David Decoene lanceert single ‘Om 20 uur’ als eerbetoon aan iedereen uit de zorgsector

David Decoene bracht een toepasselijke song in coronatijden uit. © Repro PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op aanraden van zijn papa Johan uit Hoogstade zong David Decoene vanop zijn balkon in Veurne zijn nieuwe song ‘Om 20 uur’ als eerbetoon aan iedereen uit de zorgsector. David haalde met zijn balkonscène zelfs het nieuws op Focus-TV. De zanger maakte zelf zowel tekst als muziek van zijn nieuw nummer. Door de coronamaatregelen heeft David nu immers meer vrije tijd, want hij kan niet optreden en de zaak Laladu Danscafé in Koekelare is eveneens jammer genoeg gesloten.

David geeft toe dat in deze coronacrisis een zelfstandig muzikant wel iets meer doet dat men anders niet doet, namelijk nieuwe nummers schrijven voor een nieuw album. “Nu ik toch genoeg vrije tijd heb en ik – net zoals iedereen – in mijn kot moet blijven”, stipt David aan. “Ik schreef een coronanummer met als titel ‘Om 20 uur.’ De titel van die song zegt al genoeg. Om 20 uur staan heel wat mensen op hun balkon of langs de straat om te applaudisseren voor de mensen uit de zorg. Ik schreef die song als een eerbetoon voor alle hulpverleners, maar ook voor de zieke mensen. Voor iedereen die nu getroffen wordt door dat coronavirus en zelfs in het ziekenhuis ligt. Eerlijk, het duurde niet lang vooraleer mijn nieuwe song op papier stond. Ik dacht gewoon even na over het leven en hoe ons leven er nu in werkelijkheid uitziet. Wat we kunnen doen en hoe we alles moeten tolereren. Ook mijn papa Johan en de Laladu-band zitten momenteel thuis wegens de coronacrisis. Alle optredens werden geannuleerd, alle grote evenementen mogen al niet plaatsgrijpen tot eind augustus. Erg, heel erg. Veel van onze optredens vallen onder de noemer ‘grote evenementen’, zoals rommelmarkten, straatkermissen, avondmarkten, OKRA-namiddagen, bierfeesten, enz. Ik weet echt niet welk jaar dat voor ons zal zijn als muzikant/band/artiest.”

“Mijn papa Johan gaat iedere avond om 20 uur stipt buiten staan aan zijn voordeur om live verslag uit te brengen op zijn Facebook-pagina. Hij zingt iedere dag een liedje voor de hulpverleners en voor de mensen die werken in een zorginstelling. Deze mensen kunnen nu alle steun gebruiken met een liedje en met een daverend applaus van de mensen in de straat. Uiteraard elk vanuit zijn eigen kot”, vervolgt David. “Het is dus een initiatief van papa. Hij stelde aan mij voor om dat ook te doen vanop mijn balkon in Veurne. Dat is het enige wat we momenteel kunnen doen en dus besloot ik dat eveneens te doen. Zingen vanop mijn balkon, met als afsluiter een warm applaus voor alle zorgverleners.”

David staat ook nog even stil bij het Laladu Danscafé in Koekelare. Dit is de zaak van zijn ouders Johan Decoene en Aniana Bossier, maar ook David is daar natuurlijk vaak te vinden. “Het Laladu Danscafé is dus ook gesloten. Het is raar om ons danscafé te betreden. De stilte die je hoort. Je hoort nu enkel het geluid van een frigo die eens aanslaat of het geluid van de vogels buiten. Dat is heel abnormaal in een danscafé”, zucht David. “Daar moet normaal iedere week plezier worden gemaakt, gedanst, gelachen en vooral veel gezongen met de wekelijkse artiesten die er op bezoek komen. Op 14 juni 2020 vieren we het elfjarig bestaan van Laladu. Mag dit doorgaan ? Ik weet het niet. Afwachten is de boodschap. We hopen dat alles goed gaat met onze klanten en dat we elkaar toch vlug terug kunnen zien. Uiteraard natuurlijk iedereen in een goede gezondheid, alhoewel we al weet hebben dat er drie fans zijn overleden. Op die manier sta je er echt bij stil hoe erg deze situatie wel is. Een lichtpuntje : iedere zondag vanaf 14 uur gaan we live op Facebook onder de groep Laladu Vriendenclub. Dit doen we voor onze fans en klanten. Op die manier proberen we iedereen een hart onder de riem te steken.” (PADI)

Info : Decoene_David@hotmail.com – 0472 45 80 57

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier