Tijdens het persmoment zei Dirk Van der Auwera van Universal Music dat de carrière van Dana inderdaad begon in 1989. "Dat was eveneens het jaar dat de Berlijnse Muur viel, het jaar waarin twee wetenschappers erin slaagden om een internetprovider op te starten... In 1989 verscheen de eerste single van de Limburgse zangeres, namelijk Op Het Dak Van De Wereld, een cover van The Carpenters.

Sindsdien kwam er een grote stroom van singles uit van Dana.De Oude Man En De Zee zit bij de meeste mensen nog collectief in het geheugen net als Woordenloos.

Twee jaar geleden kreeg Dana een nieuwe boost doorheen haar carrière, omdat ze meedeed aan het programma Liefde Voor Muziek. Daarna kreeg ze een contract bij Universal Music, waarbij ze al twee succesvolle cd's uitbracht. Puur was goed voor goud. We mogen ervan uitgaan dat we een goede samenwerking hebben. In 2019 keren we terug in de tijd. Dan brengen we een cd uit met 30 liedjes verdeeld over drie schijfjes. Op de eerste cd zullen de grootste hits staan, op de tweede schijf zal Dana haar lievelingsliedjes brengen, op het derde schijfje zullen er liedjes staan in het Engels, Duits, Frans en zelfs Zuid-Afrikaans. We gaan ook terug naar het buitenland kijken. Volgend jaar nemen we een paar nieuwe nummers op die ook zullen te beluisteren zijn op de verzamelaar."

Sam Perl van Gracia Live gaf toe dat het een hele eer is om met deze dame samen te werken, een zangeres met zo'n grootse indrukwekkende carrière. "Het concert vindt plaats op zaterdag 9 november 2019 in de Lotto Arena. We werkten in het verleden al samen met internationale artiesten, zoals Céline Dion, Adéle, Andrea Bocelli.., Met onze rugzak vol ervaring zijn we bezig, samen met haar manager Hans Lambrechts en Dana, om een onvergetelijke show samen te stellen."

Dana Winner komt op zaterdag 9 november 2019 met een jubileumconcert naar de Lotto Arena in Antwerpen. © Foto FODI

Dana: "Samen met mijn manager ben ik gaan grasduinen in mijn ruim repertoire. We kwamen uit op 250 uitgebrachte liedjes. Natuurlijk kan ik niet al die nummers zingen in de Lotto Arena, maar de bekendste liedjes zullen wel de revue passeren. Of ik blijf ben ? Mijn grote droom moet ik niet onder stoelen of banken steken, want een artiest voelt zich goed op een groot podium. Ik hoop dat ik ook zo'n show mag meenemen naar het buitenland. Dat is toch alvast onze ambitie. Tijdens mijn grote shows probeer ik overigens altijd mijn outfit zelf te ontwerpen samen met mijn naaister. Dat is een pluspunt. De mensen hechten er belang aan. Het wordt druk, maar druk is nodig om goed te presteren. Toen ik in de sportwereld vertoefden, had ik dat ook. Ik moest druk voelen om te kunnen winnen. " Manager Hans Lambrechts : "Het is de bedoeling dat we met dat concert Dana tussen het publiek plaatsen. Het is haar viering van 30 jaar carrière en dus gaan we van de gelegenheid gebruik maken om 30 nummers te brengen."

Tickets zijn te verkrijgen via www.gracialive.be, www.teleticketservice.com, alle FNAC-verkooppunten of 070 345 345. Voor de diehards fans worden er VIP-tickets te koop aangeboden met plaatsen op de eerste rijen, het bijwonen van de soundcheck, een goodiebag, enz.

(PADI)

Tijdens het persmoment zei Dirk Van der Auwera van Universal Music dat de carrière van Dana inderdaad begon in 1989. "Dat was eveneens het jaar dat de Berlijnse Muur viel, het jaar waarin twee wetenschappers erin slaagden om een internetprovider op te starten... In 1989 verscheen de eerste single van de Limburgse zangeres, namelijk Op Het Dak Van De Wereld, een cover van The Carpenters.Sindsdien kwam er een grote stroom van singles uit van Dana.De Oude Man En De Zee zit bij de meeste mensen nog collectief in het geheugen net als Woordenloos.Twee jaar geleden kreeg Dana een nieuwe boost doorheen haar carrière, omdat ze meedeed aan het programma Liefde Voor Muziek. Daarna kreeg ze een contract bij Universal Music, waarbij ze al twee succesvolle cd's uitbracht. Puur was goed voor goud. We mogen ervan uitgaan dat we een goede samenwerking hebben. In 2019 keren we terug in de tijd. Dan brengen we een cd uit met 30 liedjes verdeeld over drie schijfjes. Op de eerste cd zullen de grootste hits staan, op de tweede schijf zal Dana haar lievelingsliedjes brengen, op het derde schijfje zullen er liedjes staan in het Engels, Duits, Frans en zelfs Zuid-Afrikaans. We gaan ook terug naar het buitenland kijken. Volgend jaar nemen we een paar nieuwe nummers op die ook zullen te beluisteren zijn op de verzamelaar."Sam Perl van Gracia Live gaf toe dat het een hele eer is om met deze dame samen te werken, een zangeres met zo'n grootse indrukwekkende carrière. "Het concert vindt plaats op zaterdag 9 november 2019 in de Lotto Arena. We werkten in het verleden al samen met internationale artiesten, zoals Céline Dion, Adéle, Andrea Bocelli.., Met onze rugzak vol ervaring zijn we bezig, samen met haar manager Hans Lambrechts en Dana, om een onvergetelijke show samen te stellen."Dana: "Samen met mijn manager ben ik gaan grasduinen in mijn ruim repertoire. We kwamen uit op 250 uitgebrachte liedjes. Natuurlijk kan ik niet al die nummers zingen in de Lotto Arena, maar de bekendste liedjes zullen wel de revue passeren. Of ik blijf ben ? Mijn grote droom moet ik niet onder stoelen of banken steken, want een artiest voelt zich goed op een groot podium. Ik hoop dat ik ook zo'n show mag meenemen naar het buitenland. Dat is toch alvast onze ambitie. Tijdens mijn grote shows probeer ik overigens altijd mijn outfit zelf te ontwerpen samen met mijn naaister. Dat is een pluspunt. De mensen hechten er belang aan. Het wordt druk, maar druk is nodig om goed te presteren. Toen ik in de sportwereld vertoefden, had ik dat ook. Ik moest druk voelen om te kunnen winnen. " Manager Hans Lambrechts : "Het is de bedoeling dat we met dat concert Dana tussen het publiek plaatsen. Het is haar viering van 30 jaar carrière en dus gaan we van de gelegenheid gebruik maken om 30 nummers te brengen." (PADI)