Ondanks de mondmaskers en de social distancing was de sfeer uitgelaten en bleven de lachsalvo's niet uit. Diverse van onze nationale collega's waren erbij en schreven veel lof neer. Guy van Vliet schreef in Het Nieuwsblad dat 'De Contactspeurder een half jaar virusellende op één avond doet vergeten.' Collega Luc Milio van Radio 2 schreef : "Wat is De Contactspeurder een heerlijke rentree in het Theater. Opgelet : tijdens de voorstelling verspreidt het lachvirus zich snel. Geweldig dat je handen nog eens dienen om enthousiast in te klappen en niet enkel om geld aan te smeren.' Nationaal collega Bart Liekens van Chez Bartizze schreef : 'Komedies van Jeroen Maes blinken vooral uit door hun vakmanschap. Zelf achter een mondmasker kon je de glimlach van de coronaproof-zaal niet verbergen.'

Het verhaal : Raf (De Contactspeurder) heeft sinds kort een nieuwe baan. Hij maakt immers deel uit van het contactonderzoeksteam van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Hij moet mensen telefonisch benaderen om hun recente contacten op te vragen. Dit blijkt echter niet zo simpel. Heel wat mensen zijn niet onmiddellijk bereid hieraan mee te werken. Ofwel vinden ze de tijd niet en vragen ze om een ander moment terug op te bellen om vervolgens nooit meer op te nemen. Ook een hardhorige dame passeert de revue, wat de opdracht er niet makkelijker op maakt. Hij krijgt uiteindelijk toch iemand aan de lijn die wil meewerken, maar dat mondt dan weer uit in een verrassing van formaat, waar Raf toch even niet goed van is. 'De Contactspeurder' is een actuele komische voorstelling, boordevol misverstanden en verrassende wendingen en dat volledig coronaproof. Duur : 70 minuten, zonder pauze.

De lachspieren hebben méér dan hun werk., Goele
De lachspieren hebben méér dan hun werk. © Goele

De première was super en de vraag naar tickets is groot. Omdat Jeroen Maes in de komende maanden niet meer met veel collega's op de scène mag staan, staat hij nu alleen op het podium. En dat slaat aan, waardoor de gewezen West-Vlaming gaat toeren met 'De Contactspeurder'. Jeroen komt inderdaad ook naar onze provincie om zijn komedie voor te stellen.

Wil je erbij zijn, dan moet je snel reageren. 'De Contactspeurder' is te zien op o.a. vrijdag 16 oktober om 20 uur, zaterdag 17 oktober om 15 uur en ook om 20 uur in De Balluchon in Koekelare (verkoop start pas op 15 september). Je bent ook welkom op zondag 18 oktober om 15 en 18 uur in O.C. Vondel in Meulebeke, donderdag 22 oktober om 20 uur in De Leest in Izegem (optie), vrijdag 23 oktober om 20 uur en zaterdag 24 oktober om 20 uur, telkens in De Leest in Izegem, zondag 25 oktober om 15 uur eveneens in De Leest in Izegem, zaterdag 31 oktober om 15 en 20 uur (uitverkocht), zondag 1 november in GC De Bunder in Moorslede. Dat zijn niet de enige plaatsen in West-Vlaanderen waar Jeroen te gast is. Hij houdt ook nog halt in Damme, Wervik, Oostkamp, Torhout, Sint-Eloois-Winkel, Kortemark, Leffinge, Gistel, Blankenberge... (PADI)

Voor alle info en andere data in West-Vlaanderen surf naar www.prethuis.be

Ondanks de mondmaskers en de social distancing was de sfeer uitgelaten en bleven de lachsalvo's niet uit. Diverse van onze nationale collega's waren erbij en schreven veel lof neer. Guy van Vliet schreef in Het Nieuwsblad dat 'De Contactspeurder een half jaar virusellende op één avond doet vergeten.' Collega Luc Milio van Radio 2 schreef : "Wat is De Contactspeurder een heerlijke rentree in het Theater. Opgelet : tijdens de voorstelling verspreidt het lachvirus zich snel. Geweldig dat je handen nog eens dienen om enthousiast in te klappen en niet enkel om geld aan te smeren.' Nationaal collega Bart Liekens van Chez Bartizze schreef : 'Komedies van Jeroen Maes blinken vooral uit door hun vakmanschap. Zelf achter een mondmasker kon je de glimlach van de coronaproof-zaal niet verbergen.'Het verhaal : Raf (De Contactspeurder) heeft sinds kort een nieuwe baan. Hij maakt immers deel uit van het contactonderzoeksteam van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Hij moet mensen telefonisch benaderen om hun recente contacten op te vragen. Dit blijkt echter niet zo simpel. Heel wat mensen zijn niet onmiddellijk bereid hieraan mee te werken. Ofwel vinden ze de tijd niet en vragen ze om een ander moment terug op te bellen om vervolgens nooit meer op te nemen. Ook een hardhorige dame passeert de revue, wat de opdracht er niet makkelijker op maakt. Hij krijgt uiteindelijk toch iemand aan de lijn die wil meewerken, maar dat mondt dan weer uit in een verrassing van formaat, waar Raf toch even niet goed van is. 'De Contactspeurder' is een actuele komische voorstelling, boordevol misverstanden en verrassende wendingen en dat volledig coronaproof. Duur : 70 minuten, zonder pauze.De première was super en de vraag naar tickets is groot. Omdat Jeroen Maes in de komende maanden niet meer met veel collega's op de scène mag staan, staat hij nu alleen op het podium. En dat slaat aan, waardoor de gewezen West-Vlaming gaat toeren met 'De Contactspeurder'. Jeroen komt inderdaad ook naar onze provincie om zijn komedie voor te stellen.Wil je erbij zijn, dan moet je snel reageren. 'De Contactspeurder' is te zien op o.a. vrijdag 16 oktober om 20 uur, zaterdag 17 oktober om 15 uur en ook om 20 uur in De Balluchon in Koekelare (verkoop start pas op 15 september). Je bent ook welkom op zondag 18 oktober om 15 en 18 uur in O.C. Vondel in Meulebeke, donderdag 22 oktober om 20 uur in De Leest in Izegem (optie), vrijdag 23 oktober om 20 uur en zaterdag 24 oktober om 20 uur, telkens in De Leest in Izegem, zondag 25 oktober om 15 uur eveneens in De Leest in Izegem, zaterdag 31 oktober om 15 en 20 uur (uitverkocht), zondag 1 november in GC De Bunder in Moorslede. Dat zijn niet de enige plaatsen in West-Vlaanderen waar Jeroen te gast is. Hij houdt ook nog halt in Damme, Wervik, Oostkamp, Torhout, Sint-Eloois-Winkel, Kortemark, Leffinge, Gistel, Blankenberge... (PADI)Voor alle info en andere data in West-Vlaanderen surf naar www.prethuis.be