Zaterdag 31 oktober, 2020

Cruise Nostalgie presenteert een schip vol geluk in Kusttheater Colisée in Blankenberge

Cruise Nostalgie presenteert een schip vol geluk in Kusttheater Colisée in Blankenberge

In al die jaren dat we al shows bijwonen en teksten neerschrijven, weten we dat een namiddagpubliek geen gemakkelijk publiek is. Meestal zijn het - met alle respect - oudere mensen die dan langskomen, zodat ze op een treffelijk uur terug thuis zijn. Tijdens de zondagnamiddagshow wilden de vele aanwezigen helemaal geen siësta houden en toonden ze ook niet dat het een saaie bedoening was. Integendeel, iedereen deed mee vanaf de eerste seconde dat Jacky Lafon, David Vandyck, Laura Lynn en Koen Crucke op het podium stonden tot en met de laatste seconden wanneer het doek viel over Cruise Nostalgie. Het was écht prachtig, werkelijk wondermooi én we zagen het publiek genieten.

Jacky Lafon zei dat iedereen zijn/haar zorgen moest vergeten en wie aanwezig was, deed dat ook. De dagelijkse zorgen eens vergeten en vooral meezingen én luid lachen wanneer er sketches in een nieuw kleedje werden gebracht, sketches die zelfs wij nog nooit zagen op een podium. Vernieuwende humor! Straf, heel straf, met dank aan Jacky Lafon, die ondanks haar 'jonge' leeftijd blijkbaar de hele show in elkaar heeft gestoken. Maar Jacky zou Jacky niet zijn, wanneer ze ook de andere artiesten geen inbreng gaf. Iedereen kreeg inspraak, maar iedereen luisterde ook naar Zatte Rita wanneer ze een bepaalde grap of bepaalde medley wilde bijschaven.

Lachen is gezond

De show begon met een sterke muzikale act Kom erbij, inclusief prachtig showballet met de nodige glitter en glamour. Iedere artiest kwam op het podium en verwees in de muzikale teksten telkens terug naar Cruise Nostalgie. "Op dit schip mag iedereen gelukkig zijn", werd er gezegd. Jacky Lafon is trots dat ze in het Kusttheater Colisée, het pareltje aan zee, mag staan met haar zesde show. Ze gaf een duidelijke boodschap mee aan het talrijk opgekomen publiek : "Zingen maakt ons allemaal gelukkig, dansen brengt mensen bij elkaar en lachen is gezond."

Meteen wist iedereen dat het inderdaad een show zou worden vol muziek en ook veel humor. Laura Lynn mocht als eerste zangeres enkele van haar successen brengen : Je hebt me 1.000 maal belogen, Jij doet de wolken verdwijnen, Arrivederci Hans...De mop rond de smokkelaars op het cruiseschip en een Koen Crucke verkleed als vrouw was heel ludiek. Na een medley vol Nederlandse meezingers (Breng eens een zonnetje onder de mensen, Het kleine café aan de haven, Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Als de nacht verdwijnt...) mocht het publiek - samen met Jacky Lafon - aquagym doen op het cruiseschip. Op de tonen van Dos Cervezas mocht het publiek mee bewegen. Dat was lachen geblazen. En wie was nu weer dat zwak geslacht? Prachtig was ook de Will Tura-medley die David Vandyck bracht. Deze zanger is in de running voor Zomerhit 2018 én terecht. Hij bracht ook het ingetogen Telkens weer. Het ballet danste op La Vida Loca, waarna Koen Crucke zijn nieuwe zomersingle Zonnige dag mocht zingen. Juffrouw Annabel alias het dienstmeisje Jacky mocht het komen uitleggen wat ze allemaal op een cruiseschip meemaakt. Laura Lynn kwam op het podium met haar nieuwe single, waarna de voltallige groep, samen met het showballet, een Franse medley zong. En dat was het einde van deel één dat begon precies om 14.33 uur en eindigde om 15.50 uur.

Humor met de scheepskapper

Na de pauze (16.25 uur) - waarin er cd's en zelfs het Zatte Rita-bier werden verkocht - zong Koen Crucke vanop een balkon Con Te Partiro. Jacky moest het publiek wat entertainen, want in die minuten kon Koen Crucke zich omkleden. Wat hebben wij gelachen met de sketch Joske Pipaert, al 25 jaar kapper op het cruiseschip. Ook de act van Antoine uit Keulen en Mariette uit Antwerpen was vernieuwende humor. Sterk, heel goed uitgewerkt.

David Vandyck zong zijn nieuwe single Ik leef voor jou. Samen met Laura Lynn bracht hij ook Waar jij ook gaat.Natuurlijk mocht ook een operettemedley niet ontbreken. Die werd gezongen door dé man die dat heel goed kan: Koen Crucke. De sketch bij de tandarts was een échte billenkletser. Koen en Jacky konden ook hun lach niet meer verbergen. Het ballet bracht nog Bolero en daarna mocht Jacky Lafon het uitleggen. In het najaar toert ze met het programma HD&D, vroeger bekend als HT&D op VTM.

Natuurlijk mochten enkele moppen niet ontbreken én die bracht ze in haar bekende stijl. De show werd afgesloten met een sterke Vlaamse medley. Het showballet had opnieuw de pluimen aangetrokken, net zoals ze waren begonnen.

Een batterij vol levensenergie

Mag een reporter het maximum van de punten geven? Waarom niet? Wij waren erbij en zagen hoe goed het was, hoe prachtig het publiek het vond, hoe schitterend alles maar dan ook alles in elkaar stak. Wij zagen dat er géén seconde een stilte viel of een technisch defect, dat alles vloeiend aan elkaar was verweven. En wat wij vooral ook zagen, waren die tientallen glunderende gezichten die vertrokken. Die schouderklopjes die Kenneth en Benny van 't Colisée kregen van de mensen, die dankjewels en andere lovende woorden die ze uitspraken richting artiesten, richting showballet, richting medewerkers, richting organisatie. Een dikke proficiat en een pluim voor Jacky Lafon, David Vandyck, Koen Crucke, Laura Lynn én het showballet!

Of er écht niets foutliep? Jawel, eens een verspreking op het podium, maar is dat erg? Helemaal niet, ook dat werd weggeblazen met een lach. Onze score zonder discussie: 10/10 ! Wil je écht lachen en je ontspannen? Zeker gaan kijken! Je keert terug naar huis met een batterij vol levensenergie!

Cruise Nostalgie, Kusttheater Colisée, Kerkstraat 27 in Blankenberge. Vanaf vrijdag 3 augustus: iedere vrijdag, zaterdag en zondag om 14.30 uur, op maandag 6, 20 en 27 augustus om 20.30 uur. Extra weekend: zaterdag 1 en zondag 2 september om 14.30 uur. Showdiner mogelijk. Info en tickets : 050 70 81 98, www.kusttheater.com.

(Foto's PADI en Jens S.)