Al voor het vijfde jaar op rij slaan Ketnet en Studio 100 de handen in elkaar voor een nieuwe editie van Ketnet Musical. De vorige edities Kadanza, Kadanza Together, Unidamu en team U.P. waren regelrechte toppers met in totaal meer dan 170.000 bezoekers, succesvolle tv-reeksen en diverse Gouden K's. In Plopsa Theater in De Panne had de première plaats van de nieuwe Ketnet Musical TROEP. Na een uitgebreide auditie en een zorgvuldige selectie werden 24 jonge talenten uitgekozen om mee te spelen in deze nieuwe musical aan de zijde van de volwassen hoofdrolspelers Maureen Vanherberghen en Michiel De Meyer. Ook twee jonge West-Vlamingen zitten in de cast, namelijk Emma Raveschot (16) uit Roeselare en Thibault Gellinck (16) uit Staden.

Een musical zonder verhaal, dat is niet mogelijk. Op een pleintje tussen appartementsgebouwen ligt er troep. En niet zo'n klein beetje. Wat ooit een plein was waar jongeren konden skaten, voetballen of gewoon chillen is nu een stort geworden. Dimitri - de stadsarbeider die verantwoordelijk is voor dit pleintje - heeft zijn opruimacties gestaakt. Het heeft toch geen enkele zin. Iedereen blijft maar vuilnis op het pleintje dumpen. Tot een paar kids het grondig beu zijn en samen in actie komen. Geholpen door Dimitri en secretaresse Claire proberen ze van dit stort weer een plein te maken waar iedereen een plek heeft. TROEP is een bruisende musical met een urban tintje en met aandacht voor ecologie. In deze musical wordt een mix van nummers uit het Studio 100- en Ketnet-repertoire gezongen, aangevuld met een aantal nieuwe nummers.

(PADI - Foto's PADI)

Welkom op de Ketnet Musical TROEP in het Kursaal Oostende (20 april), Ethias Theater Hasselt (4 mei), Capitole Gent (15, 18 en 19 mei), Stadsschouwburg Antwerpen (25, 26, 30 mei en 1 juni). Alle info en/of tickets : www.ketnetmusical.be, www.studio100.com.

Al voor het vijfde jaar op rij slaan Ketnet en Studio 100 de handen in elkaar voor een nieuwe editie van Ketnet Musical. De vorige edities Kadanza, Kadanza Together, Unidamu en team U.P. waren regelrechte toppers met in totaal meer dan 170.000 bezoekers, succesvolle tv-reeksen en diverse Gouden K's. In Plopsa Theater in De Panne had de première plaats van de nieuwe Ketnet Musical TROEP. Na een uitgebreide auditie en een zorgvuldige selectie werden 24 jonge talenten uitgekozen om mee te spelen in deze nieuwe musical aan de zijde van de volwassen hoofdrolspelers Maureen Vanherberghen en Michiel De Meyer. Ook twee jonge West-Vlamingen zitten in de cast, namelijk Emma Raveschot (16) uit Roeselare en Thibault Gellinck (16) uit Staden.Een musical zonder verhaal, dat is niet mogelijk. Op een pleintje tussen appartementsgebouwen ligt er troep. En niet zo'n klein beetje. Wat ooit een plein was waar jongeren konden skaten, voetballen of gewoon chillen is nu een stort geworden. Dimitri - de stadsarbeider die verantwoordelijk is voor dit pleintje - heeft zijn opruimacties gestaakt. Het heeft toch geen enkele zin. Iedereen blijft maar vuilnis op het pleintje dumpen. Tot een paar kids het grondig beu zijn en samen in actie komen. Geholpen door Dimitri en secretaresse Claire proberen ze van dit stort weer een plein te maken waar iedereen een plek heeft. TROEP is een bruisende musical met een urban tintje en met aandacht voor ecologie. In deze musical wordt een mix van nummers uit het Studio 100- en Ketnet-repertoire gezongen, aangevuld met een aantal nieuwe nummers.(PADI - Foto's PADI)