‘Danny Fabry zoekt talent voor Ment TV’ houdt finale nieuw talent in Thierbrau in Torhout

Danny Fabry, de bezieler van 'Danny Fabry zoekt talent voor Ment TV'. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zondag 28 april is Ment TV te gast in Thierbrau in Torhout voor de allereerste uitgave van de finale van de zoektocht naar nieuw talent. In de voorbije weken volgde er een grondige selectie. Slechts 18 artiesten mogen deelnemen aan deze finale. Wie wint, vertrekt met een mooi pakket aan prijzen naar huis. De bezieler van dit project is niemand minder dan zanger Danny Fabry uit Scherpenheuvel.

Danny Fabry (70) heeft op muzikaal vlak al alles bereikt wat hij maar kan bereiken. En toch denkt Danny ook aan de toekomst, aan zijn opvolgers wanneer hij misschien niet meer op het podium kan staan. “Ik kreeg al zoveel vragen van mensen om iets voor hen te doen. Ik zei altijd dat ik hen niet kan helpen. Ze moeten het zelf doen. Ik kan wel goede muzikale raad geven, maar zingen én goed zingen moeten ze nog altijd zelf doen. Ik sprak daar eens over met directeur Marc Hallez van Ment TV. Zo is het idee ontstaan om eens een selectie te houden voor nieuw talent of toch voor artiesten die blijven trappelen en hogerop willen geraken”, zegt Danny Fabry.

“We begonnen eraan. Ik had nooit gedacht dat het zo’n succes zou worden. Duizenden inschrijvingen ontvingen we. Onze voorselecties vonden plaats in Antwerpen, Brabant, Torhout… Uiteindelijk werden er 18 kandidaten weerhouden voor onze eerste finale, die we houden op zondagnamiddag 28 april in Thierbrau in Torhout.”

Volgens Danny Fabry telt Vlaanderen veel talent, maar ook veel kitsch. “Iedereen denkt : ik kan zingen. Ze nemen een bandje op. Ze zingen Heb je even voor mij of Laat de zon in je hart. Het zijn bekende liedjes en ze hebben succes. Maar ze hebben enkel succes omdat dit liedje bekend is. Zelf moeten ze eraan werken én dat is het probleem. Ze denken dat het gemakkelijk gaat, maar de nieuwkomers moeten beseffen dat het zo niet werkt. Ze hebben immers succes met nummers die andere artiesten zingen. Dat mag, dat is geen probleem, maar ze moeten zélf met een eigen liedje uitpakken en dan begint het muzikale probleem. Ik heb veel bijgeleerd met die voorselecties die we deden”, bekent Danny Fabry.

De winnaar van ‘Danny Fabry zoekt talent voor Ment TV’ gaat naar huis met een cd-opname van 1.250 euro, een interview op Ment TV, tien dagen lang vier keren per dag worden gedraaid, deelname aan de Vlaamse Top 10-opname in Ieper. Volgens Danny kan dat voor deze artiest hét begin zijn van de start van een grote carrière. Onder de achttien finalisten zitten er ook heel wat West-Vlamingen. De deelnemers : Jordy Fransis, Kurt Loorenz, Jan Wuytens, Dimi, B.Jorn, Martiano, Patrick De Deken, Roy Anders, Stephen Mc-Queen, Dean Megeno, Mark Rayden, Dirk Nyberg, Jo Plezier, Andy Reivan, Daniël, Eric Burgers, Frank, Roy Miner.

(PADI)

Zondag 28 april vanaf 14 uur in Thierbrau, Roeselaarseweg 75 in Torhout. Deuren open om 12 uur. Eén kaart kost 15 euro. Kaarten zijn enkel te koop aan de kassa en dit zolang er kaarten beschikbaar zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier