© Foto PADI

Op zijn nieuwe cd staan er zestien nummers, zowel Vlaamse schlagers tot rock-poparrangementen waaronder tien eigen geschreven nummers en eigen muziekarrangementen. Voor zijn nieuw album kon David rekenen op Bandit. "De nummers gaan vooral over mezelf en de medemensen, waar iedereen eens kan bij stilstaan hoe het leven in elkaar zit. Ieder liedje heeft zijn eigenheid. Ik schreef vooral wat ikzelf, mijn familie en vrienden al hebben meegemaakt. Het ene lied gaat over de liefde, het ander hoe mensen elkaar liefhebben. Er zit ook een song tussen om iemand te herdenken", vertelt David, die even stilstond bij de diverse nummers op de cd.

"Huisje bij de beek komt van een koppel, die elkaar leerden kennen in een huisje aan de beek (waar de ene persoon eigenlijk woont). Dit heb ik letterlijk gezien op een schilderij, dat zette mij aan het denken. Het nummer Dat toont wat ware vriendschap is, is een song die ik in tien minuten schreef, nadat mensen na een zware ruzie alles hadden bijgelegd. Die mensen zijn nu goede vrienden geworden. Omdat ik van je hou is een lied dat ik samen met mijn papa heb uitgewerkt om te tonen dat familieverband belangrijk is in alle omstandigheden. Jij bent alles voor mij gaat over de gezondheidstoestand van mijn papa. Ik zing het met zus Quina....".

Voor David is dat zijn tweede full-album. Na Uit mijn hart in 2015 is het nu Dans met mij geworden. In de voorbije jaren bracht hij meerdere singles uit : Met tranen in je ogen, Zweven op de wind, Mijn papa, Met kerst wil ik bij jou zijn, Ik wil met jou de hele wereld zien... "Mijn nieuwe cd kan je niet meer vergelijken met mijn debuutalbum", vertelt David verder. "Ik beperk mij niet meer tot Vlaamse schlagers. Bepaalde liedjes hebben een diepere inhoud gekregen. Je hoort ook de laatste nieuwe snufjes erin verwerkt, die in een studio te vinden zijn."

© Foto PADI

(PADI)

Op zijn nieuwe cd staan er zestien nummers, zowel Vlaamse schlagers tot rock-poparrangementen waaronder tien eigen geschreven nummers en eigen muziekarrangementen. Voor zijn nieuw album kon David rekenen op Bandit. "De nummers gaan vooral over mezelf en de medemensen, waar iedereen eens kan bij stilstaan hoe het leven in elkaar zit. Ieder liedje heeft zijn eigenheid. Ik schreef vooral wat ikzelf, mijn familie en vrienden al hebben meegemaakt. Het ene lied gaat over de liefde, het ander hoe mensen elkaar liefhebben. Er zit ook een song tussen om iemand te herdenken", vertelt David, die even stilstond bij de diverse nummers op de cd."Huisje bij de beek komt van een koppel, die elkaar leerden kennen in een huisje aan de beek (waar de ene persoon eigenlijk woont). Dit heb ik letterlijk gezien op een schilderij, dat zette mij aan het denken. Het nummer Dat toont wat ware vriendschap is, is een song die ik in tien minuten schreef, nadat mensen na een zware ruzie alles hadden bijgelegd. Die mensen zijn nu goede vrienden geworden. Omdat ik van je hou is een lied dat ik samen met mijn papa heb uitgewerkt om te tonen dat familieverband belangrijk is in alle omstandigheden. Jij bent alles voor mij gaat over de gezondheidstoestand van mijn papa. Ik zing het met zus Quina....".Voor David is dat zijn tweede full-album. Na Uit mijn hart in 2015 is het nu Dans met mij geworden. In de voorbije jaren bracht hij meerdere singles uit : Met tranen in je ogen, Zweven op de wind, Mijn papa, Met kerst wil ik bij jou zijn, Ik wil met jou de hele wereld zien... "Mijn nieuwe cd kan je niet meer vergelijken met mijn debuutalbum", vertelt David verder. "Ik beperk mij niet meer tot Vlaamse schlagers. Bepaalde liedjes hebben een diepere inhoud gekregen. Je hoort ook de laatste nieuwe snufjes erin verwerkt, die in een studio te vinden zijn."(PADI)