracht dan had ik persoonlijk dat meisje niet kunnen helpen. Dat alleen is al te gek. Dan besef je ook echt dat eenzaamheid bestaat."

De single is al meerdere weken uit. Kàn de respons beter ? Ik denk daarbij aan jullie actie dat mensen inderdaad mochten bellen om over hun eenzaamheid te praten. Dat deemsterde toch weg na een tijdje...

Thomas : "Voor mij is het wel gigantisch, hoe ik het zie. Vooral in Vlaanderen. In Nederland heb je toch af en toe te maken met een andere mentaliteit. Ik merk - en ben daar heel dankbaar voor - dat jullie mij omarmen. Ik weet hoe lastig het is voor mensen uit Vlaanderen om een Nederlandse artiest te accepteren. Heel fijn. We hebben op 1 gestaan bij Ment TV, hoe zalig is dat ?"

David : "Het is een droom als de media het oppikt, daarvoor doen we het ook. Als we de media niet meehebben, dan hebben we een groot probleem en kan je het niet aan de man brengen. Je moet natuurlijk wel zingen tijdens optredens en concerten, maar als de media uitblijft, blijft de grote reactie bij het publiek uit. Dus we zijn ontzettend blij met alle kansen die we krijgen en platformen en waar me mogen langskomen. Het is dankzij die media dat we kunnen scoren."

Ik denk niet dat jullie weten wat eenzaamheid is of wél ? Maakten jullie dat zelf al eens mee ?

David : "Zeker ! Ik verloor heel vroeg mijn moeder, in 2003. Ze was pas 47 jaar. Ik was enig kind thuis, had nog geen relatie dus voor mij was het echt een hele zware noot om te kraken. Niet alleen omdat je iemand heel dierbaar verliest, maar ook omdat je letterlijk in die situatie van eenzaamheid valt. Je mag dan nog omringt zijn met mensen die je graag zien, in je hoofd blijf je eenzaam. Op zo een momenten zijn er maar heel weinig mensen of niemand die begrijpt wat het is. Het komt niet frequent voor dat je op jonge leeftijd een ouder verliest. Dan voel je je - ondanks dat je getroost wordt - toch eenzaam. Dus ik spreek echt wel uit ervaring."

Wat die telefonische gesprekken betreft : vertelden de mensen dan écht recht uit hun hart hun gevoelens ? Kwam dat niet raar over ? Voelden jullie zich niet een beetje 'twee psychologen' ?

Thomas : "Dat viel nog mee. Je bepaalt voor jezelf een kader en binnen dat kader communiceer je. Ook al heb je niets achterliggend gedaan van communicatie, iedereen kan praten en vragen : hoe is het nu met jou ? Daar zit geen lastige studie achter. Het is gewoon menselijk."

David : "Het is een kwestie van openstellen en bereid te zijn om het erover te hebben."

Gaat het bij één samenwerking blijven ?

David :" Het is nu al niet bij één samenwerking gebleven, want hij heeft ook al die track Hoeveel ik van je hou geschreven op mijn album. Visueel of naar buiten toe lijkt het de eerste samenwerking, maar het zijn er dus al meerdere geweest. Ik sluit ook niet uit dat we voor de volgende plaat opnieuw zullen samenzitten om te schrijven of om leuke liedjes te bedenken."

Thomas : "En ik ga David gewoon stimuleren om te gaan schrijven voor mijn plaat. (lacht) "

Enkele maanden geleden bracht je een nieuw album uit. Hoe is de respons erop ? Ik twijfel er niet aan dat je goed zal zeggen, maar uw album prijkt niet meer in de Ultrachars Top 50. Ontgoocheld ?

David : "Integendeel. We releasten vijf singles uit het album en ze behaalden allen een A-rotatie en een Top 10 positie in de Vlaamse Ultratop. Het was voor mij een beetje bang afwachten want we hadden bewust een radiostilte ingelast van meer dan twee jaar. En dan plots kwam er de single Ik leef voor jou, wat toch een ommekeer was. Een nieuwe sound, een nieuwe producer want ik ben in Nederland gaan samenwerken. Ik had er toch een beetje schrik voor. Je gaat plots popmuziek maken terwijl je eerst eerder uit de schlagerhoek komt. Vandoor ook dat we twee jaar hebben gewacht om het effectief op de markt uit te brengen. Het is echt omarmd geweest van de eerste minuut. Alle radio's hebben dat gigantisch opgepikt, ontzettend veel airplay bij VBRO, bij Radio 2 was het de meest gedraaide zomersingel van 2018, Radio 2 zomerhit-nominatie gehad... Dat was een fantastische track voor de plaat die uitkwam in september. Voor mij was dat een ontzettend cadeau. Fans hebben daar heel positief op gereageerd, ze zijn blijven komen. Ik ben heel gelukkig. Intussen heeft het album al meer dan 750.000 streams op Spotify. Zowel Warner Music als ik zijn er dus heel gelukkig en trots op."

Wat staat er de komende maanden nog allemaal op je agenda ? Vertel ons eens een nieuwtje, een mooie primeur ?

Thomas : "We pakken gewoon alles aan wat we kunnen aanpakken. Maar eerst eventjes vakantie en dan ben ik terug."

David : "Ik zeg : heel veel schrijven en mooie nieuwe dingen maken. Vanaf september duik ik opnieuw de studio in om te werken aan nieuw materiaal. Intussen zijn we volop een promotour aan het doen in Nederland. Daar gaat het nu alvast heel goed met Ik leef voor jou."

(PADI)

Met die single willen ze een positieve boodschap uitdragen en mensen die kampen met eenzaamheid een warm hart toedragen. Deze single is ook een duidelijke oproep om sociaal isolement wat meer aandacht te geven. David en Thomas willen dit thema bespreekbaar maken en hopen dat we met z'n allen wat meer tijd kunnen vrij maken voor onze ouders, buren, kennissen of mensen die we tegenkomen doorheen ons drukke leven. Via hun muziek proberen David en Thomas mensen een hart onder de riem te steken, want 'samen sta je nu eenmaal sterker dan heel alleen'.Hoe leerden jullie elkaar kennen ?David : "Jaren geleden hebben we elkaar een eerste keer ontmoet op de Buma Awards in Nederland. Daarna is Thomas verschillende keren naar Vlaanderen gekomen om promo te doen voor zijn singels. Bij opnames van vtm zijn we elkaar opnieuw tegen het lijf gelopen en aan de praat geraakt. Vorig jaar zat ik in de studio in Nederland mijn cd op te nemen met producer Gordon Groothedde. En wie kwam er daar binnen ? Jawel, Thomas Berge. Toen zei Thomas : We zijn elkaar al zo vaak tegen het lijf gelopen. Misschien is het wel fijn om samen te gaan werken. Dat hebben we dan ook gedaan. Niet alleen in het duet maar Thomas heeft ook een fantastische track Hoeveel ik van je hou voor mijn album geschreven. Dat was al direct een hele ferme samenwerking. Uiteindelijk hebben we dan ook beslist om het duet uit te brengen als single. We hebben ook het geluk dat ons stemtimbre heel dicht bij elkaar ligt. Thomas heeft een heel warme stem en op bepaalde hoogten lijken onze stemmen ook enorm op elkaar."Thomas : "De eerste keer toen ik onze single aan mijn ouders liet horen, wisten ze niet goed wat ik zong en ook wat David zong (lacht)."Jij hebt precies een boontje voor Nederlandstalige artiesten. Hoe komt dat ?David : "Ik weet het niet, een soort van aantrekkingskracht zeker ? Een soort sound van Nederlandstalige artiesten spreekt mij enorm aan. Ik kan het niet verklaren, maar het is een andere soort van sound die maakt dat Nederlandstalige muziek volgens mij anders klinkt dan Vlaamse muziek. Ik vind ook dat teksten van Nederlandstalige nummers rijker zijn in de woorden, hoe het wordt gebracht. Dat zijn allemaal zaken die mij aanspreken."Nu zitten jullie hier samen, maar kwamen jullie ook bijeen vooraleer het nummer 'Heel Alleen' werd opgenomen of gebeurde alles via mailverkeer ?Thomas : "Alles gebeurde heel relaxed. We zagen elkaar drie keren bij Gordon. Toen was David aan het mixen. Ik kwam langs of was aan het schrijven. Het ging allemaal heel automatisch."David : "En nadien zijn we meestal telkens iets lekker gaan eten."Beschreef eens de persoon én artiest Thomas Berge.David : "Een fantastische zanger, entertainer, componist, liedjesschrijver. Het is ook heel belangrijk om te vermelden dat Thomas gegroeid is als artiest van kinderster tot performer, zanger, entertainer, maar ook als auteur en componist staat hij echt wel op de kaart. Hij heeft dat zelf ontwikkeld en dat vind ik heel straf. Het is een hele warme persoon met een stoere kant op een toegankelijke manier. "Thomas : "Dankjewel, dat is heel lief."Thomas, ik stel dezelfde vraag. Je moet niet braaf zijn voor uw collega-artiest.Thomas : "David is warm, liefdevol, respectvol, nobel en heel erg talentvol. Het is ook heel bijzonder aan David hoe hij praat over Nederlandstalige liedjes, dat is heel vleiend om te horen."Je mag gerust ook eens zijn minder mooie kantjes meedelen ?Thomas : "Daar kan ik niet opkomen. Negativiteit sluiten we ook altijd uit."David : "Dat klopt, dat is een heel goede eigenschap. Nooit waarde hechten aan negatieve zaken."Zitten jullie een beetje in dezelfde muzikale richting ?Thomas : "Natuurlijk, anders hadden we niet met elkaar gewerkt. Ik had nummers van David kunnen zingen en andersom ook, denk ik."David : "Omdat onze songs zo dicht bij elkaar leunen, kan het gemakkelijk elkaars repertoire zijn."Thomas, mag ik even onbeleefd zijn en zeggen dat - naast uw duet met David - het op muzikaal vlak in Vlaanderen een beetje stil is rond uw persoon. Correct ?Thomas : "Eind augustus, begin september breng ik een nieuwe single uit. Binnenkort gaan we de clip opnemen. Dit lied wordt waarschijnlijk ook uitgebracht in Vlaanderen. Voor David was het een heel mooie opzet naar Nederland om het ook uit te brengen in Nederland en voor mij is het een heel mooie stap naar België om daar ook werk uit te brengen."De single 'Heel Alleen' is een heel apart, heel speciaal nummer met een mooie tekst én vooral een betekenis. Een clichevraag, maar hoe kwam die single tot stand ? Van wie kwam het idee ?David : "Van Thomas."Thomas : "Ik praat veel en we zoeken vele dingen uit. Ik probeer altijd te kijken naar wat van waarde je toevoegt in muziek. Bij het woord 'alleen', 'eenzaamheid'...Wanneer je kijkt naar de statistieken schrik je er toch wel van. Laten we die koppeling maken, zodat ze zich op die manier ook aangesproken voelen. Toen hebben we een soort van plan bedacht om mensen zich wat minder eenzaam te laten voelen. Dat is allemaal heel goed uitgedraaid. We hebben beide een uur achter elkaar telefoongesprekken gehad met mensen die konden bellen. David heeft daar zijn persoonlijk verhaal meegemaakt met fans. Dat was wel heel bijzonder. Wat mij heel hard opviel was een gesprek met een jong meisje. Zij was verhuisd en had al haar vrienden en vriendinnen moeten achterlaten om 200 km verder te wonen. Ze had heel veel moeite vanuit haar karakter om een nieuwe vriendengroep op te bouwen. Dan heb je gewoon een meisje van 20-22 jaar dat gewoon thuiszit na haar werk en gewoon bijna niets te doen heeft. Dan heb ik haar een paar adviezen gegeven : waarom ga je dat niet doen, koop eens dit boek, ga daar eens naartoe... En dat heeft ze dan ook echt gedaan. Dus als we die singel niet hadden uitgebracht dan had ik persoonlijk dat meisje niet kunnen helpen. Dat alleen is al te gek. Dan besef je ook echt dat eenzaamheid bestaat."De single is al meerdere weken uit. Kàn de respons beter ? Ik denk daarbij aan jullie actie dat mensen inderdaad mochten bellen om over hun eenzaamheid te praten. Dat deemsterde toch weg na een tijdje...Thomas : "Voor mij is het wel gigantisch, hoe ik het zie. Vooral in Vlaanderen. In Nederland heb je toch af en toe te maken met een andere mentaliteit. Ik merk - en ben daar heel dankbaar voor - dat jullie mij omarmen. Ik weet hoe lastig het is voor mensen uit Vlaanderen om een Nederlandse artiest te accepteren. Heel fijn. We hebben op 1 gestaan bij Ment TV, hoe zalig is dat ?"David : "Het is een droom als de media het oppikt, daarvoor doen we het ook. Als we de media niet meehebben, dan hebben we een groot probleem en kan je het niet aan de man brengen. Je moet natuurlijk wel zingen tijdens optredens en concerten, maar als de media uitblijft, blijft de grote reactie bij het publiek uit. Dus we zijn ontzettend blij met alle kansen die we krijgen en platformen en waar me mogen langskomen. Het is dankzij die media dat we kunnen scoren."Ik denk niet dat jullie weten wat eenzaamheid is of wél ? Maakten jullie dat zelf al eens mee ?David : "Zeker ! Ik verloor heel vroeg mijn moeder, in 2003. Ze was pas 47 jaar. Ik was enig kind thuis, had nog geen relatie dus voor mij was het echt een hele zware noot om te kraken. Niet alleen omdat je iemand heel dierbaar verliest, maar ook omdat je letterlijk in die situatie van eenzaamheid valt. Je mag dan nog omringt zijn met mensen die je graag zien, in je hoofd blijf je eenzaam. Op zo een momenten zijn er maar heel weinig mensen of niemand die begrijpt wat het is. Het komt niet frequent voor dat je op jonge leeftijd een ouder verliest. Dan voel je je - ondanks dat je getroost wordt - toch eenzaam. Dus ik spreek echt wel uit ervaring."Wat die telefonische gesprekken betreft : vertelden de mensen dan écht recht uit hun hart hun gevoelens ? Kwam dat niet raar over ? Voelden jullie zich niet een beetje 'twee psychologen' ?Thomas : "Dat viel nog mee. Je bepaalt voor jezelf een kader en binnen dat kader communiceer je. Ook al heb je niets achterliggend gedaan van communicatie, iedereen kan praten en vragen : hoe is het nu met jou ? Daar zit geen lastige studie achter. Het is gewoon menselijk."David : "Het is een kwestie van openstellen en bereid te zijn om het erover te hebben." Gaat het bij één samenwerking blijven ?David :" Het is nu al niet bij één samenwerking gebleven, want hij heeft ook al die track Hoeveel ik van je hou geschreven op mijn album. Visueel of naar buiten toe lijkt het de eerste samenwerking, maar het zijn er dus al meerdere geweest. Ik sluit ook niet uit dat we voor de volgende plaat opnieuw zullen samenzitten om te schrijven of om leuke liedjes te bedenken."Thomas : "En ik ga David gewoon stimuleren om te gaan schrijven voor mijn plaat. (lacht) "Enkele maanden geleden bracht je een nieuw album uit. Hoe is de respons erop ? Ik twijfel er niet aan dat je goed zal zeggen, maar uw album prijkt niet meer in de Ultrachars Top 50. Ontgoocheld ?David : "Integendeel. We releasten vijf singles uit het album en ze behaalden allen een A-rotatie en een Top 10 positie in de Vlaamse Ultratop. Het was voor mij een beetje bang afwachten want we hadden bewust een radiostilte ingelast van meer dan twee jaar. En dan plots kwam er de single Ik leef voor jou, wat toch een ommekeer was. Een nieuwe sound, een nieuwe producer want ik ben in Nederland gaan samenwerken. Ik had er toch een beetje schrik voor. Je gaat plots popmuziek maken terwijl je eerst eerder uit de schlagerhoek komt. Vandoor ook dat we twee jaar hebben gewacht om het effectief op de markt uit te brengen. Het is echt omarmd geweest van de eerste minuut. Alle radio's hebben dat gigantisch opgepikt, ontzettend veel airplay bij VBRO, bij Radio 2 was het de meest gedraaide zomersingel van 2018, Radio 2 zomerhit-nominatie gehad... Dat was een fantastische track voor de plaat die uitkwam in september. Voor mij was dat een ontzettend cadeau. Fans hebben daar heel positief op gereageerd, ze zijn blijven komen. Ik ben heel gelukkig. Intussen heeft het album al meer dan 750.000 streams op Spotify. Zowel Warner Music als ik zijn er dus heel gelukkig en trots op."Wat staat er de komende maanden nog allemaal op je agenda ? Vertel ons eens een nieuwtje, een mooie primeur ?Thomas : "We pakken gewoon alles aan wat we kunnen aanpakken. Maar eerst eventjes vakantie en dan ben ik terug."David : "Ik zeg : heel veel schrijven en mooie nieuwe dingen maken. Vanaf september duik ik opnieuw de studio in om te werken aan nieuw materiaal. Intussen zijn we volop een promotour aan het doen in Nederland. Daar gaat het nu alvast heel goed met Ik leef voor jou." (PADI)